Fenix Food Factory

Bijna iedereen heeft ooit wel eens gehoord van de Markthal. Of dit nu in positieve of negatieve zin is. Alleen mijn favoriete overdekte ‘food hall’ bevindt zich helemaal aan de ándere kant van Rotterdam. De Fenix Food Factory op Katendrecht is namelijk echt een waar walhalla voor de food liefhebber. Jep. That’s me.  Je hebt hier enorm veel keuze, kunt hier eten kopen om mee naar huis te nemen of gewoon lekker uitgebreid daar eten!
Fenix Food Factory

Chillen bij de Fenix Food Factory

Wanneer je binnen in de hal staat zie je duidelijk dat dit een oude haven loods is. Alle industriële elementen zijn behouden en je hebt het idee dat er elke dag nog geklust moet worden om te zorgen dat de hal ‘af’ is. Juist het contrast van het hele stoere met de knusse hoekjes die zijn gecreëerd in de loods maken het stoer en huiselijk en dit is ook een hele fijne chillplek door de lekkere banken die overal staan. Ga ook nu met dit lekkere weer vooral buiten op hun terras zitten, want hier heb je een prachtig uitzicht vanaf de Kaap en dat is echt gaaf!
Fenix Food Factory

Wat kan je hier verwachten?

Ik zal je even een mini tour geven door de Fenix Food Factory. Of je nu wel of geen ochtendmens bent, begin de dag bij Stielman Koffie. Alle koffie daar is vers gebrand, sterk en heel erg lekker. Voor het lekkerste ontbijt ga je naar Jordy’s Bakery. Ook geen onbekende in Rotterdam. Zij maken echt het lekkerste brood dat er is en vooral hun desembrood is top!
Fenix Food Factory

Lekker lunchen bij de Fenix Food Factory

Voor een uitgebreide lunch zou ik zeker langsgaan bij Meneer Tanger. Hier serveren ze Marokkaanse tapas, heerlijke olijven en verse sapjes. Zin in een kaasplankje? Daarvoor kan je terecht bij Booij Kaasmakers. Je kan de kaas mee naar huis nemen of voor daar een heus kaasplankje bestellen en aan een tafeltje oppeuzelen.
Fenix Food Factory

De Fenix Food Factory is ook voor het diner een aanrader

Nu mijn persoonlijke favoriet. The Kaapse Kitchen. Dit is een soort open keuken in het midden van de Factory. Hier mogen chef’s uit verschillende restaurants een week lang hun beste gerechten maken en serveren. Mega dynamisch en verassend. Nog nooit heeft hier iemand gestaan waar ik niet over te spreken was.

‘S avonds zou ik ook zeker even gaan zitten bij Kaapse Brouwers voor een speciaal biertje. Wekelijks is hier ook live muziek en de lampjes en stoelen maken het geheel helemaal af. Biertip: bestel de IPA, die is top!

Meer info? Check hier de website.
Adres: Veerlaan 19d in uiteraard, Rotterdam.

Is het lekker zonnig? Check hier de leukste terrassen van Rotterdam!