Meatless District in De Pijp

Als je vroeger ergens wilde eten waar ook vega’s iets te kiezen hadden (of laat staan veganisten) dan was dit een soort van mission impossible. Maar tegenwoordig is dat helemaal niet meer zo. Het hele geitenwollensokken imago is af van deze manier van eten en dat is maar goed ook. Want nu kan iedereen leuk en lekker plantaardig eten!
Meatless District in De Pijp

Gewoon een lekker hapje eten dan maar zonder vlees of vis

Op vrijdag een gezellig hapje eten met vrienden of je lover, dat is wat mij betreft het leukste wat er is. Het liefst zo bourgondisch mogelijk en ook nog een beetje bij een leuke tent. Het hoeft niet persé super hip te zijn het mag van mij ook traditioneel of meer kroeg achtig zijn als je maar leuk zit en lekker eet. Maar kan dat ook als je veganistisch eet? Jazeker. En wel bij Meatless District. Zij openden een aantal jaar geleden in West aan de Bilderdijkstraat 65 en hebben nu een knappe zaak op de Van Woustraat.

Ik ben dol op vlees, maar het is niet meer van deze tijd om elke dag of soms wel drie keer per dag vlees te eten. Ook ik, als dochter van een oude slager, probeer een aantal keer per week vegetarisch te eten. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor het milieu. Maar waarom je minder vlees of vis eet is eigenlijk helemaal niet interessant. En eigenlijk interesseert mij dat ook niet. Maar wáár je het lekkerst en leukst vegetarisch of veganistisch kunt eten, dat boeit mij weer wel. Meatless District in De Pijp staat zeker in mijn top drie. Waarom? Lees vooral verder.
Meatless District in De Pijp

Meatless District in De Pijp

Het menu bij Meatless District bestaat uit een mix van allerlei verrassende gerechten zoals tartaar met truffel chips, broccoli kibbeling, bloemkool steak, kip burgers, pulled pork jackfruit bowls en ze hebben zelfs een ceaser salad. Ik heb hier trouwens ook een keer geluncht en toen nam ik de gerookte zalm bagel en omdat ik gewoon zalm eet vond ik het toch een beetje gekkig, maar ik kan mij voorstellen dat als je vegetarisch bent en een ‘zalm beleving’ wil hebben dat dit broodje echt helemaal de shit is!
Meatless District in De Pijp

Borrelen in De Pijp

Ook als je alleen een borrel wil drinken kan je hier prima aanschuiven. Ze hebben naast vegan wijn ook vegan bitterballen en kipnuggets en deze zijn beide écht lekker dus zelfs de vrijmibo kan geen excuus meer zijn!
Meatless District in De Pijp

Wat er op het menu staat?

Heel veel lekkers! Dit keer bestelden we een romige pasta met paddestoelen (hmmm) een grote bown met pulled jackfruit (wat dus smaakt en voelt als pulled pork), de Seitan burger met MD burgersaus, avocado, sla, ui en zoeteaardappelfriet. Lekker! Oh en mocht je nog een plekje over hebben na al dit lekkers? Neem dan zeker The Fat Lion als toetje. Dit is een soort van gefrituurde Oreo cookie met ijs en chocoladesaus, niet normaal!
Meatless District in De Pijp

MD is maandag t/m vrijdag van 12:00 uur tot 23:00 uur open en in het weekend vanaf 10:00uur
Meer vegan hotspots bekijken? Dit zijn de beste en leukste vegan hotspots van Amsterdam.