Zelfgemaakte wafels met gezouten boter

Lurpak (ja, die van de goddelijke roomboter) daagde mij uit om mijn good-food moment met jullie te delen. Maar wat is nou echt mijn ultieme good food moment? Ik heb er zoveel… Simpel, maar heel gelukkig kan ik worden van een knapperig geroosterd boterhammetje met een dikke laag gezouten Lurpak erop. Maar ook croissantjes vers uit de oven met roomboter en jam. Of poffertjes met een XL klodder roombeurre en gruwelijk veel poedersuiker. Of als ik een cake bak en de boter, melk, suiker en meel heb geklopt en ik dan niet één maar wel zes lepels beslag naar binnen werk. Zoals je merkt is roomboter een van mijn lievelings dingen in de keuken en mijn laatste ontdekking deel ik dan ook graag met jullie.

Mijn good food moment? Zelfgemaakte wafels met gezouten boter

‘S ochtends de dag beginnen met een theetje, dan een uurtje naar yoga en bij thuiskomst warme zelfgemaakte wafels met vers fruit, dadelstroop en gezouten boter. Dát is echt een van mijn favo goodfood momenten. En waarom die boter nou precies Lurpak roomboter moet zijn? Geen idee. Misschien omdat deze van de verste room wordt gemaakt? Waardoor ‘ie romig en fris tegelijk is? Geen idee, het is gewoon de aller lekkerste.

Nieuwsgierig naar het recept?

Met wafels kan je eindeloos variëren maar de basis is het belangrijkste. Het is een beetje een mix tussen pannenkoek- en cakebeslag. De basis bestaat uit bloem, eieren en melk maar je kunt ook karnemelk gebruiken of wat baking soda toevoegen als je ze luchtiger wil hebben.

Via Culy vond ik ooit het perfecte basis recept en van daaruit ben ik een beetje gaan experimenteren met dadelstroop, honing, cocos suiker etc.

Het recept voor jouw goodfood moment

Ingrediënten voor 2 personen (4 grote of 8 kleine wafels)

150 gram bloem
2 eieren
100 ml melk (gebruik een cocosmelk mega lekker)
1 theelepel baking soda (of bakpoeder)
zout
2 eetlepels suiker
Lurpak gezouten roomboter

Mix alles met een garde tot een flink beslag en that’s it. Easy does it.

Maar je kunt zoals ik al zei er vrolijk op los experimenteren. Bij Cut Throat hebben ze bijvoorbeeld Red Velvet waffles. Ja dat is dus net zo lekker als het klinkt. Maar je kunt het beslag ook pimpen met bijvoorbeeld chocolade, matcha (dan worden ze groen) of meng bevroren mango (50 gram a 100 gram) door het beslag. Yum! Wil je echt helemaal los? Neem dan 5 Oreo’s en verkruimel die… I know, best ever.

Maar als kers op de taart; serveer de (nog warme) wafels met een dikke klont gezouten Lurpak. Dat maakt het nét lekkerder dan lekker.

WIN WIN WIN: Deel jouw good-food moment op Instagram met de #Lurpak #Roomboter en wie weet win jij een foodtrip naar Denemarken.

Oh trouwens, hebben jullie Becca’s brownies weleens gemaakt?