Het Ijscuypje opent in Oost

Ondanks de Siberische kou deze week hebben we de zomer al een beetje in onze bol. Want naast dat de zon heerlijk schijnt elke dag hebben we ook super cool nieuws! Naast Melksnor, onze favo kinder hotspot in Amsterdam Oost, opent op de Wibautstraat Het Ijscuypje haar deuren heel binnenkort!

Het Ijscuypje opent in Oost aan de Wibautstraat

Wat een te gekke locatie is dit. Recht tegenover de Albert Heijn en pal naast Melksnor openen ze na een kleine verbouwing binnenkort hun deuren. Zodra de temperatuur wat gaat zakken en de zon zich nog meer zal laten zien kunnen we dus al genieten van ijs!
Het Ijscuypje opent in Oost

Het Ijscuypje in Oost krijgt een heerlijk zonnig terras

Melksnor heeft hun terras al een beetje opgetuigd, maar zodra het weer echt lekker wordt, zal dit een te gek en gezellig hoekje worden waar je dus de hele dag, met of zonder kids, heerlijk kunt zitten. De zon staat vol op hun terras en gaat hier pas heel laat onder dus dat wordt genieten.
Het Ijscuypje opent in Oost

Waarom het ijs van Het Ijscuypje zo lekker is?

Ze gebruiken voor hun ijs alleen de lekkerste en meest pure grondstoffen die ze inkopen bij de meest gepassioneerde leveranciers. De grootste leveranciers? Dat zijn de Hollandse koeien, zij leveren verse melk voor het roomijs en het yoghurtijs. Maar ze hebben natuurlijk ook exotische smaken. Hoe zit het daarmee? Nou, de mango’s bijvoorbeeld, die komen helemaal uit Brazilië en Pakistan en met al deze ingrediënten maakt ijsmeester en tevens oprichter Edwin de Koeijer met zijn team de lekkerste smaken.

Het sorbetijs bestaat voor 60% uit puur fruit waar ze puur Amsterdams leidingwater aan toevoegen en natuurlijk een beetje suiker. Het yoghurtijs wordt bereid van verse standyoghurt van de boerderij en is minder zoet en bevat minder vetten dan bijvoorbeeld roomijs.

Het room- en yoghurtijs wordt in de ijswinkels zelf bereid. Alleen het sorbetijs voor alle ijswinkels wordt in de centrale Ijscuypje keuken gemaakt. Ze willen het fruit zo vers mogelijk bereiden en dat kan alleen in de centrale keuken, waar de ijsmeesters klaar staan om het fruit direct na binnenkomst te verwerken.

Wat voor ijsjes kun je hier halen?

In het assortiment zitten 12 vaste smaken en daarnaast kiest elke winkel per dag een aantal wisselende smaken die afhankelijk zijn van het seizoen, het weer en wat de favorieten zijn van de buurt. Een paar heerlijke voorbeelden zijn;
Advokaat, Appeltaart, Bitterkoekjes, Boerenjongens, Caramel/Zeezout, Chocoladekoekjes, Kletskoppen, Kokos, Pistache, Praline, Stroopwafels, Tiramisu, Toffee, Walnoot/Vijg en Witte chocolade. Iemand al trek?

Voor meer info check hier de website. Ijscuypje photocredits via Ijscuypje Facebook.