NoMad Marrakech

NoMad Marrakech is een hippe, gezellige en super relaxte hotspot middenin de Souks van Marrakech. Als je ‘s ochtends na het ontbijt een taxi of tuktuk naar het Jemaa El Fna plein neemt en je laat afzetten aan het begin van de Souks dan ben je rond het middaguur vast toe aan een relaxte plek voor een uitgebreide lunch. Maar dat lijkt een hele opgave want waar moet je heen?

Tijdens het shoppen even chillen bij NoMad Marrakech

De Souks is een wirwar van straten, kraampjes en winkels en er lijkt geen einde aan te komen. Je kunt hier denk ik een week fulltime shoppen en nog steeds dingen niet gezien hebben. Het enige nadeel van de Souks is dat je dus als het ware ‘opgesloten’ zit tussen de winkels. En als je dus geen adresjes of restaurants kent, dan moet je elke keer weer helemaal terug naar het begin en daar heb je echt geen zin in. Believe me.

Trendy, stoer en gezellig tegelijk

NoMad is dus echt de perfecte hotspot op de perfecte plek. Hip, cool, stoer en trendy en tevens kindvriendelijk en gezellig. Wat wil je nog meer. Een kicke rooftop? Ook dat hebben ze! En het eten? Ook dat zit helemaal goed. We namen vooraf verschillende kleine voorgerechtjes en als hoofd deelden we een lams tajine, couscous met kip en een salade van bloemkool en granaatappelpitjes. Oh en het toetje? Dat mag je hier niet skippen! De sticky toffee cake en tarte tatin zijn to die for.

Rooftop on fleek bij NoMad Marrakech

NoMad Marrakech heeft een heerlijk dubbel rooftop terras waar je zowel overdag als ‘s avonds heel leuk zit. ‘S middags kijk je uit over de Souks en het Places des épices wat vol staat met kraampjes en winkeltjes. Vanaf hier kan je dus exact zien waar je na de lunch nog even heen moet. En ben je aan het einde van de dag begonnen met shoppen dan is NoMad ideaal om te crashen voor een cocktail en het diner. De Souks zijn open tot een uur of tien dus ook na het eten kan je al shoppend teruggaan naar je hotel.

Naast NoMad ontdekte ik nog veel meer van dit soort fantastische hotspot. Check hier mijn lijst met Best Restaurants Marrakech.

Reserveren bij NoMad? Klik