De leukste cadeautjes voor kids vanaf 6 jaar

Yuki is echt een puber in de dop, maar dit heet tegenwoordig een ‘coole kleuter’. Ze is wel echt bezig met dingen van haar leeftijd en vindt niet alles meer cool maar toch speelt ze nog net zo graag met speelgoed van haar broertjes. Al zijn er nu wel echt wat nieuwe dingen die ze begint te ontdekken en leuk te vinden. Maar wat zijn nou de leukste cadeautjes voor kids vanaf 6 jaar? Dat heb ik voor je uitgezocht!

Dit zijn de leukste cadeautjes voor kids vanaf 6 jaar
Dit zijn de leukste cadeautjes voor kids vanaf 6 jaar

Schleich

Nieuw is haar interesse voor Schleich. En dan vooral de ‘coole Schleich’ wildlife dieren en boomhutten. Toen ze af mocht zwemmen voor haar C diploma verdiende ze een groot cadeau en dat was deze Schleich boswachter op avontuur met een krokodil een baby gorilla en er zaten nog wat andere dieren bij. Maar je kunt ook losse dieren kopen of kleine uitbreidingssets. Haar hele verjaardags-wensenlijst bestaat nu uit Schleich dingen en dat vind ik eigenlijk wel leuk. Het is mega duur maar schijnt wel helemaal pedagogisch verantwoord te zijn en gaat echt 100 jaar mee. Dus haar kinderen zouden er in theorie ook nog mee kunnen spelen. En je kan het heel goed doneren aan een goed doel of bijvoorbeeld de crèche of kleuterbouw op de basisschool. Die zijn met dit soort speelgoed altijd super blij. De Schleich boomhut met glijbaan staat ook hoog op Yuki’s wensenlijst maar je kunt ook losse dino’s kopen of voor 21 euro een Schleich Wildlife starterset met een leeuw, een zebra een baby chimpansee en een olifantje.

Spelletjes

Vanaf een jaar of 5 maar zeker 6 zijn gezelschapsspellen echt super leuk om te geven en te krijgen. Vorig jaar hebben we aan paar spellen gekregen en ik merk dat Yuki dat eigenlijk het leukst vindt. Vooral spellen met het hele gezin of spelletjes die je echt samen moet doen. Hier een aantal leuke spellen voor jongens en meisjes van 6 jaar;
Rara wat ben ik 16 euro
Wie is het? 21,95 euro
Kinder Monopoly (junior) 19 euro
Regenwormen 10 euro
Uno junior 9,50 euro
Halli Galli junior 15 euro
Dokter bibber 24,95 euro
Poepie Knor Knor 19 euro
Spookslot 21 euro
Vier op ‘n rij 20 euro
Dobble 14,50 euro

Als je het lastig vindt om te kiezen dan kan ik Dobble, Halli Galli Junior, Monopoly junior en Wie ben ik echt het leukst.

3D pen
Voor alle teken fanaten is een 3D pen echt een waanzinnig gaaf cadeau. Het is een pen met een lcd scherm en allerlei kleuren filament zoals dat heet en alles wat je tekent wordt een soort van plastic speelfiguurtje. Stel je tekent Spiderman na op het papier dan kan je die los halen van het papier en heb je dus een echt Spiderman figuurtje in je hand. Echt mega leuk!

Laser Game guns & harnas
Sorry maar dit cadeau ga ik 100% kopen ik denk dat de kids dit echt AWESOME vinden. Vroeger deed ik altijd met mijn zusje en vader verstoppertje in het donker en dat was echt het aller leukst. Hoe vet is lasergamen in het donker met z’n alle? Je hebt verschillende sets met 2, 4 of zelfs 6 guns. Maar ik zie dit al helemaal voor me, die gasten kruipend door de gang en ik onder mijn bed verstopt met zo’n ding. Prijzen variëren maar je hebt al een set van 2 guns en hesjes voor 60 euro.

