Cadeau inspiratie voor kids vanaf 3 jaar

Wéér een kinderfeestje… Wat moet ik nú weer verzinnen… Meestal neem ik Yuki mee (wat even gezellig en leuk / handig als irritant is) maar zij is de doelgroep denk ik dan dus wie kan ik beter wat laten uitzoeken dan zij. Maar goed. Als ik er alleen voor sta vind ik het telkens zo moeilijk. Helemaal als mijn eigen kids jarig zijn. Poppen doen het bij Yuki en haar leeftijdsgenoten altijd goed, of hondjes die kunnen lopen en blaffen (leuk ook voor de ouders). Waterspeelgoed zoals een unicorn wat water spuit of een soort van lange rups met gaatjes waar water uit sproeit. Maar, ik heb zoals elk jaar eens goed gekeken wat nou écht de grote hits waren en bleven en daar heb ik een lijstje van gemaakt vol met cadeau inspiratie voor kids vanaf 3 jaar.

Cadeau inspiratie voor kids vanaf 3 jaar
Cadeau inspiratie voor kids vanaf 3 jaar

Peppa Big bordje
Elke ochtend gezeur om wie welk bordje, vorkje en bekertje mag. Zo irritant. Toen Yuki dan ook opeens fan werd van Peppa Big wist ik dat ik haar dat in ieder geval voor haar verjaardag zou geven. Een lekker handig cadeau en nog leuk ook.

Tandarts Koffertje
Yuki’s opa is tandarts dus dit was een heel passend cadeau. Doktertje spelen vinden ze allebei heel erg leuk en nu spelen ze om en om doktertje en tandartsje.

Roze glitter voetbal
Yuki had op vakantie een vriendje gemaakt met een glitter voetbal en ze was helemaal fan van dat ding. Bij Toi Toys vond ik dan ook een roze glittervoetbal met paars en turkoois. Je begrijpt, een dikke hit.

Peppa Big jurk
Vanaf dat ze een jaar of twee en een half was ging ze zich steeds meer interesseren voor verkleden en verkleed spelletjes spelen. Ik vond het dus wel leuk om haar een echte Peppa Big verkleedjurk te geven toen ze 3 jaar werd. En dat was een groot succes want ze wilde ‘m meteen aan naar school!

Vtech Ijskraam
Ijsje te koop, ijsje te koop! Welk kind lust er nou geen ijsjes? En dan je eigen ijskraam krijgen met allerlei smaken, dips en spikkels is natuurlijk helemaal de bom. Ik denk dat dit één van de aller grootste successen ooit is. Letterlijk elk kindje wat hier over de vloer komt wil hiermee spelen en ze kunnen er heel lang zoet mee zijn. Ook kun je hier allerlei rollen spellen mee spelen en heel vaak laat ik Yuki in haar Ikea keukentje eerst wat gezonds klaarmaken voordat we een ijsje mogen kopen. I know luizenmoeder…

Hamertje tik
Hamertje tik is één van de spelletjes waar Yuki nooit genoeg van krijgt en ik als kind kon hier ook al mijn agressie in kwijt. Oma gaf haar dit cadeau en zelfs Ravi kan hier leuk mee spelen. Je hebt een speciale ‘my first hamertje tik’ zonder gevaarlijke kleine onderdelen dus als er nog babies rondkruipen die alles in hun mond stoppen is dat wel een veilige keus.

Pop Up Ballenbak
Yuki is mega fan van de ballenbak en zodra we in Tun Fun of iets dergelijks zijn is ze er dan ook nooit uit te slaan. Toen zag ik dit bij een vriendin thuis en als je echt wil scoren moet je dit dus kopen als je nichtje of neefje 3 wordt. Wat een cool cadeau! Er bestaan al ballenbakken vanaf 15 euro maar je kan ook een soort van opblaas mini luchtkasteel kopen met ballen erin en die kost 25 euro. Is ook leuk om met een aantal mensen cadeau te doen. Die is echt heel gaaf, kijk maar hier.
Cadeau inspiratie voor kids vanaf 3 jaar

Glitter unicorn klei
Dit kreeg Yuki van haar coole tante en was alleen al door de klitterklei een mega hit. Dat je óók nog unicorns kon maken was leuk, maar bijzaak. Glitterklei!! Ze kon haar ogen niet geloven. De klei plakt wel iets meer dan de ‘normale’ klei maar zo blij als ze is met de glitters maakt de rest allemaal niks meer uit. Voor 10 euro heb je een unicorn glitterklei set maar je kunt ook losse glitterklei kopen voor maar 8 euro. Check het hier.

