Martin’s Sporting Club

Gister mocht ik als eerste Martin’s Sporting Club Amsterdam uitchecken en hun gehele menu testen. Hup, op mijn fietsje naar de oude Cooldown. Geen idee wat mij te wachten stond want een sportbar is natuurlijk niet helemaal mijn ding… Bij binnenkomst herken ik eigenlijk alleen nog de bar, waar ik (gênant maar waar) zeker een aantal maal shots op heb liggen nemen. Maar de bar heeft een hele nieuwe look en feel dus die grimmige gedachten ebben snel weg.

Martin’s Sporting Club is geen gewone sportsbar

De sportsbar oogt hip, luxe en stiekem best wel cool. Mooie lederen barkrukken, te gekke tap met chromen Amsterdammertjes, booths en uiteraard overal extreem grote schermen.

Martin’s Sporting Club Amsterdam (een ode aan oud Cooldown eigenaar Martin) is zoals ze zelf zeggen Nederlands eerste eigentijdse, luxe sportsbar. En daar moet ik ze wel gelijk in geven eigenlijk.

Het concept van de bar is gebaseerd op de bekende all American sportsbar maar ook chicks voelen zich hier thuis. Als je hier wil ontbijten bijvoorbeeld kan dat met meer dan alleen dikke broodjes. Ze hebben hier ook super fancy en skinny ontbijtjes zoals yoghurt met granola en superfoods en gepocheerde eieren.

Het programma bij Martin’s Sporting Club Amsterdam

Van Eredivisie voetbal, Primera Division en de Premier League, Formule 1, UFC fights en de Superbowl alles wordt uitgezonden op de grote schermen. Ben jij de enige gek die een wedstrijd in Japan wil zien? Geen probleem, de heren achter de bar zetten speciaal voor jou een schermpje aan. Service!

Het café is ingericht door Casper Reinders en interieurontwerper Thijs Murré en het ziet er dus helemaal gelikt uit. De openingstijden zijn lekker ruim, van zondag tot en met donderdag van negen uur in de ochtend tot één uur ’s nachts. Op vrijdag en zaterdagavond is de vloer voor de DJ en blijft de club tot tenminste drie uur ’s nachts open. Maar ze hebben de oude vergunning weten te behouden dus is er een mega bokswedstrijd in de States dan kunnen we hier tot een uur of zes ‘s ochtends gewoon blijven kijken.

Het menu Martin’s Sporting Club Amsterdam

Luxe burgers, rijk gevulde pasta’s en salades, poké bowls, lekkere ontbijtjes, gepocheerde eieren en veel verschillende soorten bier, wijn en Porem heeft de cocktailkaart samengesteld.

Extra info:
Martin’s Sporting Club is open vanaf 8 maart 2017.
Adres: Rembrandtplein 45, 1017 CT Amsterdam.