Weekend Terschelling met kids

Jaarlijks gaan we een weekend naar Zeeland met kids maar ik probeer ook altijd elk jaar één van de waddeneilanden te bezoeken. Toen Yuki net 1 jaar was gingen we met haar naar Texel en ze was geloof ik nog geen 10 maanden toen we met haar naar Vlieland gingen. Dit jaar staat een weekend Terschelling met kids op het programma en aangezien het een steeds grotere verhuizing is naarmate ons gezin groeit hebben we er maar een lang weekend van gemaakt.

Weekend Terschelling met kids
leuke dingen doen op terschelling met kids

Hotel Boschrijck

Dit Terschelling plan bedachten we redelijk spontaan dus… zat half Terschelling al volgeboekt. Ik wilde graag naar Grand Hotel Opduin maar deze zat al vol. Dus raadpleegde ik de Tui site voor accomodaties in Terschelling en ik kreeg een waslijst aan opties. Een vakantiepark is trouwens op dit soort plekken ook heel erg chill. Boomhienmke is zo’n park wat aan het strand ligt en een zwembad plus kidsclub heeft. Heel relaxed. Maar aangezien er dus weinig keuze was boekten we snel een royaal appartement in het **** hotel Boschrijck. Dit hotel ligt middenin de bossen en dat is top met kleine kinderen want je kunt meteen iets doen want je wandelt of fietst zo het bos in. Helemaal omdat we in april boekten en je dus niet zeker bent van het weer is het fijn als je een beetje beschut zit want het kan natuurlijk flink waaien op de Waddeneilanden. Daarom check ik ook altijd of er een zwembad in het hotel zit want met het Nederlandse weer weet je het nooit, dus stel het regent de hele week kan je nog wel lekker zwemmen binnen.
Weekend Terschelling met kids

Het hotel is qua ligging echt helemaal top. Het ligt middenin het bos, aan de rand van de duinen en op 5 minuten fietsen van het gezellige dorpje, de haven en de supermarkt. Daarnaast heeft het een kleine speeltuin met zandbak en xxl trampoline aan de achterkant én zit het grootste zwembad (de Dôbe) soort van op hetzelfde terrein. Het Klimbos ligt achter het parkeerterrein dus echt op 200 meter lopen en daar zit ook een plek waar je huifkar tochten kunt boeken. Echt ideaal. Alles op loop en fiets afstand.
Weekend Terschelling met kids

Wij zaten in een ruim 6 persoons appartement en dat beviel heel goed. Het appartement had een gloednieuwe en super de luxe badkamer en ruime kamers. Er zat een heel leuk terrasje aan de woonkamer waar de kids lekker in de zon konden spelen en wij als Xan sliep lekker in het zonnetje zaten te borrelen. Je kunt roomservice bestellen of gewoon hotspots in het dorp laten bezorgen maar de keuken is ruim en goed ingericht dus zelf koken is echt een goede optie als je hier logeert. De service is echt heel goed en vriendelijk en ik zou dit hotel aan iedereen aanraden met kids. Yuuk en Raaf sliepen samen, Xan had een eigen slaapkamer en wij hadden the master bedroom. Als we op vakantie zijn vind ik het belangrijk dat (vooral voor mijn eigen plezier) iedereen goed slaapt en er ruimte is voor ons om ‘s avonds nog lekker te kletsen en borrelen of gewoon chillen. Daarom nemen wij altijd het liefst een 6 persoons accomodatie zodat iedereen de ruimte heeft en zo min mogelijk elkaar tot last is met slaapjes etc.

Luxe camperen in tenten met vrij uitzicht over de sterrenhemel?
leuke dingen doen met kids op terschelling

Bij onze vrienden van Puur Terschelling kan je naast slapen bij de boer ook camperen op het erf. Er staan namelijk 4 super de luxe tenten waar je kunt overnachten. Deze tenten zijn van doorzichtig plastic en je kunt dus ‘s avonds letterlijk onder de sterren slapen. Wij deden dit met alle 3 de kids (de tenten zijn voor 6 personen) en voor het eerst dus ik vond het best ‘spannend’ maar het ging echt mega soepel en relaxed en het was zo gaaf! De kids hebben het er nog over. De tent maakte mega indruk en de paarden en schapen ‘in de tuin ook’. Maar wat ze het aller leukst vonden was gewoon het rondscharrelen op het erf, het helpen met de lammetjes en kijken naar de dieren. Er is zoveel te doen hier echt een feest voor kids. En ook voor ouders ;-). Meer weten over overnachten in de duintenten van Puur? Klik hier.

Leuke dingen om te doen in Terschelling met kids
terschelling met kids

Fietstochtjes maken en picknicken

Wij huurden bij Thijs Knop een electrische bakfiets en een electrische damesfiets met zitje. Als je vooraf via een tikkie betaald zorgen ze dat de fietsen al bij je hotel of huisje staan. Echt ideaal, helemaal met kleine kids want je hebt geen zin om die fietsen dan nog te moeten halen. Je kunt ze ook gewoon laten staan als je weggaat, zij pikken alles weer op. Wij betaalden 205 euro voor 5 dagen voor een electrische bakfiets en een electrische damesfiets met zitje.

