Five Brothers Fat Champañaria De Pijp

Brothers Fat, die boys van de eerste Champañaria in Amsterdam West, openen er binnenkort nog eentje en dan wel in De Pijp. Oh yeah! Zodra ik ben bevallen dan wordt Five Brothers Fat Champañaria De Pijp mijn nieuwe stamkroeg.
Five Brothers Fat Champañaria De Pijp

Five Brothers Fat Champañaria De Pijp

De tweede champañaria van de vijf ‘fat brothers’  komt aan de Hobbemakade 64 in De Pijp. Voordeel van deze locatie is dat ‘ie een stukje groter is en een riant terras heeft. Natuurlijk had ik ze liever aan het Gerard Douplein ofzo gezien, of nog beter in Amsterdam Oost maar dit is al een heel stuk in de goede richting.
Five Brothers Fat Champañaria De Pijp

Brings back memories

Voor mij staat de champañaria voor die in Barcelona. Toen ik daar woonde en studeerde hingen we hier dagelijks aan de bar. Het was the place to be en dat is het nog steeds. Geweldig vind ik het dus dat ‘mijn’ champañaria dus ook in Amsterdam zit. Al zijn de hapjes hier in Nederland een stukje chiquer en misschien zelfs wel beter, dus wat dat betreft is hun missie al geslaagd.
Five Brothers Fat Champañaria De Pijp

Laat die cava maar komen!

Begin juli kunnen we hier beginnen met borrelen en eten van tapas en mocht je nou te diep in het cava glaasje gekeken hebben dan kan je aan de overkant bij Cannibale Royale nog even snel een burger klappen of een kamer nemen bij Izakaya’s Sr. Albert hotel. Handig!
Five Brothers Fat Champañaria De Pijp

Ik kan niet wachten tot ik hier op het terras zit terwijl de zon schijnt en de cava bubbels tegen mijn glas tikken. Lekker bordje serrano erbij… Maar we moeten nog even geduld hebben. Zin gekregen in tapas? Escobar in De Pijp is écht een dikke aanrader, en ook zij hebben een terras en vast ook wel cava.