Truffel champignon plaattaart

Oké dit is het aller lekkerste en makkelijkste recept wat ik in tijden heb ontdekt. Niet geheel uit eigen keuken, een beetje hulp van een vriendin maar zelf gemaakt tot het heerlijke eindrecept wat het nu is. Een truffel champignon plaattaart die qua smaak concurreert met een pizza maar er super feestelijk en mooi uit ziet. Zo’n gerecht wat je op tafel zet waar iedereen van onder de indruk is terwijl het (shhht) dus nauwelijks werk is. Prima voorgerechtje voor de Kerst maar ook ideaal voor wanneer je brak bent.

Lekkerste recept ooit; Truffel champignon plaattaart
Truffel champignon plaattaart

Wat heb je nodig voor deze truffel champignon plaattaart?

Een rol bladerdeeg (ik scoorde mijne bij de Jumbo, daar hebben ze verschillende pakjes met dus bladerdeeg maar ook flammkuchen deeg die ga ik ook eens proberen)
Mascarpone
Geraspte kaas
Potje truffel champignon tapenade (deze koop ik altijd bij de AH) i know irritant 2 verschillende supermarkten…
Peper & zout
Knoflook
Rode ui
Champignons
Thijm
Bakpapier

Hoe maak je het?

Rol het deeg uit op de bakplaat (wel even bakpapier eronder doen)
Smeer het deeg in met mascarpone
Doe hier de truffel tapenade overheen
Leg er dan de champignons op, bestrooi het met peper en zout, leg de uienringen erop, leg er een stuk of 4 (licht gekraakte) tenen knoflook in schil op en doe als laatste wat takjes thijm op de plaatpizza. Wat losse kruiden eroverheen strooien en wat takjes voor de sier en dan een klein beetje geraspte kaas (echt heel weinig meer voor het idee dan de smaak anders wordt het te vet en machtig en niet knapperig) smaak en klaar ben je!

Dan 25 minuten (tot de plaattaart lekker bruin is) op 180 graden in de oven en smullen maar!