De Tostibar Arnhem

Een favoriet als je het ons vraagt in Arnhem op gebied van ontbijt en lunch is De Tostibar Arnhem. Waar je, duh, tosti’s kunt eten. Waar je ook gaat lunchen, negen van de tien keer staat de tosti op de kaart. De tosti is nu eenmaal geliefd bij de Hollanders. De eigenaar van De Tostibar had dit door en bedacht als iedereen zo graag tosti’s eet wordt het tijd voor een tostibar. En daar is ie dan De Tostibar in Arnhem.

De Tostibar Arnhem kun je vinden in de Koningstraat, één van de vele leuke winkelstraatjes van Arnhem. Perfect voor een break tijdens het shoppen dus. Het interieur is te gek, een industriële look is gecreëerd door de grote witte bar met stellages en het open plafond. Alle muren zijn zwart geverfd met een afwisseling van witte tegeltjes op de muren. Erg gewaagd, maar zo tof.
De Tostibar Arnhem

De Tostibar Arnhem

Bij de tostibar kun je uiteraard tosti’s eten. Zowel de klassiekers als speciale tosti’s staan op de kaart. Een goede tosti met kaas of ham kun je hier zeker weten krijgen. Zin in iets bijzonders? Dan zijn er genoeg speciale opties om te proberen. Alles met de verse ingrediënten, het beste brood en de lekkerste kaas. De Tostibar gooit niet zomaar elk product op je tosti. Ze geven de voorkeur vooral aan lokale producten. Zo halen ze de kaas bij de kaasboer verder op in de straat en het brood komt van de Arnhemse bakker. Ze steunen ook veel projecten zoals Het Ketchup Project en De Koekfabriek. Het Ketchup Project is een bedrijf wat hun tomaten uit Kenia haalt. Zij kopen het overschot aan tomaten van de Keniaanse boeren voor een veel betere prijs dan alle andere afnemers. Zo steunen ze de boeren om tomaten te blijven kweken en helpen ze de boeren aan betere arbeidsomstandigheden. Deze ketchup is geen zoete slappe ketchup zoals andere ketens maken, maar een rijke tomatensaus met de beste ingrediënten voor een echt lekkere ketchup. De koekjes van De Koekfabriek worden gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. De Tostibar werkt graag samen met speciale ondernemers en daarom hebben ze ook speciale thee van Crussio. Zij importeren de beste theeblaadjes met een goede kwaliteit voor een eerlijke prijs. Wanneer je thee besteld wordt de thee door het personeel gemaakt. Zij laten de thee trekken tot het de perfecte smaak heeft en dit in een speciale theepot.
De Tostibar Arnhem

Wat staat er op het menu bij De Tostibar Arnhem?

Oké, wat staat er allemaal op de kaart? Naast tosti’s kun je hier ook ontbijten met wentelteefjes, sapjes of smoothies of een lekker bakkie koffie. Zoetekauwen worden hier ook tevreden gehouden. Verschillende taartjes staan op de kaart, zoals carrotcake, bananenbrood, brownies en wafels. Ben je meer van de borrel dan kan dit ook prima hier. Wijnen en speciaal biertjes zijn ook aanwezig op de kaart en die gaan natuurlijk ook heel prima met je tosti zo aan het einde van de dag.
De Tostibar Arnhem

Toffe tosti’s bij De Tostibar Arnhem

Wat tosti’s betreft zijn er een aantal specials. Zo is er bijvoorbeeld een tosti met blauwe geitenkaas, dadels, pecannoten, vijgen, peer, honing en een vijgensaus. Of voor de vleeseter een tosti met boerentruffelkaas, rosbief, uiten compôte, gedroogde tomaat, sla en truffelmayonaise. Wil je voor zoet gaan dan is er een tosti met banaan, nutella, hazelnoot, karamel en poedersuiker. Loopt het water je al in de mond? Alle tosti’s worden op speciaal brood geserveerd. De tuna melt tosti zit bijvoorbeeld op een flammkucken. Er zijn zo veel verschillende tosti’s dat we ze allemaal wel willen proberen. We moeten zeker nog een keer terug dus.
De Tostibar Arnhem

De Tostibar is zeven dagen in de week open. Op vrijdag is er een speciale kaas fondue avond. Hier kun je een reservering voor maken en gezellig een avondje kaas fonduen. De ruimte kan worden afgehuurd ’s avonds voor feestjes of bijeenkomsten.

Mocht je dit een leuke zaak vinden dan moet je zeker ook een kijkje nemen bij een van de andere zaken van de eigenaar: Lunch en Bites Arneym of Iveau Burgers en wijnbar. Hier hebben ze twee maal de prijs voor de beste burger gewonnen, een keer in 2016 en nu in 2018. Dat beloofd wat!

Maar ik heb natuurlijk veel meer Arnhem tips. Ben je trouwens al eens bij First Eet geweest? Ook zo mega leuk!
Meer weten over De Tostibar Arnhem? Klik hier voor de website.

Photocredits coverphoto: Studio Bubbel.