Superhelden speelfiguren
Als je het even niet meer weet, dan maak je elk jochie van 6 (maar Yuki ook) blij met een Superheld. Ze zijn er in alle vormen en maten maar de meest populaire zijn hier;
Batman (18 euro)
Captain America (17euro)
Hulk (20euro)
Thor (18euro)
Black Panther (20euro)
Iron man (18 euro)

Marvel Avengers Battle Cubes
Weer zo’n superhelden ding en de Battle Cubes zijn net iets goedkoper dan een superheld zelf want deze kosten in allerlei variaties meestal rond de 12 euro. Deze fidget toys zijn er in allerlei uitvoeringen van held tot schurk. Deze Green Goblin vs Spider Gwen is 16 euro en Iron Man vs Thor is 12 euro.

Polly Pocket
Polly Pocket is onder meisjes van 6 jaar ook helemaal een hit. Je hebt hier super veel leuke varianten in en alles is best oké geprijsd. Tussen de 12 en 13 euro heb je al een heel leuk Polly Pocket tasje zoals dit Corgi hotel of het Egel Café voor 11 euro.

Hatchimals
Yuki is natuurlijk een stoer meisje en doet het liefst aan klimmen, voetballen, bouwen en stoeien maar stiekem vindt ze dit soort meisjes speelgoedjes ook echt fantastisch. Toen we met onze meiden vakantie naar Spanje vlogen had ik haar een pakje Hatchimals gegeven en ze was hier zo mega blij mee en speelt hier ook zo leuk mee, dat ik voor haar 6de verjaardag deze heb besteld. Een eierdoos met 12 Hatchimals eitjes en dus 12 speelgoedfiguurtjes.

Puzzels
Ik vind puzzels dus ook altijd een leuk cadeau en wat is nou cooler dan een Pokemon puzzel? Deze kost maar 11 euro en hier zijn ze wel even zoet mee want deze heeft maar liefst 500 stukjes. Deze jungle dieren puzzel in mooi luxe koffer van 100 stukjes is ook een gaaf cadeau en kost 15,99 euro. Deze Dino puzzel van 104 stukjes zit ook in een stoere koffer en vind ik waanzinnig leuk alleen die is wel wat duurder 24 euro.

Goo Jit-Zu speelfiguren
Dit is ook enorm populair onder kinds in groep 2 en 3 van die actie figuren die je helemaal uit elkaar kunt trekken waar een soort van slijm in zit. Die heb je dus ook in allerlei enge en gave super helden en verschillende prijzen. Deze Dino Goo Jit-Zu is 16 euro en heel cool heb ik mij laten vertellen net als deze Dino in het rood. Deze paarse Shreds vind ik heel vet die is net iets duurder maar ook heel stoer.

Leuke (voor)leesboekjes

Boeken geven klinkt misschien saai maar hier kunnen kinderen echt zoveel plezier aan beleven! Niet alleen omdat er als het goed is elke avond wordt voorgelezen, maar ook omdat ze op deze leeftijd zelf een beetje beginnen met lezen. Ouders zijn ook altijd blij met dit soort cadeaus dus doe hier je voordeel mee!
Hierbij een aantal leuke voorleesboekjes voor kinderen vanaf 6 jaar;

Hop op zwemles
Yuki is dol op zwemmen en daarom kocht ik dit boekje voor haar. Maar dit boekje is echt perfect voor kinderen die zwemmen of zwemles eng vinden. Als je dit je kleuter cadeau doet voor haar of zijn eerste zwemles wordt het echt een stuk minder eng. Hier wordt door middel van kikkers in de sloot een hele zwemles doorgelopen en de spannendste dingen zoals ‘door het gat’ en ‘met kleren aan’ zwemmen worden zo leuk besproken. Met kleren zwemmen doen ze hier bijvoorbeeld verkleed. Dus je hebt een kikker die verkleed is als tijger, een kikker als heks, een kikker als dokter etc echt heel leuk!

