Mastino V glutenvrije pizzaria

Mastino, de kleine pizzaria in de Pijp (naast Cottoncake) op de Eerste van der Helststraat, opent binnenkort Mastino V glutenvrije pizzaria. Hooray! Pizza is een van mijn grootste lievelingsen en als ik een glutenallergie zou hebben zou ik daadwerkelijk ontroostbaar zijn als ik nooit, maar dan ook nooit meer een stukje pizza zou kunnen eten. Vandaar dat dit denk ik heel goed nieuws is voor een heleboel mensen, en goed nieuws brengen is altijd leuk!

Mastino V glutenvrije pizzaria

We zagen al dat hun interesse verder ging dan alleen maar authentieke pizza’s bakken volgens traditioneel familierecept. Want de vraag naar vegan en glutenvrij eten nam toe en Mastino vond dit wel een uitdaging. Wat best bijzonder is voor een pizzeria en daarom misschien wel nog leuker. 12 juni bijvoorbeeld is er een vegan brunch, waar naast vegan pizza’s nog veel meer lekkers op het menu zal staan.

Alle pizza’s bij Mastino pizzas worden met de hand gemaakt. Het deeg bestaat uit een mix van spelt, meergranen en soya-meel en een beetje bloem. De pizza’s worden hierdoor licht verteerbaar, knapperig en vol van smaak.
Mastino V glutenvrije pizzaria

Glutenvrije en vegan pizzaria Mastino opent in West

De glutenvrije pizzaria van Mastino opent haar deuren op de Bilderdijkstraat en gaat Mastino V heten. Hier richten ze zich vooral op vegetariërs, veganisten en glutenvrije-eters. Bij Mastino in de Pijp kan je ook al vegan pizza’s bestellen en ze hebben zelfs veganistische pesto (geen idee dat dat bestond) maar het is en blijft een beperkte selectie. Dus bij Mastino V moet je als vegan dus binnenkort zijn.

Mastino V werkt samen met Vegan’s Heaven. De naam zegt al genoeg. Maar dit bedrijfje is opgericht door vegan expert Stephanie Gimbrère. En naast vegan is zij Nederlands eerste plantbased bussiness consultant. Dus ben je nog opzoek naar een leuke studie?
Mastino V glutenvrije pizzaria

Heerlijke pizza’s voor mensen die heel bewust zijn van wat ze eten

Maar goed, terug naar Mastino V. De pizza’s blijven even lekker als de pizza’s in de andere zaak, maar hier in West richten ze zich meer op de groep mensen die zich heel bewust zijn van wat ze eten en drinken. Als ik brak ben of zin heb in pizza wil ik er een shitload aan mozzarella, parmaham, rucola en champignons op en niet te vergeten truffelsaus. Maar die zal je hier dus niet kunnen krijgen. Wat je hier wel ook nog kunt krijgen zijn lactose- en suikervrije producten, glutenvrije drankjes en andere vegan heerlijkheden.

Wanneer Mastino V exact opent is nog onduidelijk, maar hou MyTravelBoektje af en toe in de gaten of like hun Facebookpagina hier.

Wie heeft volgens jou de beste pizza van Amsterdam?