Kraton

Ik heb de allerleukste schoonvader van de hele wereld! Behalve dat hij heel lief en grappig is heeft hij ook altijd hele goede (en lekkere) ideeën. Zoals vorig weekend bijvoorbeeld. Zaterdag zouden we een hapje gaan eten en we kwamen heel brak (en uiteraard met veel trek) bij hem aan. Tot ons grote plezier had hij een tafeltje gereserveerd bij Kraton. Een Indonesisch restaurant in Leusden. Yes! Net waar ik zin in had!
IMG_1818
Kraton zat helemaal vol en nu snap ik waarom. Het restaurant is mooi, gezellig en redelijk ‘hip’ voor Indonesische restaurants. De bediening is vriendelijk en behulpzaam en de sfeer is goed. De stoelen zijn groot en zitten comfortabel. Echt van die stoelen waar je de hele avond op kunt blijven zitten, heerlijk!

We hoeven niet lang na te denken over wat we bestellen want dat hadden we in de auto al bedacht. Twee rijsttafels, een extra portie Rendang, saté Kambing en Ikan masak pedas.
IMG_1819
Geen slechte keus! De rijsttafel werd uitgeserveerd en ik schepte mijn eerste portie op. Hmmmmm heerlijk! De Rendang was denk ik een van de lekkerste ooit. Pittig, zacht, mals en vol van smaak. Helaas is Rendang vaak droog maar hier niet. Je kon het vlees met je lepel uit elkaar trekken zo zacht was het. 
De pittige kabeljauw was heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen, lekker pittig en zoet tegelijk. En de saté kambing? Daar kan je mij s’nachts voor wakker maken!
IMG_1820
Zoals vaak bij rijsttafels kregen we ook Kentang blado (een soort van frietjes in zoet/pittige glazuur) die was zoooo lekker! Maar ook de Seroendeng was opvallend lekker die leek wel huisgemaakt. Normaal smaakt het niet echt ergens naar maar bij Kraton was ie heerlijk zoet en proefde je duidelijk de heerlijke cocos smaak.
IMG_1822
Na het derde bordje moest ik mij gewonnen geven. Ik kón echt niet meer, al zag ik de meest prachtige toetjes voorbij komen. Dus volgende keer hou ik plek over. Wel hadden we nog ruimte voor een kopje koffie en thee met uiteraard een stukje spekkoek. Bij de eerste hap ging ik he-le-maal uit mijn dak! Nooit had ik zúlke lekkere, romige spekkoek gegeten. Zonder enige gêne bestelde ik een extra portie. Zo lekker!
IMG_1823
Van alle Indonesische restaurants is Kraton met stip binnengekomen in mijn top 3. En ik ben nu al een goede gelegenheid aan het verzinnen om hier zo snel mogelijk weer te gaan eten! 
IMG_1818
Adres: Hamersveldseweg 57 Leusden
Leuk weetje: Op we website van Kraton staat expliciet vermeld dat ze GEEN Vetsin gebruiken.

Kraton doet mee aan het food festival Proef Amersfoort op Het Hof (13 – 17 mei) dus zorg dat je een sateetje meepikt!
Meer tips voor goed Indonesisch eten? Klik hier.