Hotel QO Amsterdam

Op vakantie in eigen stad? Dat leek ons wel leuk! Op minder dan vier kilometer van ons huis vandaan, op een super zonnige zaterdagmiddag vertrokken we met Yuki naar het Hotel QO Amsterdam vlakbij de Amstel. We hadden al heel veel gehoord over het QO en de restaurants Persijn en Juniper & Kin dus we waren razend benieuwd. Via één van de ongezelligste stukjes van Amsterdam Zuid Oost (tussen de bouwmarkten, bouwputten en Mc drives) kom je bij het nu al beroemde Hotel QO Amsterdam aan de Amstelvlietstraat 4.
QO Hotel

Wat maakt het Hotel QO Amsterdam zo bijzonder?

Het QO lifestyle hotel is zo bijzonder omdat dit het enige hotel is waar luxe naadloos gecombineerd wordt met circulariteit en duurzaamheid. Dit houdt in dat elk innovatief aspect van het QO hotel is ontworpen om een positieve impact op de wereld te creëren en de beleving voor de gasten – zowel reizigers als de lokale gemeenschap – zo aangenaam mogelijk te maken. Denk hierbij aan de kas op het dak, de bewegende gevel en energiebesparende constructies.
QO Hotel

Het Hotel QO Amsterdam maakt gebruik van natuurlijke energiebronnen

Een van de meest zichtbare circulaire elementen van het unieke 21 verdiepingen tellende ‘living building’ is de innovatieve bewegende gevel. Deze ‘intelligente façade’ bestaat uit bewegende panelen aan de buitenzijde van de ramen die, als de gast niet in de kamer is, reageren op het buitenklimaat. Zo zorgen ze voor extra isolatie op koelere dagen of laten zonlicht binnenstromen voor verwarming, zodat de kamer altijd op een aangename temperatuur blijft. En dat was dit weekend heel relaxed want het was buiten dik 27 graden en op de kamer wat het aangenaam koel. Niet airco koel en stiekem te koud, niet hotelkamer benauwd maar gewoon echt de perfecte temperatuur. Daarnaast zorgt deze revolutionaire klimaatbeheersing voor aanzienlijk minder energieverbruik voor verwarming en verkoeling.
QO Hotel

Zeventig meter onder de grond bevindt zich het energie opslagsysteem van het hotel, dat verwarmd water uit de zomermaanden opslaat en gebruikt om het hotel weer op te warmen als de temperatuur weer daalt. Daarnaast zorgt een raampartij van vloer tot plafond, en het feit dat alle installaties in het midden van het gebouw geplaatst zijn, ervoor dat ruim 80% van de lichtvoorziening in het gebouw van natuurlijk daglicht komt en er met name overdag minimale elektrische verlichting behoeft. Sorry maar dit is toch geniaal?
QO Hotel

Vanaf het entree tot in het puntje van het dak; Hotel QO Amsterdam is schitterend en bloedmooi

Het QO is er niet alleen voor hotelgasten maar ze wil ook graag een buurtfunctie vervullen. Een plek zijn waar zakenlui hun lunches houden of ‘s ochtends een koffietje komen drinken, waar mensen die aan de Amstel hebben gezeten of op een bootje langsvaren een hapje komen eten. Of waar je een cocktailtje met je lover of first date komt drinken op de rooftop bij Juniper & Kin.
QO Hotel

Restaurant Persijn is een prachtige ‘Dutch Eatery’ waar de vernieuwende ‘Dutch Cuisine’ centraal staat. Je eet hier Hollandse pot in een hip en extreem lekker jasje en of je nu met een belangrijke zakelijke afspraak hier komt eten of met je oma, Persijn past bij iedereen. Op de 21e verdieping zit Juniper & Kin en naast goddelijke cocktails, lekkere hapjes en de aller mooiste inrichting heb je hier ook een prachtig panoramisch uitzicht over Amsterdam.
QO Hotel

Verse ingrediënten zo vanuit de kas op het dak direct op je bord

Een groot deel van de kruiden, groenten, fruit en zelfs vis, komen uit de eigen kas op het dak. Urban farming noemen ze dat. Klinkt heel cool en smaakt heel goed. De hightech kas maakt gebruik van de nieuwste technologieën en ook hier wordt alles zoveel mogelijk hergebruikt. De vissen scheiden voedingsstoffen uit die een biologische voedselbron voor de planten vormen en de planten zuiveren het water voor de vissen. Klinkt zo simpel, waarom doen niet meer hotels dat?
QO Hotel

Middagje wellness?

Op de 20ste verdieping bevindt zich Embody, een holistische wellbeing studio die de nieuwste trends op het gebied van fitness en wellness biedt, met een breed scala aan lessen, holistische persoonlijke training en intieme groepstraining, voedingsopties en mindfulness. Deze studio, met een geweldig uitzicht over Amsterdam, is toegankelijk voor zowel de buurtbewoners als de gasten van het hotel.
QO Hotel

Logeren bij het QO Hotel

De kamers zijn super strak, luxe en cool ingericht en het uitzicht is gewoon heel indrukwekkend. Hoe hoger je zit hoe beter natuurlijk en de kamers zijn voorzien van de laatste high tech snufjes. Zo gaan de gordijnen automatisch open als je de kamer in komt, kan je alles vanuit een Ipad bij het bed bedienen en liggen de bedden heerlijk.
QO Hotel

Dat sustainable zo cool kon zijn

Ik wist niet dat sustainable zo cool kon zijn. Zo prachtig, zo gaaf en zo beeldschoon. De hospitality branche is een enorme vervuiler en hotels proberen steeds beter op het milieu te letten maar helaas lukt dit nog te weinig. Ik vind het heel bijzonder dat een hotel wat zo fantastisch is ingericht en er zo niet normaal cool uitziet zoveel beter voor het milieu is dan andere hotels en daarom moet je hier absoluut een keer gaan slapen!
QO Hotel

Direct een kamer boeken of gewoon nieuwsgierig naar het QO Hotel? Klik hier voor de website. Benieuwd naar de ‘Dutch eatery’ in het hotel? Klik dan door naar het artikel over Persijn.