Leuke dingen om te doen in Formentera

Formentera is een klein mini Ibiza met de mooiste stranden, de gaafste restaurants, leuke hippie boutique winkeltjes, een te schattig oud stadje en zonder grote schreeuwerige clubs of proppers. That’s how we like it. Ok, dit klinkt een beetje grandma, maar ze bedoel ik het niet. Ik ben niet vies van een feestje maar op Ibiza is het soms gewoon een tikkeltje te ordi en iets teveel in your face. En eerlijk toegeven, nu met een baby’tje veranderen je eisen ook wel een beetje… Maar Formentera is leuk, heel leuk. Ook als je géén kids hebt. Hier een aantal leuke dingen om te doen in Formentera. Voor het geval de turquoise zee je gaat vervelen.
Leuke dingen om te doen in Formentera

Dit zijn leuke dingen om te doen in Formentera

Scooter huren

Ben je met een groepje vrienden of je lover op Formentera huur dan direct een scooter. Het eiland is heel klein en alle afstanden zijn prima te doen met de scootoo. Dit is het ideale vervoersmiddel hier en je hoeft niet bang te zijn want de meeste wegen zijn gewoon top.
Leuke dingen om te doen in Formentera

Chillen op het strand

Obviously moet je chillen op het strand als je hier bent. Maar welk strand? Wat zijn de best beaches van Formentera? En waar moet je sowieso geweest zijn? Dat lees je hier.
Leuke dingen om te doen in Formentera

Met een boot het eiland rond

Super leuk is het om een boot te huren en het eiland rond te varen. Wij gingen met een boot van sa barca de Formentera en dat was perfect geregeld. De schipper kwam je ophalen in de haven en voer met ons het hele eiland rond. We kregen de tijd om even te zwemmen vlakbij een onbewoond eiland en hij vertelde de leukste verhalen en interessante weetjes. Echt heel leuk om te doen! Voor meer info over het huren van een boot op Formentera klik hier.

Wijnproeven

Wist je dat je in Formentera wijnvelden hebt? Op het meest westelijke punt van Formentera ligt de exclusieve wijngaard Cap de Barbaria. Hier wordt de plaatselijke wijn van Formentera verbouwd en is dus van groot belang voor het eiland. Waarom is deze wijn zo exclusief? Omdat er jaarlijks maar maximaal tienduizend flessen worden verkocht.
Cap de Barbaria heeft ongeveer vier hectare grond waar de druiven op worden verbouwd en het schijnt dat de wijn een aparte, romige smaak krijgt door de wind van Formentera. Volgens kenners staan de druiven zo geplant dat ze naar de zee gericht staan waardoor de zoute wind over de druiven waait en dit een aparte smaak afgeeft. De wijnen zijn te koop voor rond de €28 en zeg nou eerlijk, dat is nog eens een leuk souveniertje.
Leuke dingen om te doen in Formentera

Formentera Lighthouse

De Faro de la Mola vuurtoren staat op het hoogste punt van Formentera en dat is zo’n 200 meter boven zeeniveau. Dit schijnt de meest gefotografeerde plek van Formentera te zijn en is dus zeker een bezoekje waard. Naast de vuurtoren zit een leuk hip zaakje waar je een drankje kunt drinken of kunt borrelen tijdens de ondergaande zon.
Leuke dingen om te doen in Formentera

Banjeren en borrelen of eten in het oude centrum

Het oude centrum van Formentera is zo gezellig en knus, daar wilde ik elke avond wel heen. Er zitten een aantal geweldige restaurants zoals Bona Espina (must go) en Aqua i Farina en je kan overal lekker borrelen, tapas eten en winkelen.
Leuke dingen om te doen in Formentera

Zin in een weekje Formentera? Check hier de best hotels Formentera en de best beaches Formentera. Oh en eten kan je hier ook mega goed. Dit zijn de best restaurants Formentera.

Benieuwd naar mijn favoriete accomodaties op Formentera?
Check hier het artikel best hotels Formentera. De leukste tentjes voor een borrel of diner? Hier vind je het artikel met best restaurants Formentera.

Vanaf Formentera toch ook nog even naar Ibiza? Check hier waar je dan moet zijn.