Kinderboerderij Hooivak

Kinderboerderij Hooivak is een hele leuke kinderboerderij op Terschelling waar kinderen kunnen spelen, dieren voeren en ritjes kunnen maken op een pony. Ze kunnen er ook leren boter maken, graan maaien, kleien en kleuren, timmeren, sjoelen en nog veel meer. Entree is 4 euro maar check van te voren even of je door de maatregelen moet reserveren en of ze wel open zijn.

Wadlopen
Weekend Terschelling met kids

Bij Puur Terschelling kan je met de kids wadlopen. De startlocatie is Oosterend 39 en de tijd is afhankelijk van getij (zie schema op de website). Deze tocht duurt ongeveer 2 uur en de prijzen zijn € 29,50 volwassenen en € 19,50 voor kinderen (tot 12 jaar gratis) inclusief consumptie, oesters en Puur zeezout lekkernij en gebruik van wadloopschoentjes (maat 25 t/m 46) of laarzen (maat 27 t/m 50). Super handig voor babies kan je hier een kinderrugdrager huren (tot 18 kg) en dit kost € 10,00. Xanni kon dus ook gewoon gezellig meedoen! Ook kan je op aanvraag met een privé groep wadlopen en dit is op het gehele eiland mogelijk. Honden zijn niet toegestaan i.v.m. verstoring van de vogels.

Schapenboerderij de Zeekraal
terschelling met kids

Deze biologische Schapenboerderij is niet zomaar een boerderij. Hier maken ze schapenijs, schapenkaas en zelfs schapen zeep! Meer info vind je hier op de website.

Naar het klimbos

Op West-Terschelling zit klimbos Klimdaris en dat is voor kids vanaf 4 jaar echt heel leuk. Er zijn verschillende parcours en er is een horecazaakje waar je wat kleins te eten of drinken kunt kopen.

Westend Theater

Ik kreeg via Instagram een te leuke tip van een local, namelijk Westend Theater. Dit theater is normaal een kleine bioscoop maar nu door de maatregelen kan je privé naar de film. Voor 60 euro kan je namelijk het hele zaaltje afhuren, Hoe leuk!! Voor meer info check de website hier.

Natuurmuseum en aquarium

Er is een zeeaquarium en natuurmuseum, dat is onderdeel van hetzelfde centrum. Dit is dagelijks geopend van 11.00 – 17.00 en ligt in West-Terschelling. Voor meer info en kaartjes klik hier.

Het Wrakkenmuseum

Iedere dag op 10 uur opent het Wrakkenmuseum op Terschelling. Entree is € 4, – per volwassene en € 2, – per kind en dan heb je een hele week toegang! Het museum is heel klein maar de tuin schijnt heel leuk te zijn voor kids om te spelen. Er staat een enorm piratenschip waar de kinderen in en op kunnen spelen en pa en ma kunnen genieten van het zonnetje en een ijskoud biertje.

Kaas van Terschelling

Kaas van Terschelling is een boerderij en een kaasmakerij in één. Je kunt hier in de kaaswinkel allerlei lekkers kopen en op de boerderij helpen met de dieren voeren, schapen halen of melken, schapen scheren, de dieren aaien en knuffelen, een lammetje de fles geven of rondcrossen op 1 van de vele skelters en trekkertjes. Super leuk dus! Op bepaalde dagen is de hele boerderij open voor publiek. En afhankelijk van het seizoen zijn er dan demonstraties waar je naar kunt kijken zoals schapenmelken, schapen scheren, schapendrijven met Border Collies, met de boer de dieren voeren en uit het land ophalen en nog veel meer. Ook kan je een rondleiding boeken als je dat leuk vindt.
Zwemmen?
Op ongeveer 500 meter vanaf de boerderij is het Duinmeertje. In het meertje kan je lekker zwemmen en voor kleine kinderen is er een ondiep afgezet stuk. Op het gras of op 1 van de strandjes kan je ook lekker picknicken of voetballen. Voor meer info check de website van Kaas van Terschelling.

Het Kabouterpad
leuke dingen doen met kids terschelling

Zin in een leuke wandeling? Boek dan het Kabouterpad bij het Staatsbosbeheer. Deze activiteit kost 1 euro en je krijgt er een activiteitenboekje bij en de route.

