Vuurtoreneiland

Eten bij Vuurtoreneiland stond al zo ontzettend lang op mijn verlanglijst, maar elke keer kwam het er niet van. Dan was ik weer te laat met kaarten reserveren of dan kwam het net niet uit. Tot vorige week. De warmste 17 mei uit de geschiedenis en mijn lief ik ik zaten om 18:00 te borrelen op de boot die ons naar het Vuurtoreneiland zou varen. Perfecte timing!
Vuurtoreneiland

Vuurtoreneiland is een uniek stukje natuur in eigen stad

Het eiland ligt op ongeveer een uur varen vanaf het Lloyd hotel en naast de glazen kas waar in wordt gegeten vind je hier loslopende wilde schapen, hazen, zeldzame flora, een romantische kampvuur plaats aan het water, een vervallen fort en Amsterdams’ enige vuurtoren. Het eiland ligt in het Markermeer bij Durgerdam en is dus alleen per schip te bereiken.

Het menu is en blijft een verrassing totdat je er bent. Ze hanteren hier het principe van de table d’hôte (eten wat de pot schaft) en alles wordt bereid met regionale producten. Er wordt gekookt volgens ouderwetse ambachtelijke technieken en (hoe gaaf) op open vuur.
Vuurtoreneiland

Met een oude pont word je naar het Vuurtoreneiland gevaren

Je wordt met de oude ‘IJveer XIII’ over het IJ naar het eiland gevaren en de boottocht heen en terug, inclusief het diner duurt ongeveer 5 uur. Op de boot krijg je een biertje en een ‘borrel doos’ met stokbrood, kaas en frisse spreads. Na een uurtje varen en wat biertjes verder komen we aan bij het eiland.
Vuurtoreneiland

We krijgen een rondleiding en lopen met een wijntje in de hand over het eiland. Bekijken de schapen, genieten van de warme avondzon en nemen plaats bij het kampvuur. Hoe romantisch is dit!

5 gangen diner inclusief wijnarrangement

Het diner bestaat uit 5 gangen en bij elke gang krijg je een nieuw glas wijn. Aangezien ze duurzaam omgaan met het eiland en het water, wordt je bestek  en je glas niet gewisseld tussen de gangen door. De borden worden mooi opgemaakt, de gerechten zijn smaakvol, al zijn de porties wel aan de kleine kant. Maar dat geeft niets want je komt hier eigenlijk voor de unieke locatie, de sfeer en het geweldige uitzicht.
Vuurtoreneiland
Vuurtoreneiland

Na het dessert krijgen we koffie en thee en rond 22:30 gaan we terug naar de boot. Hier nemen we nog een afzakkertje en krijgen we een kaasplankje en een warme deken (die we niet nodig hebben want het is nog steeds heel warm) en zo varen we terug naar Amsterdam.

Zin om een avondje romantisch te doen? Vuurtoreneiland is dan het summum

Wat een geweldige avond! Vuurtoreneiland is de ultieme datenight locatie! Romantischer krijg je bijna niet hier in Amsterdam. Leuk nieuwtje, ze zijn dit jaar begonnen met het winterrestaurant dus ook ‘s winters kan je hier terecht voor een unieke ervaring. Een kaart voor Vuurtoreneiland kost €90,- pp. Dat is inclusief boottocht, aperitief en hapjes op de boot, menu, wijnarrangement, water en koffie of thee.
Vuurtoreneiland

Handige info
Je kunt verschillende soorten kaarten kopen en mocht je een allergie of intolerantie hebben dan houden ze hier absoluut rekening mee.
Vuurtoreneiland

Je kunt kaarten kopen voor dinsdag – zaterdagavond.
5-gangen menu € 50,- + boottocht € 15,- + wijnarrangement + water/koffie/thee = € 90,-
Vertrek vanaf Lloyd stipt om 18.30 uur | Aankomst Vuurtoreneiland ± 19.30 uur
Diner ± 19.30 uur – 22.30 uur | Terug bij Lloyd Hotel ± 23.30 uur

En ze hebben een speciale zondag lunch editie:
5-gangen menu € 50,- + boottocht € 15,- + wijnarrangement + water/koffie/thee = € 90,-
Vertrek vanaf Lloyd stipt om 15.30 uur | Aankomst Vuurtoreneiland 16.30 uur
Diner ± 16.30 – 19.30 | Terug bij Lloyd Hotel ± 20.30

Vuurtoreneiland
De boot vertrekt vanaf de Veemkade tegenover het Lloyd Hotel.
Adres: Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam | P ‘Rietlandpark’

Kaarten kopen?
Donderdag 1 juni 12u start de kaartverkoop voor juli dus zet deze datum in je agenda en reserveer hier je tickets

Meer datenight inspiratie opdoen?