Best Beaches Formentera

Vorige week was ik voor het eerst op Formentera en wat heb ik een spijt dat ik niet eerder ben gegaan. Elke keer vond ik het toch ‘teveel gedoe’ om vanuit Ibiza een paar dagen of zelf een middagje te gaan. Maar wat blijkt? Het is helemaal geen gedoe. Je bent in een mum van tijd (30 minuten) op Formentera en een kaartje voor de heen en terug reis kost 45 euro per persoon. De boot is snel, luxe en je kunt heerlijk op het dek zitten en ze hebben een kiosk en zelfs een springkussen voor de kids. In de haven van Formentera kan je zodra je afstapt links direct een auto of scooter huren en off you go. Vamos a la playa!
Best beaches Formentera

Formentera heeft enorm veel stranden en het ene strand is nog mooier dan het andere. De fel turqoise kleur van het water hebben ze te danken aan de posidonia maarrr die zwarte vlekken zijn niet altijd even mooi en als het droogt en op de kant ligt is het niet altijd even lekker aan je voetjes. Om te voorkomen dat je in het grote aanbod van stranden verdwaalt en niet de juiste stek kunt vinden selecteerde voor jullie de beste en mooiste stranden van Formentera. Immers, als je hier maar één dagje bent heb je geen tijd en zin om alles zelf uit te zoeken.
Best beaches Formentera

Dit zijn de best beaches Formentera
Best beaches Formentera

Ses Salines

Het strand van Ses Salines is lang, smal en heeft verschillende leuke strandtenten. Beso Beach is een van mijn favorieten, hier eet je heerlijke paella, zit je met je voetjes in het zand en er heerst een Nikki Beach achtige party sfeer. Like! Ook El Tiburon zit hier een stukje verderop.
Adres; Natural de Ses Salines, Playa de Cavall d´en Borràs, s/n, 07860, Islas Baleares, Spain
Best beaches Formentera

Gecko Beachclub (Playa Migjorn)

Een andere favoriet is het vernieuwde Gecko Beachclub. Een restaurant, zwembad en strandtent in één. Heerlijke bedjes vlakbij de zee en de lunch bij Gecko is echt geniaal. Vooral de tonijn tartaar kan ik je van harte aanbevelen!
Adres;  Ca Mari, Playa Migjorn, 07860 Formentera, Spain
Best beaches Formentera

South Beachclub Formentera (Playa Migjorn)

Bij het familiehotel Insotel Playa zit een leuke beachclub met heerlijke loungebedden en normale strandstoelen. South Beachclub heeft een goede borrelkaart en een leuk restaurant. Voor 50 euro kan je een xxl bed huren inclusief een fles cava en een plateau met vers fruit. Not bad at all.
Adres; Platja de Migjorn, S/N, 07860 San Francisco Javier, Formentera, Balearic Islands, Spain
Best beaches Formentera

Playa de Ses Illetas

Dit was mijn favoriete strand en zit iets voorbij Beso Beach en El Tiburon. De zee is hier het mooist (geen zwarte plekken) en het rustigst en je kijkt uit over kleine onbewoonde eilandjes. Het super de luxe Juan y Andrea zit hier dus als je genoeg hebt gespaard kan je hier ook lunchen. Maar je kunt ook gewoon plaats nemen op het strand zelf en lekker picknicken.
Adres; Playa Illetes, s/n, 07871 Illes Baleas, Islas Baleares, Spain
Best beaches Formentera

Pirata Formentera (Playa de Ses Illetas)

Als je bij playa de Ses Illetas terug rijdt kom je langs restaurant Pirata. Deze plek ontdekte we de laatste dag en daar baalden we eigenlijk best wel van. Het strand is hier heel mooi en de zee azuurblauw. Doordat het precies in een baai ligt heb je hier nauwelijks golven en was het dus de ideale zwem plek voor Yuki. We hebben bij Pirata extreem lekkere pasta met kreeft gegeten en daarna tot acht uur op het strand gelegen. Een heerlijke laatste dag
Adres; Playa de Illetas San Francisco Javier, Islas Baleares, Spain
Best beaches Formentera

Beachcub 10.7  (Playa Migjorn)

Playa Migjorn is een van de langste (6 km) en populairste stranden van Formentera en ook populair bij watersporters en jongeren. Beachclub 10.7 is een van de leukste strandtenten hier dus zoek vooral daar in de buurt een plekje!
Adres; Carretera de la Mola KM 10.7
Best beaches Formentera

Tahiti Beach (Es Pujols)

Toen we heerlijk geluncht hadden bij Chezz Gerdi liepen we via de houten vlonders langs het strand en stuitten we op een heel leuk en gezellig boulevardje. Dit bleek het strand voor Tahiti Beach te zijn. Een redelijk groot strand, veel bedjes en dus een super leuke boulevard vol winkeltjes, restaurants, ijstenten en cafeetjes.
Adres; Carrer de la Mar, 47, 07871 Es Pujols, Illes Balears, Spain
Best beaches Formentera

Wil je na één dag echt nog niet weg? Bekijk dan hier mijn lijst met best hotels Formentera. Terug naar Ibiza? Ik heb deze lijst ook gemaakt voor Ibiza, handig! Ken jij ze allemaal al? Check hier de Best beaches Ibiza. Hapje eten? Dit zijn de best restaurants Formentera. Meer inspiratie nodig? Dit zijn leuke dingen om te doen in Formentera.

Voor alle Formentera tips klik hier.

* alle bovenstaande foto’s zijn ZONDER filter. Just saying