Selma’s Nordic Bakery Café

Selma’s is een Nordic bakery café waar je echt ongelooflijk lekker kunt eten. Met zoveel liefde, passie en aandacht worden de gerechten hier gemaakt, daar is nauwelijks aan te tippen. Eigenaresse Anna heeft hier haar eigen stukje ‘thuis’ gecreëerd en laat heel Amsterdam mee genieten van wat dat precies inhoudt.

Fika?
Fika is het woord wat je gebruikt in Zweden als je een koffietje wilt doen. Maar het blijft niet bij koffie bij Selma’s, nee daar komt dan vaak iets lekkers bij. Denk aan een kaneelbroodje, een taartje of iets anders lekkers.

Een stukje Scandinavië in Amsterdam

Bij Selma’s Nordic Bakery Café in de Jan van Galenstraat komt de Zweedse enclave van de stad samen maar ook de mensen uit de buurt weten Selma’s te vinden. En terecht. Want Selma’s is voor iedereen die van lekker eten houdt. Of dit nu een broodje zalm of een stuk chocoladetaart is.

Zo veel mogelijk uit eigen keuken

Kant en klaar krijg je niet zo snel voorgeschoteld bij Selma’s Nordic Bakery Café. Ze maken alles zo veel mogelijk zelf en proberen alle ingrediënten zo biologisch en vers mogelijk in te kopen. Ze bakken onder andere hun eigen roggebrood en verschillende Scandinavische delicatessen zoals zoete broodjes. Maar nog veel meer.

Koffie

Ze hebben allerlei soorten koffie en serveren zelfs echte ouderwetse filterkoffie. Zin in iets sterkers? Ze maken hier zelfs cocktails met koffie, en ze maken hun eigen snaps.

Op het menu

Op het menu staan verder echte traditionele Scandinavische gerechten, allemaal zelf gemaakt en het meeste volgens oud familierecept. Van gravad lax tot elandburgers en zoete broodjes met eigengemaakte amandelspijs.

Selma’s Nordic Bakery Café is weer eens iets nieuws in de stad en valt op door de inrichting (strak, wit, knus, Scandinavisch en gezellig) en uiteraard het menu. Dikke like voor Selma’s!

Chech hier meer leuke hotspots in Amsterdam West.