Brunch en Cake

Brunch en Cake staat in de top 3 van mijn lijst met ‘Best breakfast Barcelona‘ en dat is niet voor niets. Er zijn de laatste jaren onwijs veel leuke, hippe en healthy hotspots in Barca bijgekomen, maar Brunch & Cake is en blijft toch een van mijn favorieten.
Brunch & Cake Best Breakfast Barcelona lunch hotspots

Het enige nadeel van dit tentje is dat het zo klein is en er altijd een rij staat. Als je gelukt hebt en het terras is open en iedereen eet een beetje door, dan zit je binnen een kwartier aan tafel. Maar soms heb je pech en dan kan je pas na een halfuur aan tafel. Meld je in elk geval even bij de hostess buiten, die schrijft je naam op en zegt hoe lang het ongeveer gaat duren. Heb je een halfuur? Ga dan even banjeren door de buurt, pak een terrasje aan de overkant of bekijk het schattige parkje schuin tegenover het plein.

Maar als je dan eenmaal een plekje op dat felbegeerde terras, vol in de zon hebt dan is het ook echt genieten geblazen. Bestel een van de heerlijke koffietjes. juices, shakes en smoothies om je vervolgens op de menukaart te storten.
Brunch & Cake Best Breakfast Barcelona lunch hotspots

Deze is niet eens zo groot, maar doordat echt álles zo lekker is en de borden die je voorbij ziet komen zo prachtig zijn opgemaakt, is kiezen echt lastig. Ik neem dan meestal ook gewoon shameless twee gerechten. Nu ik zwanger ben kan dat helemaal makkelijk want tja, mijn baby girl is hungry too.
Brunch & Cake Best Breakfast Barcelona lunch hotspots

Ik ging dit keer voor de granola met yoghurt en fruit en de ricotta pancakes. Wauw! Dat was het enige wat ik kon uitbrengen toen de Spaanse ober mijn gerechten kwam brengen. Hij dacht nog even dat ik het tegen hem had, maar niets wat minder waar.
Brunch & Cake Best Breakfast Barcelona lunch hotspots

De yoghurt met granola was heerlijk en was een prima side dish bij de pancakes. Want die waren echt the bomb! Ik weet niet in hoeverre dit echt ‘healthy pancakes’ waren, maar ricotta pancakes klinkt in ieder geval redelijk gezond. Er zat genoeg (absoluut niet teveel) Maple syrup overheen, een beetje room, vers fruit, roze cocosrasp, noten en zaden en verse banaan.
Brunch & Cake Best Breakfast Barcelona lunch hotspots

Nadat ik beide borden helemaal leeg had gegeten kon ik de verleiding bijna niet weerstaan om nog een stukje cake toe te nemen, maar ik heb dit toch maar niet gedaan. Verstandige keuze hè!? Daarbij zouden we vast nog wel een keer hier belanden en dan kon ik extra genieten.

Al ben je maar een weekendje in Barcelona, Brunch & Cake & Tropico mag je niet missen!
Meer Barca tips? Klik hier.