Zoete Aardappelchips

Chips is zo chill. Ik kan het altijd en overal eten en het ‘probleem’ is dat chips overal zo goed bij past. Ik bedoel het is niet alleen ideaal voor bij een avondje op de bank, maar ook voor bij de borrel, als voorafje of bij je clubsandwich. Of gewoon zomaar, omdat het kan.

Ik ben ook best fan van zoete aardappel dus ik wilde eens testen of zoete aardappelchips echt zo lekker is en of het écht zo gemakkelijk is om te maken zoals al die superfoodies doen geloven…

Het antwoord, daar kan ik kort over zijn: JA en JA.

Waarom is dit gezond?
De zoete aardappel zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabieler blijft, zodat je minder snel de neiging hebt om te snacken. Wat je in principe al doet dus ik zeg top. Daarnaast bevatten ze veel vitamine C, B6 en beta-caroteen dus super gezond.
IMG_1373
Recept:
Verwarm de over voor op 180 graden.
Je schilt de aardappelen en schaaft met een dunschiller of kaasschaaf (pas op als je een kaasschaaf gebruikt ik mis de helft van mijn duim…) dunne plakjes af.

Deze leg je op een stuk bakpapier en besprenkel je met kokosolie en zout. Zorg dat de plakjes niet op elkaar liggen want dan worden zie niet knapperig.
IMG_1372
Bak ze ongeveer 20 / 30 minuten (afhankelijk van je oven) krokant. Sommige wat dikkere plakjes kan je er langer in laten liggen of na een minuut of 10 even omdraaien. Hoe dunner hoe sneller klaar en hoe krokanter.

Je kunt eindeloos variëren met dit recept. Wat kaneel erover geeft een extra vleugje zoet, maar wanneer je er dan weer wat chilipoeder overheen doet krijg je weer wat extra pit. Maar ook rozemarijn en knoflook gaan heel goed bij deze chips!