De avonturen van Tommie en Lotje (deel 1 & 2)
We liggen geregeld met z’n alle in een deuk om de verhalen in het boek De avonturen van Tommie en Lotje. Echt hele leuke alledaagse dingen passeren hier de revue en hoe de schrijver de situaties schetst is gewoon 9 van de 10 keer zoals het er in het echt ook aan toe gaat. Van broer en zus die elkaar plagen,. die kwijt raken op het strand met allemaal ijsjes, hoe ze soms een troep maken en allemaal van dit soort onderwerpen. Jacques Vriens heeft dit boek geschreven en ik weet nog dat ik vroeger ook echt alle boeken van hem verslond. Zo leuk om dit nu met Yuki en Ravi te lezen!

Scheetjesles
Scheetjesles kregen we laatst van vrienden cadeau toen ze op bezoek kwamen en wat een succes is dit! Zij hebben al wat oudere kinderen en wisten dus dat dit boek zeker in de smaak zou vallen. Naast grappige piemel verhalen, school perikelen en bijvoorbeeld een opa wiens hart het niet zo goed meer doet en dus in het ziekenhuis terecht komt worden er in 30 verhalen de meest uiteenlopende kleuter dilemma’s uitgeschreven. Echt een mega leuk boek.

Pluk van de Petteflet
Bijna elke kleuter vindt de film Pluk van de Petteflet leuk. Maar nóg leuker is het boek! Mede doordat we de film al 300 keer gezien hebben is dit boek een feest van herkenning en heb je overal in je hoofd al plaatjes bij. Dit boek gaat echt nooit vervelen.

Otje
Ik krijg altijd helemaal nostalgische gevoelens bij boeken zoals Otje en Jip en Janneke. De tekeningen, de verhaaltjes zo lief en grappig. Echt deze blijven leuk. Het is toch ook gewoon een stukje cultuur die lieve Annie M. G. Schmidt boeken daar moet je je kinderen toch mee laten opgroeien. Annie M. G. Schmidt heeft natuurlijk heel veel boeken geschreven en deze ‘allemaal sprookjes‘ is ook echt leuk.

Floddertje
Floddertje is en blijft een leuk boek en ik werd hier vroeger door mijn moeder zoveel uit voorgelezen dat het boek zelf een floddertje werd. Besef even dat dit boek in 1973 uitkwam. Annie M. G. Schmidt bedacht Floddertje en Smeerkees zo lang geleden en nog steeds is het leuk en herkenbaar. Zo super knap vind ik dat!

Maar eerst ving ik een monster
Ik twijfelde of ik dit boek moest kopen want mijn kinderen hebben het nooit over monsters onder hun bed en ik dacht laat ik ze nou niet op ideeën brengen. Maar toen kreeg één van de kids het voor hun verjaardag. Ouders maak je geen zorgen, het is echt een leuk boek en bang van monsters worden ze hiervan absoluut niet!

Alfabet
Alfabet is één van de mooiste, leukste en leerzaamste boeken die ik ken. Elke pagina heeft één letter en op die pagina beginnen alle dingen, dieren en plaatjes met die eerste letter. Prachtig geïllustreerd en naast dat je het als zoekboek kunt gebruiken leren kids zoveel nieuwe woorden en dingen. Echt een waanzinnig cadeau om te geven!

Waar is mijn noedelsoep?
Ik vind het belangrijk om een scala aan verschillende soorten boekjes in huis te halen. Zelf ben ik opgegroeid met de boeken van Annie M. G Schmidt en alle Disney Club boeken (die we nu de kinderen voorlezen) maar ik wil ook boekjes in huis hebben die de diversiteit in de wereld een beetje meer weergeeft. Onze kids ‘weten niet beter’ dan dat Nederland en dus bijvoorbeeld hun klassen een mix zijn van mensen en culturen maar in boekjes is dat soms nog een beetje lastig terug te vinden. Waar is mijn noedelsoep is een goed voorbeeld van zo’n boekje. Dit gaat over een jongetje die met allerlei verschillende kinderen in de klas zit en iedereen heeft iets anders voor lunch en iemand heeft stiekem zijn noederlsoep gepikt. Zo maak je een reis langs allerlei landen, culturen en eetgewoontes en dat vind ik leuk. Gebakken rijst met alles en nog wat is hun tweede boek, ook heel erg leuk!

