Five Brothers Fat Champañaria De Pijp

Brothers Fat, die boys van de eerste Champañaria in Amsterdam West, openden er laatst nog eentje en nog wel in De Pijp. Oh yeah, Five Brothers Fat Champañaria De Pijp is mijn nieuwe stamkroeg!
Five Brothers Fat Champañaria De Pijp

Five Brothers Fat Champañaria De Pijp

De tweede champañaria van de vijf ‘fat brothers’  zit aan de Hobbemakade 64 in De Pijp. Voordeel van deze locatie is dat ‘ie een stukje groter is én een riant terras heeft. Natuurlijk had ik ze liever in Amsterdam Oost gezien, maar dit is al een heel stuk in de goede richting en wie weet…
Five Brothers Fat Champañaria De Pijp

Brings back memories

Voor mij staat de naam champañaria voor die van de échte champagneria in Barcelona. Toen ik daar woonde en studeerde hingen we hier dagelijks aan de bar. Het was the place to be en dat is het nog steeds. Geweldig vind ik het dus dat ‘mijn’ champañaria dus ook in Amsterdam zit. Al zijn de hapjes hier in Nederland een stukje chiquer en misschien zelfs wel beter, dus wat dat betreft is hun missie al geslaagd.
Five Brothers Fat Champañaria De Pijp

Laat die cava maar komen!

Het zit hier bijna elke avond vol en op vrijdag en zaterdag zelfs ram vol. Vechten om een tafeltje hoeft nog net niet, want de boys hebben het allemaal onder controle, maar reserveren is een must. Of je moet mega geluk hebben… Naast Cava en kannen Sangria kan je hier dus heel lekker eten of borrelen. De Spaanse tapas zijn authentiek of in een nieuw jasje gestoken maar het concept drankjes drinken met kleine hapjes om te delen blijft hetzelfde. Heerlijke Jamón, queso Manchego, Chipirones, Calamaris en patatas bravas staan op de kaart maar ze hebben ook burrata en steak tartare. Sardientjes, pepers en gegrilde octopus. Kleine burgertjes, cocktails en wat desserts sieren het menu. Kortom, all you need voor een gezellige avond!

Mocht je nou te diep in het cava glaasje gekeken hebben dan kan je aan de overkant bij Cannibale Royale nog even snel een burger klappen of een kamer nemen bij Izakaya’s Sr. Albert hotel. Handig!
Five Brothers Fat Champañaria De Pijp

Ik kan niet wachten tot ik hier op het terras zit terwijl de zon schijnt en de cava bubbels tegen mijn glas tikken. Lekker bordje Bellota erbij… Maar we moeten nog even geduld hebben. Zin gekregen in tapas? Escobar in De Pijp is ook écht een dikke aanrader, en ook zij hebben een terras. Nu nog wachten op de zomer!