Zuid Afrika

Mijn zusje is net terug uit Kaapstad, een van mijn bff’s gaat over een week en mijn buren zijn net terug. Iedereen wil mijn beste tips weten en dan vooral de ‘verborgen juweeltjes’. En die deel ik natuurlijk al te graag met ze!
404300_313375475366403_997707096_n
3x verborgen juweeltjes in Kaapstad

The Old Biscuit Mill
The Old Biscuit Mill is een klein Woodstock achtig dorpje waar allerlei creatieve mensen samenkomen om dingen te maken en verkopen. S’avonds en s’ochtends bruist het hier van de winkeltjes, kraampjes en restaurantjes. De Biscuit Mill is 6 dagen per week open en de Neighbourgoods Market op zaterdag is mijn grote favoriet. Wil je meer weten over deze te gekke markt klik dan hier. 

Mzoli’s
Mzoli’s is van oorsprong een slagerij. Maar deze is langzaam uitgegroeid tot een lokaal ‘braai’-restaurant en houseclub in Gugulethu. Gugulethu is een township dat nabij het vliegveld ligt. Van township tot hippe plaats voor lokale bevolking en toeristen, zo gaaf! Lokaler ga je het niet krijgen, so be prepared!

Neem je eigen drank mee en zorg voor bestek. Bij aankomst moet je een tafeltje proberen te bemachtigen en dan kies je je vlees uit bij de toonbank van de slagerij. Afrekenen en dan door naar de braai. Wanneer het vlees klaar is gaat alles in een grote emmer, schaal of bak en dan eten maar! Bij Mzoli’s is het één groot feest! Een dj knalt de ene plaat na de andere erop en iedereen staat te dansen, op stoelen, tafels overal!

Hiking
Not my favorite kind of thing maar in Kaapstad echt een musto do! Of je nou de Tafelberg of Lionshead gaat beklimmen, beide is niet normaal gaaf. Een redelijke uitputtingsslag want het is zeker een pittige hike en mensen met hoogtevrees zullen af en toe doodsangsten uitslaan, maar het is echt de moeite waard!

South African Tourism start een nieuwe campagne en geeft reizigers de kans om al hun verborgen juweeltjes te delen op hun website. Zo krijg je een enorme diversiteit aan leuke, nieuwe en onbekende tips die je allemaal kunt gebruiken voor je reis naar Zuid Afrika. Dit zijn tips van echte mensen, dus niet gesponsord en no tourist traps. Het zijn veelal onontdekte plekjes die Zuid-Afrika nog rijk is zoals de mooie kleine dorpjes, de prachtige uitzichten of routes die nog onbegaan zijn.

Ik ga mijn verborgen juweeltjes ook delen op MijnZuidafrika.nl want zij hebben ook een te gekke actie gekoppeld aan het delen van jouw tips waarbij je een reis naar Zuid Afrika kunt winnen!! Wil jij dit ook wel? Klik dan hier.

Meer tips nodig voor Kaapstad? Klik hier.