Best Beaches Sicilië

Sicilië heeft zoveel prachtige stranden, van verlaten Expeditie Robinson baaien tot drukke toeristische stranden. Als je niet vast zit aan één plek dan kan ik je aanraden om verschillende dorpjes en stadjes te bezoeken. Zo zie je veel meer en kan je leuk afwisselen.
IMG_5036
Pachino – Noto
Dit was het eerste strand waar wij tijdens onze trip kwamen. 100% local. Geen toerist te bekennen. Dit is een mooi, leuk en relaxed strand tussen de duinen. Met verschillende beachclubs en Italiaanse strand restaurantjes waar je heerlijk en simpel (en goedkoop) kunt eten. Hostaria del Mar is een leuk authentiek restaurantje en wij hebben heerlijk gegeten bij een restaurantje op het strand bij Portopalo di Capo Passero.
IMG_5027
IMG_5059
Tijdens een wandelingetje over het strand vonden we ook een wat hippere beachclub Dune Beach. Dit is zeker een aanrader!
IMG_5068
Als je helemaal doorloopt naar het einde van de baai dan liggen daar allemaal witte rotsen waar mensen een soort van klei afhalen. Hier smeert iedereen zich mee in en loopt dan zo rond. Je begrijpt, dat moest ik ook proberen. Het schijnt goed te zijn voor je huis, maar of het nou echt heeft gewerkt… I don’t know.
IMG_5045
Isola Bella – Taormina
Taormina heeft verschillende stranden, sommige heerlijk rustig en verlaten en andere zoals Isola Bella heel druk, maar gezellig. Dit strand heeft iets speciaals en mag je daarom ook echt niet overslaan. Het is een kiezelstrand met allemaal restaurantjes en bedjes waar je heerlijk kunt luieren in de zon. Het eilandje is te voet bereikbaar, maar je kunt hier ook heen zwemmen. Op het eiland zit een museum wat je kunt bezoeken.
IMG_5908
Sommige restaurantjes hebben een vlonder aangelegd zodat je makkelijk de zee in kunt. Maar voor kleintjes is het hier sowieso ideaal want het water is heel rustig en warm. Naast a la carte eten hebben ze hier ook veel take away mogelijkheden. Dus een broodje halen en op het strand opeten kan ook!
IMG_6005
Lido La Caravella & Spisone – Taormina
Toevallig ontdekten wij een heel schattig, rustig strandje in Taormina. Via deze doorgang keken we uit op een prachtig strand, hier moesten we heen!
IMG_5748
Lido (het Italiaanse woord voor strandtent) Spisone is een strandtent waar je lekker kunt eten en waar altijd wel een bedje vrij is. Geen hippe hotspot maar een traditioneel Italiaans strand.
IMG_5749 IMG_5752
Wij vonden een bedje bij Lido La Caravella en daar aten we heerlijke Bresaola, versgebakken brood en dronken we ijskoude Italiaanse biertjes. Dat is echt exact wat je wil tijdens zo’n vakantie?IMG_5537
Augusta – Brucoli
Tijdens onze doorreis kregen we een van de beste tips van een local. We moesten na de stop bij de markt in Siracusa, doorrijden naar Brucoli en daar een hapje eten bij Irizzari. Tijdens onze zoektocht naar Irizzari stopten we bij Augusta, een kleine baai waar we heerlijk het water in doken. Aan de overkant zit een groot hotel waar je ook kunt zwemmen. Langs deze hele kust vind je kleine strandjes waar je, soms helemaal alleen, heerlijk kunt zonnen en genieten van het heerlijke water.
IMG_5557
Irizzari bleek trouwens een van de beste en leukste restaurantjes ever! Meer weten over Sicilië? Klik hier.