Vanderveen bar en kitchen

Vanderveen bar en kitchen is een nieuwe zaak op het hoekje van de Beethovenstraat op nummer 27a. Met een leuk terras in de zon, een gezellige bar, een soort woonkamer achtig gedeelte aan de voorkant en achterin de zaak zit een wat meer restaurant gedeelte waar je zakelijke meetings en lunches kunt houden of even lekker kunt werken achter je laptop.
Vanderveen bar en kitchen

Vanderveen bar en kitchen

Bij Vanderveen bar en kitchen hangt een soort van ‘chique woonkamer vibe’. De zaak is super licht, mooi ingericht met allerlei gezellige velours stoelen, houten krukjes, marmeren tafels en gezellige kleden. Super knus en zodra je hier binnen komt heb je direct zin om een flinke bak koffie te bestellen met een groot stuk taart en nooit meer weg te gaan. Dat is natuurlijk een goed idee, maar de lunch overslaan is echt zonde. Want die is goed joh!
Vanderveen bar en kitchen

Ontbijten en lunchen bij Vanderveen bar en kitchen

Doordeweeks zijn ze al vanaf 08:00uur open. Dat vind ik sowieso winning want als je een meeting even rustig wil voorbereiden of je mail wil wegwerken kan je hier dus al terecht. Of als je kids besluiten om om 06:00 wakker te worden en je om acht uur echt toe bent aan koffie en broodjes dan is dat dus ook mogelijk. In het weekend openen ze om negen uur dus ook dan kan je lekker rustig wakker worden met koffie, krantje, eitje.
Vanderveen bar en kitchen

Wat staat er op het menu?

Ontbijten kan je hier met wafels, gepocheerde eieren, yoghurt met granola en croissants met roomboter en jam. Wij gingen lunchen en namen alles waar we zin in hadden. We bestelden een ‘Salade Niçoise’ met kortgebakken tonijn, haricots verts, olijven en paarse aardappelen. Een lobster roll met zoete aardappelfriet, een broodje met gegrilde haloumni en pesto en een visplateau met gefrituurde soft shell krab, gerookte zalm blini’s, tonijn en ansjovis. Zo lekker! Maar eigenlijk moeten we snel ‘s avonds nog een keer terugkomen want dan hebben ze gebakken coquilles, oesters, steak van bloemkool, terrine van eendenlever, steak tartare, burrate, hert, eend, kip, burgers. Klinkt allemaal lekker, toch?
Vanderveen bar en kitchen

Vanderveen bar en kitchen, een relaxte allday hotspot op de Beethovenstraat

Vanderveen is relaxed, gezellig, een tikkeltje hip en er komt een leuke mix aan mensen. Toeristen, chique Oud Zuid dametjes die wijntjes komen drinken om twee uur ‘s middags, hippe pubers die een frappuchino met extra slagroom komen klappen in de pauze, mensen uit de buurt, zakenlieden en ‘mensen zoals ik’. Meer weten over Vanderveen? Klik hier.
Vanderveen bar en kitchen