Hotel V Fizeaustraat

Ik ben fan van The Lobby, de restaurants in de Hotel V’s hier in Amsterdam. Rede genoeg om de nieuwste V in de familie te gaan testen in Amsterdam Oost. Hotel V Fizeaustraat bevindt zich dicht bij het Amstelstation en kijkt uit over de skyline van de Amstel. Het gebouw is ontworpen door architect Piet Zanstra en zit in een nu nog onontdekt en dus heerlijk rustig stukje Amsterdam.
Hotel V Fizeaustraat

Hotel V Fizeaustraat heeft vier sterren en telt ruim 190 kamers en het design is van de kamers en het hotel is retro chique. Funky details zoals de palmboom lamp in combinatie met een prachtige haard en retro stoelen en banken. Het is een ouderwetse huiskamer maar dan compleet anno nu en heel Instagram waardig. Dat ze bij The Lobby de aller lekkerste wentelteefjes ever hebben dat wist ik al, maar hoe is het diner? Daar kwamen we gister achter toen we tijdens onze wekelijkse datenight hier gereserveerd hadden.
Hotel V Fizeaustraat
Hotel V Fizeaustraat
Hotel V Fizeaustraat

Knap vind ik het om helemaal vol te zitten (zelfs op een vrijdag) voor een hotel restaurant zo buiten het centrum. Maar blijkbaar weet iedereen Hotel V en The Lobby moeiteloos te vinden. En bij het mandje brood en de heerlijk huisgemaakte knoflookboter begin ik al een beetje te begrijpen waarom. Dit beloofde veel goeds. Vooraf namen we de ceviche (heerlijk) en de runderlende met bloemkool couscous. Beide prachtig opgemaakt en nog lekkerder dan het eruit ziet. Als hoofd nemen we de snoekbaars met truffel zuurkool (omg wat geniaal bedacht) en de eend met polenta. Beide waren perfect gegaard en super van smaak. Ook het toetje sloot helemaal aan bij de verwachting, het kaasplankje met de dessertwijn was heel lekker en de passievruchtmousse met dragoncrème en knapperige caramel was om over naar huis te schrijven. Heerlijk!
Hotel V Fizeaustraat
Hotel V Fizeaustraat

The Lobby is dus zeker eentje voor op je lijstje (mocht deze er niet allang op staan) en is niet alleen leuk voor lunch, voor een zakendiner, of als je met een grote groep bent, nee ook voor een romantic dinner op vrijdag is The Lobby helemaal the place to be.
Hotel V Fizeaustraat
Hotel V Fizeaustraat
Hotel V Fizeaustraat
Voor meer hotspots in Amsterdam Oost klik hier.
Wist je dat de beste Thai van Amsterdam ook in Oost zit? Benieuwd welke dat is? Klik hier.
Blijf je logeren in Hotel V en wil je de volgende dat in de buurt lunchen of ontbijten? Check hier waar je moet zijn!

Adres: Fizeausstraat 2 Amsterdam
– November 2016, MyTravelBoektje