Duizend en één paarse djellaba’s
Dit is ook zo’n leuk boekje wat net iets meer van een andere cultuur laat zien. Heel interessant, leuk om te lezen en het opent ook allerlei andere gesprekken met de kids.

De leukste zoekboeken

Zoekboeken zijn en blijven hier een hit. Sommige kennen ze he-le-maal uit hun hoofd. We hebben echt stapels zoekboeken en Xan begint het nu ook echt leuk te vinden. Dit is en blijft dus altijd een leuk cadeau.
Onze favorieten zijn;

De Gele Ballon
Via de crèche kennis gemaakt met dit boek en het is van de zelfde schrijfster als Alfabet. Echt een top zoekboek, sommige pagina’s zijn echt lastig!

Alfabet
Super leuk en mega leerzaam. Er is zoveel te zien en te zoeken, dit boek krijg je nooit ‘uit’.

Bumba mijn groot zoekboek
Dit zoekboek is echt xxl en heeft harde bladzijdes en zijn dus ideaal voor kindjes vanaf 1 jaar. Al onze kids vinden dit boek leuk en het kan echt tegen een stootje want wat dit boek allemaal heeft moeten doorstaan afgelopen jaren…

Mijn grote voertuigen zoekboek
Een leuk boek vol auto’s en andere voertuigen. Super handig want ook hardcover en dat is wel echt nodig want de kids trekken en klimmen en doen met die zoekboeken. Ze hebben ook een dieren versie Mijn groot dieren kijk en zoekboek en een dino versie Mijn groot dino kijk en zoekboek.

Waar is de poep? zoekboek
Gegarandeerd succes een poep zoekboek dat snap je. Je hebt regenboog poep, superman poep etc en op elke pagina zitten alle poepjes verstopt.

Waar is het stokstaartje?
Kan jij de hele familie stokstaart vinden?

Leren lezen zoekboek
Dit boek is voor kinderen vanaf 6 jaar die een beetje kunnen lezen of bezig zijn met lezen. Heel leuk en leerzaam!

Zig Zag voertuigenboek
Dit boek tipte ik al een keer via Insta en was toen in no time uitverkocht maar hij is weer op voorraad! Dit voertuigen boek is bijna twee meter breed en op de voor en achterkant kan je lezen, leren, kijken en zoeken. Er is ook een Zig Zag Dinosaurussen boek (heel leuk die ga ik Ravi cadeau doen voor zijn vierde verjaardag) en een Zig Zag de wereld rond. Super leuk om al deze edities te sparen.

Vtech Kidizoom camera

Yuki is steeds meer van het fotograferen. Sowieso wil ze nu zelf vaker op de foto of vraagt ze er zelf om, maar zelf foto’s maken vindt ze ook heel leuk. Met deze digitale kinder camera (compleet shock proof) kan dat dus ook heel makkelijk en het is een soort van polaroid want de foto’s rollen er meteen uit. Echt zo leuk! Prijs is 59 euro.

Lcd tekentablet

Ik zocht een keer een leuk cadeautje voor op reis en zag deze teken tablet voorbij komen. Super leuk en nog een redelijke prijs. Dit kunnen ze ook op hun ipad maaar als je ze iets anders te doen wil geven dan een scherm denk ik dat dit echt heel leuk kan zijn. Prijs is 14,95 euro.

Stuntstep

Een Micro Mini step is echt niet cool meer met 6 jaar dan moet je een stuntstep hebben. Deze zijn er in honderdduizend verschillende kleuren en uitvoeringen en te koop vanaf 25 euro tot 500 euro. Ik vind (helemaal als ze al een step hebben) een stepje van 40 euro echt een prima prijs. Helemaal omdat het meer een aanvulling is op het assortiment en dan vind ik deze van Amigo wel echt een goede koop, in alle kleuren van de regenboog en rond de 40 euro. Ik vond deze te knappe beige stuntstep voor 18 euro, echt een koopje!

