TOMS

Shop till you drop! Daar ben ik echt een ster in. Op je tandvlees de laatste paar winkels nog even meepikken want je weet het nooit… Misschien tref je daar wel hét item van de dag! Maar steeds vaker komen merken of alledaagse winkels lelijk in het nieuws. Hetzij door de slechte omstandigheden van de mensen die de kleren maken, dan wel door de leeftijdsgrens van de arbeiders. Ik schrik daar altijd een beetje van. Hoe weet je nou zeker dat je niet iets koopt waar iemand echt voor heeft geleden. Ik bedoel, dat wil niemand toch?

En waarom zijn er niet meer acties zoals de H&M bijvoorbeeld laatst had. Bij het afrekenen werd gevraagd of je het af te rekenen bedrag wilde afronden naar boven voor een goed doel. I mean really? Dat doet toch iedereen? Fantastisch concept. Zouden meer winkels moeten doen.
TOMS

Waarom iedereen bij TOMS zou moeten winkelen

In het rijtje goede en eerlijke concepten past TOMS ook helemaal. Al een aantal jaar zie je ze overal rondlopen de espadrille achtige schoentjes. Van degelijke stappers tot super hippe aztec en animal prints. TOMS zijn hot! Niet alleen is het een cool merk, maar ze zijn ook 100% fair en dragen hun steentje bij aan de wereld en de mensen en dieren daarop. Hoe ze dat precies doen? Dat lees je hier.

Maar het merk TOMS is vooral goed

Door mijn werk ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in echte Fair trade merken. Merken die goed zijn voor dier, mens en milieu vind ik steeds belangrijker. En buiten het feit dat vegan eten een mega trend is kan je tegenwoordig steeds meer vegan shoppen. Ook bij TOMS! Sommige TOMS (originals) zijn namelijk gemaakt van 100% niet-dierlijk materiaal. Vegan shoes. Praise the lord! Daarnaast krijgen de arbeiders een eerlijk salaris, worden de schoenendozen gerecycled en last but not least alle verpakking is bedrukt met afbreekbare inkt.

One for One

So far the vegan stuff. Wat ik nog veel gaver vind is (het one for one principe) dat voor elk paar schoenen dat verkocht wordt, er één paar gaat naar een kind in nood. Inmiddels zijn dat er al meer dan 10 miljoen. Hoe cool is dat!

De mooiste zonnebrillen shop ik bij TOMS

Dat niet iedereen meteen naar de TOMS store (Runstraat 13) sprint is voor mij een raadsel. Maar het verhaal wordt nog mooier. Ik wilde was drie jaar geleden op zoek naar een nieuwe zonnebril. Eentje die nog niet zoveel mensen zouden hebben en gewoon eens een keer een heel ander merk. Ik struinde door de 9 straatjes opzoek naar het perfecte exemplaar en ik belandde in de TOMS flagship. Tot mijn verbazing hadden ze hier hele vette zonnebrillen! Sinds die dag koop ik minstens één keer per jaar een nieuwe bril bij TOMS en krijg ik regelmatig de vraag van volgers, vriendinnen en zelfs mijn moeder waar ik die vette bril nu weer vandaan heb.
TOMS

Ook hier geldt hetzelfde verhaal als met de schoenen. Want TOMS past het One for One-principe intussen ook op andere producten toe. Zo wordt voor iedere TOMS zonnebril die verkocht wordt, iemand geholpen die slecht ziet (door een bril te geven of bijvoorbeeld een staaroperatie te bekostigen) en wordt (sinds dit jaar) voor iedere verkochte zak duurzame koffiebonen van TOMS Roasting, een week lang drinkwater gedoneerd op een plek waar dat nodig is. TOMS wil ieder jaar een nieuw One for One-product lanceren dus hier blijft het niet bij.

Winter proof boots

Mijn nieuwste aanwinst zijn deze suède Alpin boots. Super comfortabel, lekker warm, en door de hoge stevige zool waterdicht. Dus geen koude en natte voeten die je altijd in je Uggs krijgt als je door de sneeuw loopt of als het regent. De voering is super zacht en ze hebben ze ook in Yuki’s maat dus ik ga voor twinning is winning deze winter! Klik hier om direct deze boots van de foto te shoppen. Trouwens, ze hebben nu ook fluwelen schoenen. Just saying
TOMS

In de TOMS store zit ook een coffee corner waar je lekkere en eerlijke koffie kunt drinken, they truly have it all.

Waar?
TOMS Flagshipstore
Runstraat 13 Amsterdam
www.shoptoms.nl

Photocredits: ShotByYara