Best Beaches Aruba

Aruba barst van de mooie stranden. Het ene strandje is nog mooier dan het andere en op sommige plekken is de zee zo blauw dat het lijkt of je er wel twaalf filters met Instagram overheen hebt gegooid. Maar niets is minder waar. De stranden van Aruba zijn écht zo mooi. Maar wat zijn nou de mooiste en meest relaxte stranden? De lijst met ‘Best Beaches Aruba’ is onmisbaar voor als je hierheen gaat want er is zoveel dat je anders gewoon niet weet waar je moet beginnen en straks mis je de mooiste. Dat zou je niet willen toch!?
Best Beaches Aruba

Aruba heeft meer dan 20 verschillende stranden en allemaal verschillen ze enorm. Op het ene strand heb je helemaal niets, terwijl het volgende strand barst van de kiters en beachshacks. Maar één ding hebben de stranden op dit eiland gemeen: ze zijn allemaal voor iedereen gratis toegankelijk. Ook de mooiste stranden voor de exclusieve hotels.
Best Beaches Aruba

Palm Beach is een van de bekendste en drukste stranden van Aruba en ook de plek voor watersporters en party animals. Dit strand ligt voor het exclusieve Riu en Hilton hotel. Bij dit strand heb je pieren met strandtenten, bars en verschillende beachclubs en ’s avonds heb je overal live muziek. Aan dit strand voor het Hilton zit Eduardo’s Beach Shack mijn grooste favoriet voor ontbijt, lunch, smoothies en ijs. Hier haal je voor 10 dollar de mooiste en lekkerste smoothiebowls ever!
Best Beaches Aruba

Hadicurari Beach, ook wel Fisherman’s Huts genoemd zit vlakbij Palm Beach en ligt op steenworp afstand van het Marriott. Dit strand staat bekend als de surf- en paddle board plek dus wil je een lesje nemen doe dat dan hier.
Best Beaches Aruba

Eagle Beach is het breedste en misschien wel mooiste zandstrand van Aruba. Dit strand is rustiger vergeleken Palm Beach en op sommige stukken heb je de hele zee voor jezelf alleen. Heel relaxed dus. De zeeschildpadden kiezen dit strand ook als broedplaats dus met een beetje geluk kom je tijdens het snorkelen nog een schildpad tegen. Het mooiste stukje vond ik het stuk voor het Manchebo resort (zie foto hieronder).
Best Beaches Aruba

Druif Beach
Dit strand is breed, niet te druk en hoort eigenlijk bij Eagle Beach. ‘S ochtends zie je hier hordes mensen langs joggen en ‘s middags is het er gezellig druk. Het is een mooi familiestrand met veel faciliteiten en horeca. Maar het leukst vond ik hier de Pelikanen in zee.
Best Beaches Aruba

Naast het bekende Eagle Beach en Palm Beach zijn er nog vele andere, kleinere stranden, waar ook de locals vaak voor kiezen. In het noordelijkste puntje van Aruba zijn Arashi Beach, Boca Catalina en Malmok Beach heerlijke plekken om onder een van de houten hutjes (palapa’s) een boek te lezen. Sowieso hebben alle stranden op Aruba van die knusse palm parasols staan zodat je altijd een lekker plekje in de schaduw hebt. Heel handig als je geen zin hebt om met een parasol te slepen. Bijna overal kan je ook bedjes huren, maar het zand is zo zacht dat op een handdoek liggen prima kan.
Best Beaches Aruba

De noordkust van Aruba is veel ruiger dan de zuidkant en tot aan de vuurtoren vind je hier allerlei verschillende stranden. Het leuke aan de noordkust vind ik dat je hier kleine rots en zandstrandjes hebt die je met een beetje geluk helemaal voor jezelf kunt hebben. Ben je een fanatieke (kite-)surfer ga dan naar Wariruri Beach, Andicuri Beach of Boca Grandi. Maar ook als je geen kiter bent is het hier heel lekker liggen en dan vooral Andicuri Beach was bij ons favoriet. Dan is het nog lekker rustig en heb je het strand helemaal voor jezelf alleen.
Best Beaches Aruba

Baby Beach & Rogers Beach
Op het meest zuidelijke puntje zitten nog twee stranden die je echt niet mag overslaan. Baby Beach is ideaal voor met kleintjes want het strand is enorm en de zee heel kalm. Er zit een grote strandtent en wat foodtrucks dus je kunt hier de hele dag heerlijk zitten. Het enige nadeel is het uitzicht… Links is prachtig, open water maar rechts kijk je uit op een groot fabrieksterrein. Dit klinkt als een mega domper, maar tóch mag je dit strand niet overslaan want het heeft iets heel bijzonders.
Best Beaches Aruba

Rogers Beach zit er vlak voor en is een echt Arubaans strand waar veel locals zitten. Lokale vissers leggen hier hun boot voor anker en ook voor de kleintjes is dit strand helemaal perfect. Veel Arubaanse families komen hier in het weekend en dan is het er dus gezellig druk.
Best Beaches Aruba

Gouveneurs Baai is een andere favoriet van mij. Dit is een knus strand in Oranjestad aan een mooie wandelroute en voor The West Deck. Dit is een leuk restaurant op het strand waar je heerlijk kunt lunchen, borrelen en dineren. The West Deck is erg populair en het is hier dus altijd gezellig druk. Het strand daarentegen is rustig en je hebt overal bomen en kleine stukjes privé strand waar je je in Expeditie Robinson waant. Als je trek hebt gekregen ga je lekker lunchen bij The West Deck en neem dan sowieso de fried coconut shrimps met mango ginger saus want die is goddelijk.
Best Beaches Aruba

Maar mijn meest favoriete strand is en blijft toch wel Renaissance Island. Wanneer je in het Renaissance hotel slaapt heb je gratis toegang tot deze twee bijzondere stranden, maar je kunt ook een dagpas kopen als je geen gast bent. Met een speedboat wordt je naar het eiland gebracht (ongeveer tien minuutjes varen) en dan kun je kiezen tussen twee stranden. Flamingo Island (adults only) was mijn grote favoriet. Een prachtig klein strandje waar je tussen de flamingo’s chillt en met een gezellige beachbar. Maar ook Palm Island, het andere deel van het eiland, waar kinderen wel welkom zijn is heel leuk. Het strand is prachtig, de zee is rustig en het restaurant is heel goed. Heerlijke pizza’s, burgers, wraps en pita’s met kip serveren ze en je krijgt hier gratis bij je bezoek handdoeken en tegen betaling kan je snorkels huren.
Best Beaches Aruba

Benieuwd naar alle Aruba tips? Hou MyTravelBoektje in de gaten want ze komen deze en volgende week allemaal online!