Borrelen in Amsterdam Top 20

Borrelen is iets waar je iedere dag naar uitkijkt. Borrelen kan in principe ook iedere dag en al vanaf 15.00 maar borrelen op vrijdag na het werk of in het weekend is toch altijd net wat leuker. Helemaal met mooi weer, met z’n alle het terras op. En dan maakt het eigenlijk niet uit waar je zit als er maar drank is en een vette hap. Maar als je nou écht uitgebreid wil borrelen en op een leuke plek, waar moet je dan heen?

Borrelen in Amsterdam Top 20. 

IMG_0065

De Vergulden Eenhoorn (oost)
Net kid on the East block! Wat een gave tent! Net geopend en nu al mijn favoriet. Het ziet er prachtig uit en het is weer eens wat anders dan anders. Ambachtelijke, verse producten en heerlijke planken om te delen. Een prachtig terras en zelfs een tuin!

Foodhallen (west)
Sinds de opening ben ik hier bijna wekelijks. De Foodhallen zijn zowel voor lunch als borrel en diner een echte topper. Vaak wel heel erg druk, dus als je op vrijdag met collega’s hier de week wilt afsluiten, zorg dan dat je er echt om 17.30 bent.

Boca’s (pijp & jordaan)
I love het concept van Boca’s. Lekker makkelijk, iedereen lust iets, niet te duur en enorm gezellig. De plateaus zijn een schot in de roos maar ook de gerechtjes zijn te gek. De steak tartare en de truffelburger zijn bij mij favoriet!

image

Odessa (oostelijk havengebied)
Met lekker weer zit je hier geweldig. Dan gooien ze alles open en zit je op het water, in de zon. Ze hebben heerlijke gin tonics en een van de lekkerste pizza’s (met volkoren bodem).

image

Stek (oost)
Een nieuw tentje in Oost wat het vanaf het begin af aan heel goed doet. Ze zijn al open voor de koffie maar vooral de borrel doet het goed. Met een enorm terras vol in de zon is dit een ware hotspot aan de Wibautstraat. Ze hebben super lekkere hapjes en de plankjes worst en kaas zijn ook echt exact zoals je het wil hebben. Geroosterd, lekker brood, goeie huisgemaakte tapenade en verse producten. Top!

image

Bar Bukowski (oost)
Wie kent ‘m niet. Het is en blijft en topplek. De borrel is perfect, ze hebben heerlijke uitgebreide happen en alles super vers. De super nacho’s zijn de perfecte bodem en de flammkuchen met truffel zijn mijn grootste favoriet.

Hoppe (centrum)
Borrelen in het centrum dat doet jong en oud nog steeds bij Hoppe. Lekker biertje, bitterballetje en voor je het weet ben je te laat op je volgende afspraak. Hoppe is Hoppe en Hoppe is altijd goed.

Marathonweg (zuid)
Borrelen in Amsterdam zuid doe je bij Marathonweg. Ze hebben een fantastische borrelkaart met gezonde dingen maar ook guilty pleasures. Heerlijke wijnen en cocktails en een prachtig terras.

image

Michel Inn (oost)
Een van mijn eerst ontdekkingen in Oost. Een mix van borrelhappen en mega lekkere pizza’s sieren het menu. Ze serveren allemaal super verse kleine gerechtjes die je kunt delen. Ideaal voor de borrel dus. Een heerlijk terras vol in de zon. Helemaal top!

Wijncafe Worst (west)
Restaurant Marius schoot vol in de roos met Wijncafe Worst. Worst is een wijnproeflokaal, cafe en snackbar in een. Oh en de naam zegt het al, ze hebben hier worst. Heel veel worst. Hele lekkere worst en hele bijzondere worst.

Bar Brandstof (west)
Een hit in Amsterdam west en een prima plek om de vrijdag mee af te sluiten. Met lekker weer staat het hele terras vol en dat zal wel met een rede zijn, nietwaar?

IMG_1758-1
Smokin Barrels
Een van dé hotspots aan het Beukenplein in Oost. Hier begint de borrel elke dag om 16:00 met groente chips (voor de healthy hipsters) en lekkere bitterballen en kaasstengels voor de rest. Maar van borrelen krijg je meer trek dus na nét teveel Ijwitjes ga je over in burgers en lobster. Helemaal perfect. Ze hebben een kick ass terras, heerlijk in de zon en in de winter staan er heaters. Een van mijn favoriete tenten in Amsterdam!
Schermafbeelding 2015-05-07 om 16.37.17
Terpentijn (centrum)
Een nieuwe tent naast Bar Italia en Paper Planes op het Rokin. Heerlijke Asian fingerfood, homemade ice tea en lokale biertjes. Naast goed borrelen kan je hier ook heerlijk eten. Op de begane grond zit de bar voor drinks en streetfood. De tweede etage is het restaurant. Meer weten? Ik ga komende week reviewen dus stay tuned!
IMG_4311 IMG_4310
Walters Woodbury Bar (oost)
Walters aan de Javastraat in Oost is een perfecte stek voor je vrij-mi-bo. Lekkere hapjes, lokale biertjes, een scala aan gin&tonics en super gezellig! Walters heeft een lekker terras, goede bediening en vaak een dj staan. Klik hier voor de complete review.

Tolhuistuin (Noord)
Borrelen in Noord doe ik het liefst bij De Tolhuistuin. Een goede mix tussen hipster & happening en met een heerlijk terras. Om over de TolhuisTuin nog maar te zwijgen…

Schermafbeelding 2015-05-11 om 15.08.10
Panache (west)
New York City style borrelen? Dat doe je bij Panache. Deze hotspot op de Ten Katenstraat is he-le-maal the bomb. Prachtig restaurant, mooi bar, mooi publiek en goede cocktails. Heel druk en gezellig, niet goedkoop, maar supercool. Panache heeft in de oude schoenmakerij ernaast ook nog een gezellige bar, dus mocht het in het restaurant te druk zijn kan je hier prima terecht. © by 31Pictures. Meer weten over Panache? Klik hier.

Mossel&Gin (westerpark)
Naast Mossel&Gin hebben ze natuurlijk nog veel meer. Maar wat ze vooral hebben is een fantastisch terras middenin het mooie Westerpark. Schijnt de zon? Dan is dit de ideale borrelplek! Doordeweeks open vanaf 16:00, in het weekend vanaf 13:00.

The Lobby / Hotel V (centrum)
Een van mijn favo hotspots in het centrum en ideaal voor fancy friday afterwork drinks. The Lobby is supercool ingericht, heeft lekkere borrelhappen en goede wijnen. Cool, chique, luxe en hip. Leuk voor met werk, je ouders, je lover of als pre first-datenight drinks.

Het Paardje (De Pijp)
Een van de bekendste vrij-mo-bo zaken in Amsterdam. Het Paard staat voor gezelligheid, voetbal, bittergarnituur, de tap die altijd open staat en een zonovergoten terras. Altijd feest hier!
IMG_6119
Roest (oost)
In de zomer zit je het het aller best! Met een kick ass terras, een strand en te gek uitzicht. Vol in de zon, gezellige mensen, chille vibe en kids en honden meer dan welkom. Alles kan, alles mag bij Roest Amsterdam. Heerlijk voor de borrel maar ook je eerste koffietje in de zon of je állerlaatste pils.
IMG_6108
Bar Carter (Zuid)
Een leuk, gezellig tentje in Zuid. Op de hoek van de Valeriusstraat met een zonnig terras. Hoge tafels en wat banken, allemaal gezellig opgesteld. Een goede cocktail specialist achter de bar en goede borrel plateaus. Wat wil je nog meer.
IMG_3658