Tschuggen Grand Hotel

Het meest luxe hotel van Arosa is het Tschuggen Grand Hotel. Het impostante hotel ligt wat hoger en kijkt uit over het dorp. Echte luxe? Een privé lift brengt je vanaf het hotel direct de piste op. Zo cool. 
IMG_0398
De service in het hotel is uitstekend. Alles is tot in de puntjes verzorgd en je komt hier niets tekort. Het personeel is aardig, behulpzaam en service gericht. 

De spa is extreem groot en als je nog zin hebt kan je zelfs de sportschool in. Maar ze hebben ook een kapper en make-up studio. Vervelen hoef je je hier dus echt niet.
IMG_0300
Het ontbijt is een feest. Naast de champagne en het heerlijke (uitgebreide) buffet hebben ze voor de healthy people ook veel super de luxe gezonde opties. Slow juice shots met carrots en ginger, schalen met powerballs (oh my god zo lekker!!), allerlei soorten havermout en eiwit omeletten. Ik ging elke dag voor een dik bord Birchermuesli want zo lekker als deze krijg je ze maar weinig. Het ontbijt in dit hotel is dus echt een feest!
IMG_0285
Maar ook s’avonds kan je in het hotel heel goed dineren. Ze hebben naast een sterrenrestaurant ook andere opties en eigenlijk zou je dit alleen al om het kaas plankje moeten proberen. Ze hebben een diversiteit aan kazen die je niet zo vaak tegenkomt en allemaal zoooo lekker. Daarnaast een scale aan dessertwijnen en bijzondere soorten jam. Een jam viel enorm in de smaak, deze was aangemaakt met mierikswortel. Een heerlijke combinatie! Maar ook de rest van de gerechten zijn een feestje. De sommelier zorgt voor uitstekende wijnen, dus je hebt niets te klagen!

Het Tschuggen heeft een heerlijk terras vol in de zon dus heb je een middagje geen zin om de piste op te gaan dan kan je hier heerlijk van de zon genieten. 
IMG_0235
De kamers zijn ruim, super de luxe en hebben een heerlijk zonnig balkon. Een heel grote douche en een apart bad. Dit is zo lekker wakker worden! 

De bar in het hotel is ruim en knus. Gezellige zithoekjes, live muziek en heerlijke hapjes. Maar ook de cocktails zijn het vermelden waard, die zijn goed!! Ben je met een groep en is iedereen niet tegelijkertijd klaar, dan is de bar van het hotel de ideale uitvalsbasis om elkaar te ontmoeten voor het diner.

Meer zien van mijn verblijf in het Tschuggen Grand Hotel? Check dit filmpje:

Meer tips nodig over Arosa en Lenzerheide? Klik hier.