Vintage Kilo Shop

Vintage.
Al jaren een hit en voor mij vaak een raadsel. Ik lees vaak in tijdschriften interviews met hippe fashionistas die vertellen dat zij hun échte parels altijd in verscholen vintage boetiekjes vinden in Londen, Parijs of Berlijn.
Ik kan het niet helpen… elke vintage boetiek, pop up hipster fashion store waar ik kom zie ik alleen maar oude rommel of matige verkleed kleding.
IMG_4407
Hoe dan?
Hoe kan het dat menig über hippe Amsterdamse fashion chick meerdere mode musthaves scoort in deze vintage winkels en ik niet? IK DOE ZO MIJN BEST!!

Ik heb ze afgezworen. Het is mij de frustratie niet waard. I think it’s just not me.
Tót ik erachter kwam dat je sinds kort bij de hippe vintage Kilo Shop in de Pijp ook koffie kunt drinken. Kijk, daar ben ík nou heel goed in!
IMG_4410
De Kilo Shop in de Pijp aan de eerste van der Helststraat heeft een heerlijk, knus en zonnig terras. Dus zien en gezien worden kan je hier tegenwoordig ook zonder shoppen. Maar aangezien Kilo Shop elke dag nieuwe items binnen krijgt, bestaat er natuurlijk een grote kans dat je hier tóch wat kunt scoren zo nu en dan.
IMG_4411
Kilo Shop, shoppen per kilo. Klinkt goed. Vintage en exclusive fashion imports from Paris, Berlin, Tokyo and Los Angeles. Klinkt te gek. Zeker een bezoekje waard, helemaal omdat het gewoon een coole winkel is en de ouderwetse fake fur jassen gewoon awesomeness zijn. Al zie ik hierin eruit als een zwerver in een hobbezak, it’s freaki’n cool!

Waar?
De Kilo Shops schieten als paddestoelen uit de grond. Op het Waterooplein zit er een, in De Pijp en ook op het hoekje naast de Biertuin in Oost heb ik er een gespot!
IMG_4409 IMG_4412