15 x Aruba

Aruba staat eigenlijk een beetje ten onrechte bekend om alleen haar prachtige stranden, want dit eiland heeft veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Check hier mijn 15 x Aruba tips en klik op de links voor de volledige artikelen.
15 x Aruba
Boardwalk small hotel Aruba
Een kleine groep fantastisch mooie bungalows in het noorden van het eiland. Boardwalk is het ideale boutique hotel voor stelletjes of jonge ouders. De huisjes zijn prachtig ingericht, ze hebben een mooi zwembad en een eigen strandje met heerlijke bedden op een van de mooiste plekken van het eiland. Op loopafstand zitten allerlei winkeltjes en restaurantjes dus ook de locatie is helemaal top.
15 x aruba
15 x aruba
Suppen & Yoga
Zin in iets actiefs? Naast duiken, snorkelen, surfen en kiten kan je hier ook overal suppen. De boards zijn bijna op elk strand te huur en sommige surfscholen geven ook yoga lessen op deze grote planken. Yoga op een supboard iets te uitdagend? Gewoon yoga of alleen suppen kan natuurlijk ook!
15 x Aruba
15 x Aruba
Arikok national park
Dit nationale park zit vol prachtige wandelroutes, uitkijkpunten, grotten en eeuwenoude muurschilderingen. Je kunt met je eigen auto het park verkennen maar ook met een tour mee of een gids boeken voor een wandeling. De meeste gidsen spreken Nederlands dus dit is ook leuk om met kleintjes te doen.
15 x Aruba
15 x Aruba
Renaissance hotel & Flamingo Island
Het Renaissance hotel is een van de beste hotels van Aruba en heeft twee vestigingen waarvan een ‘adults only’ is. Handig als je juist op vakantie wil zonder kinderen. Het hotel is groot en de service is goed, maar wat dit hotel zo waanzinnig maakt is hun flamingo island. Met een speedboat wordt je naar dit prachtige eiland midden op zee gebracht en daar zwem en zon je tussen de flamingos. Super gaaf!
 15 x Aruba
15 x Aruba
ABC tours
Met een jeep de ruige natuur van Aruba verkennen? Dat kan je met ABC tours als de beste. Je driver neemt je mee naar onherbergzaam gebied, laat je de gaafste plekken van het eiland zien met als klap op de vuurpijl een cliffjump en duik in een van de geheime natural pools.
15 x Aruba
Yemanja
Yemanja is mijn favoriete restaurant op Aruba. Dit restaurant zit in Oranjestad en heeft een mooie binnentuin waar je heerlijk zit tot ‘s avonds laat. De menukaart is divers en er staan veel Europese en gezonde gerechten op. De service is goed en ze hebben heerlijke wijnen. Leuk detail: Yemanja is van Nederlanders en het zusje van Screaming Eagle (uitgeroepen tot beste restaurant van de Caribbean).
15 x Aruba
Garden Fresh
Deze healthy hotspot is een van de lekkerste van Aruba. Bij Garden Fresh hebben ze heerlijke salades, gezonde wraps, verse sappen en powerballs. Aruba heeft weinig saladebars of gezonde hotspots dus Garden Fresh is een aanwinst voor het eiland en de locatie aan het strand is echt ideaal.
15 x Aruba
Stranden
Aruba heeft heel veel stranden en de een is nog mooier dan de ander. Naast mijn favoriet Flamingo Island zijn Baby Beach, Rodgers Beach, Arashi en Palm & Eagle Beach mijn favorieten. Allemaal zijn ze verschillend, maar allemaal ook even mooi. Benieuwd naar de gehele lijst met best beaches?
15 x Aruba
Eduardo’s
Mijn favoriete plek op heel Aruba is Eduardo’s beach shack. Hier haal je de lekkerste en mooiste smoothiebowls die je ooit hebt gezien. Ze hebben eindeloos veel smaken zoals mango, dragonfruit en passievrucht maar ze hebben ook acaibowls en veel vegan opties. Cocos ijs met fruit, vegan oreos, powerballs in alle smaken en kleuren en gezonde vegan carrotcake. Deze hotspot mag je niet overslaan als je op Aruba bent!
10 x Aruba
Paradera Park
Dit kleine boutique hotel ligt iets meer in het midden van het eiland en wordt gerund vol liefde en passie door een Nederlands stel. Het is een rustig en mooi paradijs op een eiland waar het altijd druk is. Hier kom je echt helemaal tot rust. Paradera Park heeft mooie huisjes, een prachttig zwembad, grote kamers en de service is perfect. Hier voelt het echt als vakantie.
15 x Aruba
Zeerovers
Vroeger was Zeerovers een simpel visrestaurant waar ze de dagvangst voor een prikkie in het vet gooiden voor je maar tegenwoordig is dit een beetje de place to be als het gaat om simpel en vers te eten. Je zit hier heerlijk aan het water aan grote houten tafels met buckets vol Balashi genietend van de lekkerste garnalen en een ondergaande zon. Hier eten doet geen pijn aan je portemonnee en je hebt als het weer meezit een fantastische sundowner.
Best restaurants Aruba
15 x aruba tips

Craft
Craft is nieuw en meteen de hipste zaak voor koffie en ontbijt in Aruba. Met een mooi terras aan de boulevard van Palm Beach zit je hier heel gezellig en ook ontbijten kan je hier als de beste.
15 x aruba tips
Cliff jumpen & Natural pools
Als je een tour doet met bijvoorbeeld ABC dan kom je sowieso langs deze plekken, maar je kunt op verschillende eilanden cliffjumpen en er zijn ook meerdere natural pools. De mooiste vind je in het Noorden van het eiland en het beste kan je met een local gaan of met een tour want sommige zijn heel moeilijk te vinden.
Tips aruba wat te doen
Quad drive
Zin om het ruige deel van het eiland zelf te verkennen? Huur dan een quad. Deze kan je gebruiken voor de prachtige delen van het eiland waar niemand komt en crossen over de verlaten zandpaden, maar je kunt er uiteraard ook mee cruisen langs de strandweg.
15 x Aruba
Spa & wellness retreat
In elk hotel hebben ze meerdere spa mogelijkheden en overal kan je je laten masseren. Wij genoten van een heerlijke massage in het Renaissance hotel en die was echt perfect. Je kunt hier ook je nagels laten doen, naar de kapper en kiezen uit talloze gezichtsbehandelingen. Alles is perfect schoon, mooi en super de luxe.
tips aruba to do
15 x Aruba

Voor meer Aruba tips klik hier.