4850 Amsterdam

Achter het OLVG, waar vroeger het beroemde Pica Pica zat zit sinds een halfjaar 4850 Amsterdam. De nieuwste zaak een oude barista vanuit de Scandinavian Embassy familie in Amsterdam. 4850 is een lichte, ruime zaak met een leuk terrasje. Strak ingericht, weinig poespas en zodra je naar binnen loopt, loop je recht tegen een bar aan vol kaneelbroodjes, kazen, prachtige zuurdesembroden en ander lekkers. Direct watertanden dus. 4850 zijn trouwens gewoon de huisnummers van het pand aan de Camperstraat, dus het is geen geheime code of iets anders moeilijks of hippigs.
4850

4850 Amsterdam de Scandinavische hotspot van Oost

In Oost hebben we ontiegelijk veel hippe hotspots, burgerbars, hipster hotspots, coole all day breakfast places, zaken waar je ultiem lekker kunt brunchen of een beetje chique of bijzonder kunt eten. Het enige wat we nog niet hadden was een Scandinavische tent of iets waar ze een wat meer Scandinavische menukaart hebben. We mogen dus terecht spreken van een enorme aanwinst voor de buurt. Eindelijk een geheel nieuw concept in ons mooie Amsterdam Oost.
4850

Sterke koffie en heerlijke broodjes

Ik vind zelf de koffie van Scandinavian Embassy en 4850 iets te sterk, maar ik ben dan ook geen maatstaaf met mijn cocos of haver latte. Een coffee pussy, dat ben ik. Zit je er echt doorheen en heb je zin in een flink sterk bakkie begin dan je dat bij 4850 dan ga je als een raket. Vanaf 09:00 kan je hier terecht en als je er dan toch koffie gaat drinken neem er dan zo’n niet normaal lekkere cinnamon bun bij. Heerlijk! De lunchkaart verandert af en toe en na het goddelijke broodje steak tartare hebben ze nu een zuurdesembroodje met wilde zalm uit Antartica met gepocheerde eitjes en die is zo niet normaal lekker. Echt een must order! Maar ook van het ogenschijnlijke simpele broodje kaas wordt hier iets speciaals gemaakt. En voor alle gerechten geldt dat overal een andere twist aan zit. De Scandinavische twist die alles net wat lekkerder en unieker maakt.
4850

Uiteten bij 4850 Amsterdam

Bij 4850 schijn je ook heel goed te kunnen eten alleen kan ik daar eerlijk gezegd nog niet over meepraten. De menukaart ziet er veelbelovend uit en ook hier staan allemaal andere dingen op de kaart dan dat je in de meeste andere zaken tegenkomt. Heel leuk om weer eens echt anders te kunnen eten.
4850

Gek op Scandinavische hotspots? Selma’s Nordic Bakery in West is dan ook zeker een aanrader!
Meer weten over 4850 klik dan hier voor hun Facebookpagina.