The Gaia

Bar en restaurant The Gaia opent haar deuren deze week aan het Rembrandtplein 26. Wat ik heb begrepen is dat dit dé nieuwe cocktail en Oosterse fancy food hotspot van Amsterdam moet worden, dus ik ben erg benieuwd!
The Gaia

De smaken van de Zijderoute

Haar naam, Gaia, is gebaseerd op de oermoeder uit de Griekse mythologie, en zij vindt haar smaken dan ook terug in de Zuid-Europese keukens. Chef Ayt Erdogan (o.a. Tante Koosje, El Qatarijne) transformeert deze traditionele smaken tot iets bijzonders. En in combinatie met Oosterse kruiden en specerijen transformeert The Gaia in een moderne Mediterrane cuisine die de hele voormalige Zijderoute (van Zuid – