Hotel Arena

Hotel Arena draag ik een warm hart toe. Waarom? Onze paden kruisen elkaar continue. Toen ik net in Amsterdam kwam wonen pakte ik geregeld een feestje mee hier. Hotel Arena was the place to be. Toen ik net begon met werken hadden we hier menig congres en werd hier veel vergaderd. Soms met een feestje en soms zonder. Daarna kwam ik wonen bij het Oosterpark en dronk ik menig kopje koffie tijdens mijn verlofperiode. En nu eet, drink, lunch en chill ik hier wekelijks. Of het nu met Yuki is na het voeren van de eendjes in het park, met vriendinnen op het terras of een borrel met mijn ouders na een flinke wandeling of een bezoek aan Artis. Hotel Arena is na de renovatie een nog mooiere plek dan voorheen en is de ideale hotspot voor jong en oud, dag en nacht.
Hotel Arena

Slapen bij Hotel Arena

Hotel Arena heeft een gigantische verbouwing achter de rug en niemand had kunnen durven dromen dat het zó mooi werd. Het entree vanuit het park, het prachtige terras, het mooie restaurant en dan hebben we het nog niet eens over de kamers gehad. Er zijn verschillende soorten suites, standaard kamers (die totaal niet standaard lijken) en kamers met 2 verdiepingen. Geen één kamer in het hotel is hetzelfde maar allemaal zijn ze strak, huiselijk, luxe en comfortabel. Er ontbreekt je werkelijk aan niets. Wil je echt uitpakken? Boek dan de Villa Suite in het bijgebouw aan de voorzijde van het park. Die is niet normaal cool.
Hotel Arena
Hotel Arena

Ontbijten en koffie drinken bij Hotel Arena

Na een heerlijke nachtrust is het time for breakfast. En dat is een feestje! Als je geluk hebt kan je buiten op het terras zitten, maar ook binnen zit je heerlijk. Het interieur van het restaurant is gewoon mega goed gedaan. Je zit in een soort hippe huiskamer, met een uitzicht waar je u tegen zegt, in stoelen die allemaal verschillen maar even lekker zitten en de bar als middelpunt. Ze schenken goede koffie en op het ontbijtbuffet is niets aan te merken. Verse croissantjes, wafels, eieren met spek. Veel verschillende soorten vleeswaren etc.
Hotel Arena

Broodje na een rondje park?

Ook daarvoor moet je bij Hotel Arena zijn. Hotel restaurants vind ik normaal een beetje afstandelijk voelen en er als niet gast binnen stappen vind ik vaak ongemakkelijk. Bij Hotel Arena heb je daar absoluut geen last van, want het entree zit aan de kant van het park en zo stap je dus gewoon het café / restaurant binnen. Als je niet wist dat er ook een hotel zit, zou je dat nooit raden. Heel fijn dus.
Hotel Arena

Central park New York move over we’ve got Hotel Arena

Zodra ik de trappen van PARK bestijg krijg ik altijd een beetje het Central Park New York City achtige gevoel. Het uitzicht over het park is zó mooi. Of ik er nu ga zitten om lekker een kopje koffie te drinken aan het raam of om een broodje te eten in de serre. Zakelijke afspraken doe ik hier ook graag of gewoon in m’n eentje met mijn laptop.  I love it. Laatst spiekte ik even binnen bij een van de andere zalen en dat zag er zo gaaf uit toen dacht ik ‘hier wil ik trouwen’. Wordt vervolgd…

Benieuwd naar de beste plekken in Amsterdam voor een zakenlunch? Of benieuwd naar de beste en leukste vegan hotspots van Amsterdam? Een kamer boeken bij Hotel Arena? Dat doe je hier.