Pokemon

Pokemon is en blijf het coolste. Of het nu kaarten zijn, t-shirts of petten (kan je bij H&M heel goed scoren voor een prima priojs) maar ook knuffels en Pokemon ballen en speelfiguren zijn een hit. Elke speelgoedwinkel staat er vol van maar de kaarten zijn echt super vaak uitverkocht dus ik bestel ze altijd online. Als je wat meer uit wil geven kan je zo’n Pokemon box kopen van 23 euro die zijn echt een hit! Met heel veel kaarten en een glimmende munt en een xxl kaart.

Lego

Lego is altijd goed. Welke leeftijd ze eigenlijk ook hebben, iedereen vindt het leuk om hiermee te spelen. Ze hebben onwijs leuke pakketten en bouwwerken maar gewoon een XXL doos met bouwstenen is een geweldig cadeau. Een paar leuke voorbeelden zijn deze Lego Ninjago van 8,50 echt een top cadeau of een Lego technic race vliegtuig voor 8 euro, Lego City ijswagen van 16,50 euro, Lego Technic Monster Jam raceauto van 16 euro of een Lego Friends Dieren speeltuin voor 16 euro. Oh deze is ook leuk van Lego Friends Magische acrobatiek met een circusact en paard voor 17 euro. Allemaal top cadeaus!

Magnatiles

Magnatiles is wel een duur cadeau maar super leuk, spelen ze echt jaren mee en je kan ze bewaren voor je kleinkinderen want dit speelgoed gaat ook echt 100 jaar mee. Ze hebben starterspakketten maar tegenwoordig ook hele leuke uitbreidingssets met dieren zoals deze Magnatiles Jungle set met een tijger, een aapje een cheetah en een krokodil (ook allemaal magnetisch) en met echte jungle tiles.  en deze Magnatiles Builder met een graafmachine en een echte Magnatiles weg voor 49 euro. Deze Magnatiles Safari set is ook echt de bom met een aapje, een leeuw en een giraffe en olifant.

Microscoop Kiddy’s Speelgoed Kindermicroscoop 100X-450X

Deze microscoop vond ik in mijn zoektocht naar een leuk cadeau voor als Ravi 4 wordt maar denk dart Yuki dit ook echt geweldig vindt. Ze is een meester in het opsporen van lieveheerstbeestjes en vindt alle friemelbeestjes lief en leuk dus dit is echt voor beiden een heel leuk cadeau. Deze microscoop vergroot 10x en kost 23 euro. Echt een te leuk cadeau voor een Freek Vonk in de dop!

Dambord of Schaakspel

In Thailand hadden ze bij de Kidsclub een dambord en Yuki speelde daar elke dag mee met de Kidsclub juf. Ze vond het echt heel leuk dus ik denk dat dit zeker een cadeautje is wat ik haar dit jaar ga geven! Voor 20 euro heb je een compleet dambord met stenen.

Rolschaatsen

Rolschaatsen of skates zijn een hit bij kleuters van 6 dus als ze die nog niet hebben is dit echt een fantastisch cadeau. Ze kosten gemiddeld 25 a 35 euro. Deze roze skates zijn leuk voor meisjes en deze blauwe skates heeft Yuki die zijn 32 euro.

Skateboard

Een skateboard is ook zo’n heerlijk buiten speel cadeau. Onze kids vinden het heel leuk en vooral Yuki is er best goed in, dus als je begint met een goedkoop model om te kijken of ze het echt leuk vinden dan kan je daarna altijd nog upgraden. Dit paars met blauwe skateboard vind ik echt fantastisch en kost 29 euro maar dit Spiderman skateboard is net een niveautje hoger. Helemaal van hout en iets ‘echter’ maar kost maar 34,95 euro. Wel echt een mega vet cadeau dit voor Spiderman fans van 6+!

L.O.L.

L.O.L. is en blijft een hit bij meiden vanaf een jaar of 4 eigenlijk al. Er zijn zoveel verschillende soorten poppen en uitvoeringen dat je kan blijven sparen. Alleen het uitpakken is al een feestje! Voor stoere meisjes is deze blauwe LOL disco auto echt een cool cadeau (29,99) en voor 13 e 15 euro heb je al een leuke L.O.L surprise bal. Een L.O.L pop (een grote) kost gemiddeld tussen de 22 en 30 euro. Deze Cherry disco doll is leuk en kost 22 euro of deze Tweens Hoops doll die is ook 22 euro.