Oesters rapen met De Oesterfabriek
Weekend Terschelling met kids wat is er te doen

Fijnproever, oesterplukker en tevens eigenaar van restaurant Bras en De Oesterfabriek Werner neemt mensen 2 x per dag mee op zijn boot naar zijn eigen oesterplek. Hier plukt hij de oesters zo vers van het wad, verteld honderduit en schenkt hier heerlijke bubbels bij. Echt een mega aanrader. Ook super leuk om te doen met kids want die vinden zo’n boottochtje super! Meer info? Check www.deoesterfabriek.nl

Een Huifkartocht

Je kunt op Terschelling een Huifkartocht maken met paarden over het strand of dwars door de duinen. De Huifkartotchten van Puur Terschelling rijden het hele jaar door op vaste tijden. De tochten zijn elke dinsdag, donderdag en zaterdag: 13.00 tot 15.30 uur en op zondag: 11.00 tot 13.30 uur. Via de link kan je direct boeken of reserveren.

Zeehondentocht

Super leuk om met kids te doen is met een boot op zeehonden tocht! Je kunt bij verschillende bedrijven boeken of zelf een privé boot huren. Meer info vind je hier. De Talisman zeehonden boottour is ook een aanrader vooral met kleine koters.

Paardje rijden op Shetlanders bij De Prairie

Bij De Prairie kunnen kids op Shetlanders rijden en gevorderde ruitertjes kunnen ook echte tochten maken met Ijslanders over het strand.

Fruit plukken bij Zelfpluktuin Groenhof

De Zelfpluktuin Groenhof op Terschelling is heel leuk voor met kinderen. Ze kunnen hier zelf hun fruit en groente plukken. In de zomer staat het vol met blauwe bessen, kersen, aardbeien en prachtige bloemen. Je vult je mandje of bakje en in de tuinwinkel laat je alles wegen en reken je af. Hier kan je ook wat te eten of te drinken kopen.

Wadlopen bij De Walvis

De Walvis ligt op één van de mooiste plekjes van Nederland en hier kan je lekker een koffietje drinken voor of na het wadlopen. Super leuk voor de kids om te doen.

Ezel wandelen
Wandelen met ezels op Terschelling

Via via kreeg ik de tip over Ezeltje wandelen. Zoiets hebben we in Zeeland een paar keer gedaan bij Het Ezelhuis en Yuki vindt dit zo fantastisch. De kosten voor ezel wandelen zijn; Ezelhuur 2,5 uur € 35,00, Ezelhuur halve dag € 55,00. Wil je er een picknick bij bestellen kan dat voor € 15,00 p/p. Ook een Knapzak kan je huren voor € 9,50 p/kind en een bolderkar € 10,00 of een
kinderrugdrager € 10,00. Overal is aan gedacht! Voor meer info check Puur Terschelling.

Leuke restaurants en hotspots op Terschelling voor met kids
Weekend Terschelling met kids

Terschelling heeft natuurlijk onwijs veel horeca zaken en eigenlijk zijn kinderen overal welkom. Maar sommige tenten zijn net een stuk relaxter met kids of juist super kindvriendelijk. Een paar voorbeelden van echt top tenten voor met kids zijn;

De Walvis

Restaurant de Zee

Pura Vida

Storm

De Bras

Zonneweelde

Strandhotel Formerum

Heartbreak Hotel

Isola Bella Pizzaria

Pannenkoekenhuis Hans & Grietje of ‘t Sprookjesbos

Andere leuke adresjes in Terschelling zijn;

Wist je dat je op Terschelling ook mega goed kunt shoppen? Er zijn echt onwijs veel leuke winkels waar ze de mooiste merken en gaafste spulletjes verkopen. Dus zoek je een leuk cadeautje, heb je een nieuwe broek of blouse nodig of heb je gewoon zin om even zonder kids te winkelen dan kan je echt prima uit de voeten hier op Terschelling!

Weekend Terschelling met kids

‘T Lokaal West Tersschelling
Fraai Terschelling (winkel)
Kiem Terschelling (winkel & conceptstore)
Midgetgolfen en speeltuin de Molenbaan
De Brandaris (vuurtoren van Terschelling)
Hotel restaurant Paal 8
De Bessenschuur
De Boschplaat
Zwembad De Dôbe
De Koffiemolen van Formerum (een oude molen met speeltuintje waar je koffie met gebak kunt eten)
Het Snertloket in Flang (beste erwtensoep van het eiland) Flang in de pan is 3voudig wereldkampioen snert bakken!!
Strandpaviljoen Kaap Hoorn
Zandzeebar Formerum
Caracol Terschelling (wellness hotel & restaurant)

Voor meer info over Terschelling verwijs ik je graag naar de website van het eiland Terschelling.site daar vind je echt alles wat je moet en wil weten!

Weekend Terschelling met Kids

Weekend Cadzand met kids? Mega aanrader! Wat er te doen is en waar je fijn een huisje kunt boeken? Dat lees je in dit artikel Weekend Cadzand. Zoek je tips voor een lang Weekend Zeeland? Of ben je op zoek naar super de luxe villa’s in de natuur in Zeeland? Zand Villas in Kortgene zijn echt top villa’s en hebben een perfecte ligging.