Unicorn
Leuke kleine cadeautjes die geluid maken of waar je mee kunt rijden scoren altijd. Vtech heeft in de lijn van de Zoef Zoef dieren nu ook unicorns die licht geven en kunnen racen. Voor nog geen tien euro heb je dan dus al een top cadeau. En je kunt deze makkelijk online bestellen en in laten pakken. Easy does it.

Boekjes
Leuke voorleesboekjes blijven populair. Altijd als Yuki of Ravi een boekje kreeg van iemand en ze hadden er zelf niets iets in geschreven dan schreef ik altijd de naam van de persoon erin van wie ze het gekregen hadden. Elke avond voor het slapen vraagt Yuki ‘van wie heb ik dit boekje gekregen’. Super leuk. Een leeuw als Leonard stond op ons verlanglijstje dit jaar, maar ze kregen ook het boekje ‘Gewoon zoals je bent‘ en ‘Mag ik meedoen‘. Alledrie super leuke boekjes met een wijze les waar vaak hele leuke gesprekjes uit voortkomen. Peppa Big boekjes doen het trouwens ook altijd goed bij meisjes van 2 of 3 jaar.

Magformers
Bij Blitskikker verkopen ze Magformers en ze hebben in het café een bak staan vol figuurtjes waar je mee kunt spelen. Wat een leuk speelgoed is dit zeg! Je kunt er eindeloos mee bouwen en van vriendinnen met oudere kinderen hoor ik dat ze hier tot hun tiende wel mee spelen. Dat is de investering zeker waard want het speelgoed is onverwoestbaar en dus makkelijk ‘doorgeefbaar’ en als ze hiermee spelen vanaf hun 2de jaar dan zeg ik let’s go. Voor 30 euro heb je een kleine beginners Magformersset zodat je even kunt kijken of het aanslaat. Zonde om meteen een grote set van 60 euro te kopen toch. Ik vond ze bij Bol.com kijk maar hier.

Little Tikes vrachtwagen
Als Yuki bij vriendjes speelde was ze nooit weg te slaan bij de Little Tikes vrachtwagen met die twee auto’s erin. Nu Ravi er is moeten we poppen en barbies dus een beetje plaats maken voor auto’s en racewagens toch? Met deze auto kunnen alle kindjes, jong en oud, jongen of meisje heel leuk spelen. Ik noem het vrachtwagen maar officieel heet het Little Tikes Grote Auto Transporter. Kijk hier waar je ‘m kunt bestellen.

Houten brandweerauto
Kids gaan natuurlijk het lekkerst op brandweer auto’s met licht en geluid. Maar zijn de ouders daar iets minder van en geven die sterk de voorkeur voor houten speelgoed dan is dit een toffe brandweerauto van onder de 15 euro waar de jongens heel blij mee zullen zijn en de ouders ook.

Gereedschapskoffer
Jongens, maar ook meisjes, vinden dit zo leuk. Hun Stokke stoel wordt regelmatig ‘uit elkaar gehaald’ of dingen worden ‘gemaakt’ met behulp van dit koffertje. Een leuk cadeautje onder de 15 euro waar je kleine jongens van 2 tot 4 jaar echt heel erg blij mee maakt.

Kinder boodschappenkarretje
Bij haar opa en oma in Spanje heeft Yuki een boodschappen karretje en dat ding gaat overal mee naartoe. Voor 17 euro scoor je hier in Nederland een roze met groene wieltjes. Wedden dat je de blits maakt op het kinderfeestje?
Cadeau inspiratie voor kids vanaf 3 jaar

De Gele Ballon
Een mega populair zoekboek wat we bij de crèche hadden zien liggen. Leuk om te zien hoe snel kids leren en wedstrijdjes doen wie wat het eerst ziet. Sommige pagina’s zijn echt lastig!

Brandweerblusser
Mega top cadeau voor zomer kindjes is deze brandweerblusser. Voor 10 euro maak je jezelf onsterfelijk bij de kids. Geef je er nog een helm bij cadeau zijn ze helemaal blij!

Brandweerman Sam
Als je een jongetje van 2 of 3 echt blij wil maken koop je een auto. Ravi is obsessed met brandweerauto’s dus iets van brandweerman Sam is altijd een hit. Deze wagen (met sirene en poppetje) is net geen 20 euro en een hit onder alle jongetjes!

Zoek je een leuk en betaalbaar cadeau voor een kindje wat 1 wordt? Bekijk hier het artikel met cadeau inspiratie voor baby’s vanaf 1 jaar. Een feestje van een 2 jarige? Lees hier het artikel met cadeau inspiratie voor baby’s vanaf 2 jaar.