Barcelona

Barcelona Update!
Een van de beste opties voor een weekendje weg is Barcelona. Deze stad heeft namelijk echt alles! Hier een kleine update van leuke dingen die je hier kunt doen.

image
Foc BCN

De populairste cocktailbar in Barca nabij het strand. (metro L4, La Barceloneta) Hier komt iedereen rond een uur of zes samen en begint de borrel. Maar het is hier vaak zo gezellig dat deze drastisch kan uitlopen…
Adres: Passeig de Joan de Borbó, 66, 08003, Barcelona.

image

Go Car tour.
Barcelona ontdekken in je eigen botsauto? Go Car is een organisatie die ‘pratende’ gele op botsautootjes lijkende wagentjes verhuurd. Dit is onwijs gaaf en moet je echt doen! Vooral voor grote groepen is dit hilarisch. Daarnaast is het een super leuke manier van jezelf vervoeren ipv altijd maar in de metro. Voor de website van Go Cars klik hier.

Festival Seizoen.
Barcelona kent net als Amsterdam een aantal mega toffe festivals. Met Sonar als het paradepaardje.
Dit jaar 12/13/14 Juni en een absolute must go als je hier dan bent. Voor meer info klik hier.

Sala Montjuic (Open Air Cinema).
Een onwijs leuk initiatief een grote open air bioscoop. Iedereen komt met kleedjes eten drinken ha etc en zoekt een plekje in het gras. Je kunt hier zelfs stoelen huren! Echt een must do als je langer in Barcelona verblijft. Montjuïc is een heuvel in het zuidwesten van de stad. Vroeger werd deze heuvel gebruikt als fort ter bewaking van de stad en de haven. Tegenwoordig is het een broedplaats voor de lokale bevolking en toeristen. Je kunt een bezoek brengen aan het Museo Joan Miró of het Museu Nacional d’Art de Catalunya (over de Catalaanse geschiedenis). Of gewoon struinen door het stadspark, een kijkje nemen bij het theater of het concertgebouw. Vanaf de heuvel is het uitzicht en de zon onder zien gaan magisch. Ook zijn er talloze restaurantjes. Geen zin om te lopen? Er is ook een kabelbaan naar boven (en beneden).

Las Ramblas.
Een bezoek aan Barcelona is niet compleet zonder een wandeling over de beroemde en beruchte Ramblas. Eigenlijk is Las Ramblas een soort grote lange boulevard met aan weerszijde restaurantjes, winkeltjes, straat verkopers, mime spelers, balletje balletje (niet doen!!) oplichters en kunstenaars. Leuk om te zien, maar na 22.00 beter mijden. En let op hier zijn de meeste zakkenrollers actief!

Picasso Museum.
Toch een museum bezoeken? Het Picasso museum is zeker de moeite waard. Kaartjes zijn altijd verkrijgbaar, maar er staat vaak een rij. Hoe vroeger hoe beter is het motto! Voor meer info klik hier.

Fietsen.
Nederlanders zijn fietsfanaten en zo kan je hier in Barcelona ook prima fietsen. Er bestaat een Gaudi fietstour met Nederlandse gids, ideaal! Meer info klik hier.

Spaans leren!
Na mijn eindexamen ben ik een jaar Spaans gaan leren in Spanje. Ik hoor je denken “jaja Spaans leren, alleen maar partyen zul je bedoelen”. Ja en nee. Via Don Quijote heb ik 6 maanden in Granada gestudeerd en 4 maanden in Barcelona. En ja, ik heb gepartyd, elke avond, tot niks meer open was. Maar ik heb ook Spaans geleerd. En mijn diploma gehaald aan de Universiteit van Barcelona.

Er zijn verschillende scholen die dit soort studies aanbieden maar mijn ervaring leert dat Don Quijote de beste is. Ze hebben de meeste en beste huisvesting (van mooie appartementen in het centrum tot een soort student hotels) en ontzettend goede leraren. Nooit ben ik met meer plezier naar school gegaan dan daar en ik vind het nog steeds onwijs bijzonder dat je losgeslagen pubers in zo’n korte tijd zo goed Spaans kunt leren.

De eerste weken was best wennen, de leraren spreken nooit Engels en alles gaat met handen en voeten. Maar binnen 3 maanden spreekt iedereen een redelijk woordje Spaans.

Er zijn ook verschillende programma’s waaruit je kunt kiezen. Zo kan je zoals ik echt een heel jaar weggaan, maar je kunt er ook voor kiezen om maar 1 maand te gaan of 3 maanden maar elke maand te studeren in een andere stad. Zo leer je heel Spanje kennen en spreek je in no time Spaans! Lijkt dit je wat en wil je meer weten over Spaans leren in Spanje met Don Quijote? Klik dan hier

Twee jaar geleden ben ik tijdens een zomervakantie nog een keer teruggegaan. Ik zou 3 weken in Barcelona verblijven en heb toen bij Don Quijote 1 week een opfriscursus geboekt. Dit beviel enorm! Leuk om weer de schoolbanken in te gaan en te testen wat je nog weet. Eigenlijk zou ik dit elk jaar wel willen doen!
Vraag een gratis brochure aan (in het Nederlands!) en bekijk rustig op je gemak of dit iets is voor jou.