Het lekkerste ijs van Sicilie

Ik heb afgelopen vakantie ik denk wel 23 ijsjes gegeten bij meer dan 18 verschillende zaken. De vakantie daarvoor kwam ik ook een heel eind en nu kan ik zeggen dat ik half Sicilië wel gehad heb. Maar toch blijft er één zaak met kop en schouders bovenuit steken. Daar hebben ze gewoon zonder twijfel het lekkerste ijs van Sicilie.
Het lekkerste ijs van Sicilie

Waar eet je het lekkerste ijs van Sicilie?

Dit is totaal geen hippe hotspot en lijkt meer op een ‘tourist trap’ maar het ijs is hier zo zo zooooo lekker. Ik kan er ‘s nachts nog van wakker liggen. De kans is groot dat als je naar Sicilië afreist je ook naar Taormina gaat (sowieso een aanrader want dit is echt een geweldige plek en check dit uitzicht) en dan moet je zeker naar het meest prachtige strandje Isola Bella.
Het lekkerste ijs van Sicilie

Het lekkerste ijs van Sicilië eet je op het strand van Isola Bella

Alleen al het uitzicht vanaf de straat op de zee en het eilandje is de moeite waard. Maar, op dit strandje eet je dus het lekkerste ijs van Sicilië! Voordat je dit strand kunt bereiken moet je eerst 500 treden (in de bloedhitte) naar beneden. Dat is een hele afdaling en ook de klim omhoog is een hel, maar op de heen weg heb je het lekkere ijsje in het vooruitzicht en op de terugweg weet je dat je die 900 kcal eraf moet burnen dus dan neem je die trappen voor lief. En daarbij, er is geen andere optie dus je moet wel.
Het lekkerste ijs van Sicilie

Mendolia Beach Club verkoopt het lekkerste ijs van Sicilië

Zoals ik al zei is dit totaal geen hippe hotspot maar een echt Italiaans strandtentje waar je prima pasta en medium pizza kunt eten. Nothing special, nothing fancy. Maar ze hebben het aller aller lekkerste ijs ooit. De pistache en chocolade zijn mijn grootste favoriet en ik heb vorig jaar hier zelfs ontbeten met een ijsje. (je had die kop van de ober moeten zien…) Maar who cares dit was mijn aller laatste ijsje voordat we terug naar huis gingen. Mendolia Beach Club herken je direct aan de gele tafelkleedjes en groene servetten. Zoals ik al zei is het eten verder niet heel boeiend en volgens mij kan je het beste een pastaatje bestellen maar alle strandtenten hier aan het strand zijn een beetje hetzelfde. Niet het beste eten, wel de beste plek. En het lekkerste ijs van Sicilië.

Kijk hier voor meer van mijn Sicilië tips.
Het adres van Mendolia Beach Club is Via Nazionale N.198.