Persijn

In het fantastische Hotel QO Amsterdam aan de Amstelvlietstraat 4a zit een nieuw, prachtig, bijzonder en super lekker nieuw restaurant genaamd Persijn. Dit concept is redelijk uniek want ze serveren hier alleen hoogstaande ‘Dutch Cuisine’. Hollandse keuken hoogstaand? Oh jawel. Hier zeker.
Persijn

Persijn brengt de Hollandse keuken naar een hoger niveau

Pure, smaakvolle en eerlijke gerechten worden bereid met voornamelijk veel verse lokale en seizoensgebonden groente en fruit, vergezeld van kwalitatief vlees, vis of gevogelte. Dus geen broodjes kroket of grote dampende borden stamppot met een kuiltje jus maar mooie gerechten met een heel verfijnde smaak.
Persijn

Duurzaam en verantwoord koken

Persijn wil laten zien dat verantwoord ondernemen in de Amsterdamse horeca niet alleen mogelijk, maar ook noodzakelijk is voor de toekomst. Verantwoord consumeren kan ook lekker en verrassend zijn en ze streven om zoveel mogelijk samen te werken met leveranciers en medewerkers die deze visie delen. Dat uit zich onder andere in een ambitie om het gebruik van niet duurzame verpakkingsmaterialen te beperken tot een strikt minimum en kweken ze zoveel mogelijk van hun kruiden en groentes in de kas op het dak.
Persijn

Persijn

Leuk weetje; Persijn is vernoemd naar Jan Persijn van Velsen, landeigenaar en heer van Amsterdam van 1280 tot 1282 – en wiens familiewapen ten grondslag ligt aan de beroemde Andreas kruizen in het wapen van de stad Amsterdam.
Persijn

Lekker, verantwoord en gezond eten met een lokaal karakter

Dat is in een notendop waar deze ‘Dutch Eatery’restaurant Persijn voor staat. Er wordt gewerkt met de beste producten uit eigen kas en van lokale leveranciers, die net als Persijn volgens bepaalde duurzaamheids principes werken.
Persijn

Eten uit eigen kas

Op het dak van het gebouw bevindt zich de kas en zo kan Persijn met hun eigen ‘urban farming’ en met gebruik van de nieuwste technologieën hun eigen groente, fruit en kruiden verbouwen. Wist je dat er zelfs vis wordt gekweekt in het vrijwel circulaire aquaponics systeem? En dee vissen scheiden weer voedingsstoffen uit die een biologische voedselbron voor de planten vormen en de planten zuiveren op hun beurt weer het water voor de vissen. Zodra de vissen hun natuurlijke levenscyclus in de tanks hebben doorgebracht, worden ze verwerkt in de gerechten van het restaurant. Sorry maar dat is toch heel cool?
Persijn

Op het menu bij Persijn

Persijn heeft voor de lunch en het diner één menu en per persoon kan je een aantal van deze gerechten bestellen. Mijn favorieten zijn de aubergine, de tomaat met mozzarella, de Persijn salade, de andijvie stamppot met draadjesvlees, de biefstuk met bruine botersaus (water loopt weer in de mond) en de tartare van wortel. Allemaal stuk voor stuk op bijzondere wijze bereidt en prachtig uitgeserveerd. Dat de ‘Hollandse pot’ zo culinair kon zijn, dat wist ik niet!
Persijn
Persijn is dus leuk voor lunch en diner maar wil je er echt een speciale avond van maken? Boek dan ook een kamer in het prachtige Hotel QO Amsterdam en ga voor rooftop cocktails bij Juniper & Kin. Direct reserveren bij Persijn? Klik hier.