Karavaan

Het lijkt wel of er een vloek heerst op die prachtige tent op het hoekje aan het Kwakersplein in Amsterdam West waar vroeger jaren lang Café Alverna zat. Met haar prachtige en immer zonnige terras, gezellige borrels en prima lunch. Toen Alverna ermee stopte ging het helemaal mis. Loulou, Du Cap, beide prachtige zaken hebben het niet gered hier. Maar daar komt verandering in met Karavaan. Want vanaf half januari opent Karavaan haar gloednieuwe deuren.

Karavaan opent aan het Kwakersplein in Amsterdam West
Karavaan

Wat het gaat worden? Een bar, café, koffietent, lunchplek, kroeg, cocktailbar en eetcafé op één plek met éen van de mooiste, zonovergoten terrassen van Amsterdam. Een karavaan werd oorspronkelijk ingezet als middel om handel te drijven tussen twee ver uiteen liggende gebieden. En laat nou net dit verbindende aspect centraal staan bij het concept van Karavaan. Wat Bar Bukowski in Oost is, zal de Karavaan in West worden. Voornamelijk gericht op de buurt en haar buurtfunctie maar iedereen is welkom, 7 dagen per week. En stiekem is Bukow natuurlijk veel meer dan een buurtkroeg, maar dat schreeuwen we lekker niet van de daken.

Je eerste en laatste bakkie drink je hier
Karavaan

Vanaf vroeg in de ochtend kun je langs de Karavaan koffiebar op de hoek voor jouw koffie (to-go) en bijvoorbeeld een croissantje. Het centrale deel van Karavaan biedt genoeg ruimte om rustig met je laptop te kunnen werken, uitgebreid te lunchen of een borrel te drinken en blijven hangen tot het diner.
De avonden staan in het teken van eten, borrelen, heel veel speciaal bier, cocktails en lekkere wijnen. Dat klinkt toch helemaal goed!? Op de kaart vind je gerechten uit diverse gebieden van de Karavaan route en deze zullen vooral lekker laagdrempelig en betaalbaar zijn. Houden wij ook van. Er zijn genoeg dure tenten in Amsterdam.

Mocht je een leuke plek zoeken voor een feestje dan kan dat ook. Een deel van Karavaan is namelijk te reserveren voor een privé diner, babyshower of borrel.

Rasechte Amsterdamse horeca tijgers
Karavaan

Arne de Wit (De Ebeling), Daan Bonsen (oa Cafe Panache) en de Drie Wijzen uit Oost (oa Bukowski, Bar Botanique, Ramona) hebben voor dit avontuur in Amsterdam West hun krachten gebundeld dus ik weet zeker dat dit goed komt. Wordt vervolgd!

Karavaan