Thijs by Dikker & Thijs

Thijs by Dikker & Thijs; van delicatessenwinkel tot restaurant.

Buiten het feit dat Dikker &Thijs een prachtig boutiquehotel is aan de gracht van Amsterdam, Is Thijs ook een modern Frans restaurant en delicatessenwinkel in een. Naar het schijnt komen uit de keuken van Thijs de beste koks en dineren hier wekelijks internationale sterren. Je snapt, daar moesten wij ook een kijkje nemen.

Als je binnenkomt door de kleine ingang dan sta je plots in een lang, dun en gezellig druk restaurant. Gloednieuw, dat is te zien aan de perfecte afwerking en gezellig ingericht. Een vriendelijke jongeman heet ons direct welkom en we mogen plaats nemen aan een van de tafeltjes.

Restaurant Thijs by Dikker & Thijs

Vanaf mei vorig jaar is het restaurant omgedoopt tot Thijs en kookt Chef Rutger Smit met zijn jonge team traditionele Franse gerechten met een moderne Amsterdamse twist.

Eten bij Thijs Aan de Amsterdamse grachten

Echt midden in de stad, aan de Leidsestraat zit Thijs. Ik was hier al meerdere malen langsgefietst en vroeg mij altijd af wat voor zaak dit nou was. Het oogt chique, zonder afstandelijk te zijn.

Na een kleine verbouwing en restyling kan Dikker & Thijs er weer jaren tegenaan. Het interieur is hip, strak en bourgondisch tegelijk en het eten is traditioneel Frans met een moderne Amsterdamse twist. Op de kaart staan steak tartaar, oesters, slakken, lams stoof, Confit de canard, risotto, Caesar met kip, kalfszwezerik en een sappige burger.

Frans op z’n Amsterdams

Wij nemen de steak tartare, de bavette, de lamsrack en als dessert de tarte tatin. Laten we met die laatste beginnen. Dat was dus de aller aller aller lekkerste tarte tatin die ik ooit gegeten heb. En dat zijn er veel. Crunchy, zoet, sappig alles tegelijk. Maar ook de rest van de gerechten waren helemaal top. Het vlees was mals, goed gebraden en perfect van smaak.

De frietjes extreem knapperig, heerlijk dun en met een Franse mayo erbij dus helemaal perfect. Mooie wijnen staan er op de kaart, Amsterdamse biertjes en een bubbel. Dus keuze genoeg. De service is goed, de jongens in de bediening zijn vlot, netjes en heel aardig en behulpzaam. Allemaal jonge gastjes maar met liefde voor hospitality.

Thijs by Dikker & Thijs zit aan de Prinsengracht 438 en is de perfecte plek voor een goed diner als je in de stad bent. De prijzen zijn meer dan redelijk want voor 35 euro heb je hier al een drie gangen diner. Thijs is wat ons betreft een heerlijk Frans restaurant zonder moeilijk gedoe waar je ongedwongen en relaxed een hapje kunt eten.
Thijs by Dikker & Thijs

Vanaf augustus is Thijs open voor brunch

Vanaf deze maand kan je bij Thijs by Dikker & Thijs vanaf tien uur ‘s ochtends uitgebreid brunchen. Verse fruitsalades, flinterdunne Hollandse pannenkoekjes, French toast, verschillende soorten eiergerechten en heerlijke verse croissants. Met een beetje geluk bemachtig je een tafeltje op hun piepkleine, maar oh zo knusse terras aan de gracht.
Thijs by Dikker & Thijs

Benieuwd naar de volledige lijst met de leukste hotspots in het centrum?