First Eet

Ik ontdekte het leukste lunch tentje ever in Arnhem First Eet per toeval. Ik wandelde langs het schattige en zonnige terras en ik wist meteen ‘dit is leuk!’. En dat was het ook.
First Eet Healthy Hotspots Arnhem

Zodra je binnen komt stap je voor je gevoel in een gezellige, smalle woonkamer met overal planten, cactussen en kaarsen. De grote bar in het midden staat vol met heerlijke muffins, brownies en dikke plakken vers gebakken bananenbrood.
First Eet Healthy Hotspots Arnhem

Overal staan tafeltjes, heerlijke stoelen en er is een Chesterfield bank waar je lekker onderuitgezakt in kunt hangen. De inrichting is hip, groen en gezellig en er staat lekkere muziek op.
First Eet Healthy Hotspots Arnhem ontbijt lunch tips

Het menu bestaat uit gezonde sapjes (de rabarbermix is echt top!), goede koffie en thee en ze schenken hier ook bier en wijn want dat moet kunnen toch met de lunch? First Eet gaat om 10 uur open en dan kan je hier relaxed ontbijten met yoghurt en granola, verschillende soorten toast, homebaked sweets en op zondag hebben ze een buffet. Dan dekken ze de tafels helemaal mooi op en dan kan je voor 15 euro per persoon (kinderen 7,50 euro) uitgebreid ontbijten / brunchen. Hoe leuk!
hip lunchen arnhem

Maar je moet hier niet alleen voor het ontbijt zijn ook de lunch is hier awesome. De sandwiches en salades zien er allemaal even mooi en lekker uit en de combinaties zijn verrassend en heel erg lekker. Ik ging voor de toastie met manchego, gegrilde paprika en rucola met daarbij een te lekkere basilicummayo. Na de eerste hap wist ik: dit wordt mijn nieuwe favoriet!
leuk hip gezond ontbijten arnhem

Naast ontbijt en lunch serveren ze bij First Eet ook snacks zoals groentechips en borrelplanken vol kazen en Italiaanse worst en ze hebben ook een winkeltje. Door de hele zaak heen staat overal mooi servies opgesteld, leuke potjes, kleine hebbedingetjes en tegenover de bar zit een klein winkeltje. Hier is eigenlijk alles leuk. Een selectie servies, keukentools, woonaccessoires en textiel. Handig als je en trek hebt en nog een cadeautje moet scoren want nu hoef je niet meer helemaal de stad in.
Healthy Hotspots Arnhem

Aan de vegans en vega’s is hier ook gedacht,  want er staan verschillende vegan / vega sandwiches op het menu. Zo hebben ze een sandwich met hummus of doperwtenspread met radijs. Een pompoen salade en een salade van parelcouscous met chioggiabiet, sinaasappel, dille en geroosterde hazelnoten. Sounds good right?
hippe Healthy Hotspots Arnhem

First Eet is de ideale plek om rustig te werken en een broodje te eten of om uren met vriendinnen thee te leuten en bij te kletsen. Gezellig dagje Arnhem met je moeder? Ook dan kan ik je First Eet van harte aanraden!

Adres: Markt 27.