Nerf pistolen

Nerf guns of waterpistolen zijn niet heel educatief verantwoord maar hier maak je jongens en meisjes wel mega mega blij mee. Bij Action heb je vaak hele goede deals of acties maar ook online zijn ze niet meer zo duur. Deze Nerf Elite kost 15 euro en is toch een te vet cadeau!

Basketbal standaard

Ik vind buitenspeel en ‘doe’ cadeaus altijd heel leuk. Zoals deze basketbal standaard. Of je nu een kleine tuin hebt of een grote, er is altijd wel plek voor zo’n ding en kids kunnen hier uren zoet mee zijn. Ze zijn er al vanaf 20 euro. Dit is een prima model van Dunlop en kost 22 euro.

Kapla

Kapla kan een kind eigenlijk niet genoeg hebben en Yuki al helemaal niet want die bouwt zo alle 1000 plankjes weg. Maar mochten ze al een XXL Kapla doos hebben kan je nog gaan voor Kapla met een kleurtje. Deze kleine doosjes kosten rond de 20 euro en worden hier gebruikt als gras voor bij de boerderij of de zee van Thailand. Deze gele Kapla bijvoorbeeld of de rode.

Kinetisch zand

Tot nu toe heb ik de dans weten te ontspringen want ik vind het hele kliederen met zand echt verschrikkelijk maar ik denk wel dat kinderen dit echt FANTASTISCH vinden. Nu heb je ook allerlei kleuren en uitvoeringen dus hiermee scoor je 100%. Dit paarse kinetische zand kost 20 euro en als je meteen flink wil uitpakken heb je ook Kinetisch zand per 5 kilo en dat kost 40 euro.

Lego Dots

Armbandjes van Lego Dots zijn ook mega leuk voor jongens en meiden. Ze hebben allerlei kleuren en uitvoeringen en bij Yuki in de klas is dit best populair. Dit leuke Lego Dots setje kost 16,99 en is echt een tof cadeau waar ze heel veel mee kunnen. Met deze Lego Dots Banaan pennenhouder set (ook 16,99) kunnen ze hun eigen pennenbakje bouwen en versieren. Voor 6,99 heb je al een Lego Dots armbanden setje (ook voor jongens!).

Leuke cadeautjes van rond de 10 euro voor kinderen van 6 jaar

Hierboven staan een aantal wat duurdere cadeaus maar als je gewoon op zoek bent naar een leuk, wat minder duur cadeautje dan is deze lijst wellicht handig. Allemaal echt dingen waar kinderen blij van worden (en ouders vaak ook) en niet zo belachelijk duur. Van 5 tot maximaal 15 euro zijn dit leuke opties waar je uit kunt kiezen;
Springtouw
Dobble Junior spel
Stoepkrijt 50 stuks
Halli Galli
Lego
Pokemon
Duikstaven
Nagel of make up studio
Plus Plus mini
SES gieten en schilderen T-Rex
Strijkkralen
L.O.L
Happy Stones rock painting
Grafix armbandjes maken
Klei
Leren veters strikken
Puzzel
Pijl en Boog set
Brandweerblusser
Skippybal
Dino xxl vloerpuzzel
Goocheldoos
Enchantimals popje met babydiertje
Hatchimals baby figuurtjes en uitpak cadeaus
Dino met truck
Afstand bestuurbare Monster Jam Truck
Heli ball met lichteffect

Op zoek naar een leuk cadeautje voor de juf of meester? Check dan deze lijst met cadeautips!

Cadeau inspiratie voor Baby’s van 1 jaar
Cadeau inspiratie voor kids van 2 jaar
Cadeau inspiratie voor kids van 3 jaar
Cadeau inspiratie voor kids van 4 jaar
Cadeau inspiratie voor kids van 5 jaar