Best Restaurants Marrakech

Eten in Marrakech is een feestje. Op elke hoek van de straat zitten kleine restaurantjes, café’s of kraampjes waar ze allerlei lokale specialiteiten verkopen. Maar Marrakech barst ook van de hippe hotspots. Tijdens een weekend Marrakech val je van de ene verbazing in de andere. Soms loop je door eeuwenoude straatjes waar mensen met paard en wagen hun boodschappen doen en het volgende moment open je een deur in diezelfde straat en stap je een waar sprookjes paradijs binnen. De leukste plekken die we ontdekt hebben voor lunch, borrel of diner zet ik hier voor jullie op een rijtje. Een mix van oude en nieuwe hotspots, maar ook een paar goede tips van locals.

Best Restaurants Marrakech

Restaurant Le Jardin

Le Jardin vond ik het leukste, mooiste en lekkerste restaurant van allemaal. Heb je maar één avond in Marrakech dan moet je hier een tafeltje reserveren. Le Jardin ligt diep verstopt achterin de Souks en bestaat uit een prachtige binnentuin vol met kaarsen, lampjes en zitjes. Het restaurant is prachtig ingericht en heeft ook een mooi dakterras waar je heel leuk zit. Het menu staat vol met lekkere gerechten. Heerlijke Tajine, couscous (heel veel vega en vegan opties), salades, gegrilde vis, heerlijke lappen vlees, hamburgers en als dessert moet je echt de tarte citron nemen. Ik heb dat weekend wel 8 verschillende gegeten en dit was by far de aller aller lekkerste.
Le Jardin is ook ideaal voor lunch. Als je een middagje shoppen op de agenda hebt staan in de Souks dan is dit echt een fantastische plek om even bij te komen. De secret garden brengt verkoeling en je zit hier zo leuk! Klik hier voor de hele review.
Best restaurants Marrakech

Le Jardin staat voor mij echt op 1 in de lijst van best restaurants Marrakech.
Adres: 32 Souk Jeld Sidi Abdelaziz, Marrakesh 40000.
Reserveren: klik hier.

NoMad

Nomad is en blijft ook favoriet. Deze hippe hotspot zit middenin de Souks en is daardoor de ideale plek voor lunch of een drankje als je aan het shoppen bent, maar ook ‘s avonds zit je hier helemaal top. Het uitzicht vanaf het dakterras is super leuk en zelfs als het wat fris is zit je binnen ook top. De inrichting is waanzinnig cool en ik wil eigenlijk alles wel hebben. En het eten? Ook dat is perfect. NoMad is het broertje van Le Jardin en al lijken de zaken in helemaal niets op elkaar, een ding hebben ze gemeen; alles is tot in de puntjes perfect. De sfeer, het eten, de muziek, de bediening en de styling.

Nomad ligt middenin de Souks en is dus ideaal als je tussen het shoppen door even een hapje wil eten en uitrusten. De kraampjes in de Souks zijn tot ongeveer 22:00 open dus als je een beetje bijtijds eet kan je ook na het eten nog even shoppen! Klik hier voor de hele review.
Adres: 1 Derb Aarjan Marrakech Medina.
Reserveren: klik hier.

El Fenn

El Fenn is naast een niet normaal cool, mooi, hip en gaaf hotel ook nog eens een perfecte plek voor lunch. Vanessa Branson (ja de zus van) opende dit hotel met 28 fantastische kamers in 2002 en maakte van een oud vervallen pand een waar paradijs. Alle kamers hebben een ander thema, overal zitten kleine zwembaden verstop, prachtige binnen tuinen en er woont een familie met schildpadden in de lobby. Zo cool! Elke dag wordt hier op de rooftop tussen twaalf en drie een vast menu geserveerd vol lekkers. Van salades, tot vlees, vis en Marrokkaanse gerechten. Je zit hier heerlijk beschut en de styling is zo cool dat je hier eigenlijk nooit meer weg wil. En de lunch? Die was perfect!

Adres: Derb Moulay Abdullah Ben Hezzian, 2, Marrakech 40000.
Reserveren: klik hier.

Zwin Zwin Café

Zwin Zwin was een tip van een local en die zijn meestal goed. Zo ook deze keer. Zwin Zwin zit in de Medina en is de perfecte plek voor lunch. Op minder dan twee minuten lopen van het Jemaa El Fna plein in een klein straatje vol leuke shops zit een kleine deur die je naar boven leidt. Het interieur is wit, kleurrijk, fris en gezellig en het dakterras is helemaal te gek. Prachtige tegeltjes op de vloer, overal roze parasols en heerlijke broodjes en wraps.

Adres: Rue Riad Zitoun El Kedim، Marrakech 40000.
Reserveren: klik hier.

Amandine Marrakech

Ben je een groot fan van Marrokkaanse gebakjes en zoetigheden? Breng dan een bezoekje aan Amandine. Dit is dé taartjes specialist van Marrakech en serveert volgens alle locals de lekkerste gebakjes van de stad. Deze tea room is dan ook mateloos populair onder toeristen en locals. Naast traditionele Marrokaanse zoetigheden maken ze hier ook de lekkerste macarons, cupcakes, appeltaarten en croissantjes. Echt een must go! Is er geen plek? Neem dan een doosje vol lekkers mee en ga in de schaduw van een palm of op een bankje ergens in de stad zitten smikkelen.

Adres: 175, Rue Mohamed El Beqal, 40000 Marrakech.
Reserveren: klik hier.

Meer Marrakech tips? Klik hier!