Wild and the Moon Amsterdam

Goed nieuws voor alle foodies en hipsters die Wild and the Moon kennen uit Parijs! Want Wild and the moon Amsterdam is vorige week officieel geopend in de Amsterdamse Pijp.

Wild and the Moon opent in Amsterdam
Wild and the Moon Amsterdam

Wild and the Moon is een 100% vegan food concept rijker en wel aan de gezellige Van Woustraat 138. 100% plantaardig en gluten free, super über healthy én extreem lekker. Mocht je Wild and the Moon nog niet kennen, even snel een trip down memory lane. Emma Sawko opende in Dubai voor het eerst een soortgelijk concept genaamd Comptoir102 in die tijd heel gewaagd maar het liep direct storm. Toen het thuisfront lonkte wilde ze van haar droom werkelijkheid maken en ging ze samen met haar man aan de slag. Na maanden testen, koken en zoeken naar het perfecte pand opende ze
hun eerste, kleine take-away aan Rue Charlot. Inmiddels is Wild & The Moon uitgegroeid tot een lifestyle movement, opgezet en gesteund door een Wild Tribe van food lovers, chefs, voedingsdeskundigen en natuurgeneeskundigen.
Nick Peperkamp veroverde de licentie voor Nederland en met zijn compagnons heeft hij wilde plannen. Van Amsterdam tot aan Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven alle grote steden krijgen straks één of meerdere Wild and the Moons.

Juices, bowls en salads
Wild and the Moon Amsterdam

Verse cold-pressed juices en glutenvrije muffins, salades, broodjes en maaltijden. Allemaal 100% homemade, plant-based en glutenvrij. Soepen, salades, snacks en lekkere toetjes. Alles kan je meenemen, bestellen of opeten aan de gezellige kleine tafeltjes rondom het raam. Wil je het jaar wat gezonder starten? Dan kan je bij Wild and the Moon Amsterdam zonder nadenken je hele winkelmandje vullen. Hier vind je geen geraffineerde suikers, toevoegingen, chemische stoffen of GMO’s, geen gluten, geen melk. Alles is zo puur mogelijk.

Kan zo super gezond echt lekker zijn?
Wild and the Moon Amsterdam

Hier kan ik heel kort over zijn; ja. Ik heb twee bowls gegeten, een glutenfree blueberry muffin (echt zálig) en verschillende sappen. Echt als super foodie (lees; geen healthfreak maar Bourgondiër) had ik hier echt niets op aan te merken. Leuk om te weten is ook nog dat de recepten van Wild & The Moon zijn geïnspireerd op de seizoenen, op pure ingrediënten, de reizen die oprichters Emma en Hervé hebben gemaakt, en hun vele avonden tafelen met vrienden en familie. ‘Alle smaken komen voort uit onze herinneringen. En die combineren we met kennis uit de kruiden- en natuurgeneeskunde. Zo hebben we een nieuwe vorm van eten gecreëerd, bomvol energie’, vertelt Emma Sawko.

#nowaste
Wild and the Moon Amsterdam

Ik hoor je denken ‘boringggg just another healthy hotspot‘ maar nee Wild and the Moon gaat op elk gebied nog een stapje verder. Plastic verpakkingen bijvoorbeeld zijn een ‘no go’ bij Wild & The Moon. Afval wordt zoveel mogelijk gereduceerd en ik alle vestigingen dus ook lokaal in Amsterdam. De maaltijden die aan het einde van de dag over zijn, worden niet weggegooid maar opgehaald door een extern bedrijf. Nick Peperkamp: ‘Voor een speciale prijs kunnen mensen ‘surprise baskets’ kopen en zo ook na sluitingstijd van ons eten genieten.’ Klinkt als een goeie deal!

Locaties en openingstijden

Op dit moment vind je Wild & the Moon in Amsterdam, op tien plekken in Parijs en op vier locaties in Dubai en Abu Dhabi dus mocht je die hard fan worden kan je ook in het buitenland Wild and the Moonen!

Openingstijden Amsterdam:
Maandag t/m Vrijdag : 08.00u-20.00u
Zaterdag: 09.00u-20.00u
Zondag: 09.00u-19.00u
Voor meer informatie check de website.

Foto credits: Jelle Draper – Wild & the Moon