Zoldering

Zoldering, één van mijn favorieten voor een heerlijke avond wijntjes drinken met vriendinnen, vlug een hapje of een uitgebreide borrel. Altijd goed. Altijd gezellig en nooit een teleurstelling. Geen poespas, geen opsmuk maar wel extreem letter eten. Geen regels, hou ik van, want beginnen met een toetje? Dat is hier geen probleem en niemand kijkt je raar aan. Love dat.!

Zoldering volgens de heren zelf
Zoldering

‘Op de Utrechtsestraat 141 in Amsterdam zijn wij, Tomas, Wout, Job en Joost, in april 2019 van start gegaan. Eenvoudigweg lekker eten en heerlijk drinken staat centraal. Geen allures, geen zoveel-gangen menu, geen voor, hoofd, na, maar eten en drinken waar je zin in hebt. Persoonlijk, warm, toegankelijk, een gezellige plek voor de buurt en natuurlijk voor iedereen meer.’ Dat is toch precies wat je wil!?

Zoldering mijn favoriet op de Utrechtsestraat
Zoldering

Mijn vriendin Maud van Proef Den Bosch tipte mij Zoldering toen ze net een week open waren. Zij als Bourgondiër in hart en nieren én wijnexpert wilde hier héél graag eten en ik ging natuurlijk net zo graag mee. Dit was het eerste bezoek van vele want Zoldering is geen one day fly. Je kunt van maandag tot en met zaterdag terecht voor het diner vanaf 17:30 uur. Reserveren is een must maar spontaan binnenlopen kan vaan toch ook wel want ze doen altijd zo goed mogelijk hun best om nog wat plekken te creëren om op het laatste moment. Love dat ook.

Wat staat er op het menu?
Zoldering

Geen gedoe, eten en drinken waar je zin in hebt. Dat is het motto en dat is exact waar ik van hou. De menukaart is verdeeld in hapjes, kleinere koude gerechten, grotere warme gerechten en zoetigheden. Appeltaart vooraf? Paté als amuse? Alles kan hier en niets vinden ze gek. Ook niet als je een hapje zo lekker vindt dat je gewoon nóg een portie besteld. Bij Zoldering kan je gewoon de hele avond gezellig drinken, borrelen, eten en blijven hangen. Door de aanvoer van verse producten is de menukaart af en toe hier en daar een tikkeltje anders.

Proosten bij Zoldering

De wijnkaart is hun grote trots. Ze hebben een enorm uitgebreide kelder en de echte kennen kan hier he-le-maal los maar ik als niet connaisseur heb niet altijd de behoefte aan een enorm boekwerk en een vinoloog die een uur in de rondte kletst. Voor ‘dit soort mensen’ hebben ze ook een toegankelijke en overzichtelijke selectie gemaakt voor elke smaak en voor elk budget. Ze werken met twee wijnkaarten. Één compacte laagdrempelige kaart met een mooie selectie per fles en een aantal wijnen per glas en dan de uitgebreide wijnkaart met een selectie van meer dan 800 titels die variëren van toegankelijke bereikbare wijnen tot exclusieve, unieke icoonwijnen. Drink your heart out!

Meer weten of reserveren? Check hier de website van Zoldering.
Ben je ook fan van Zoldering maar wil je een keer wat anders? Reserveer dan bij Clos Amsterdam aan het Beukenplein. Ook echt een topper en qua wijn en eten een beetje dezelfde categorie.

Foto’s via @Zoldering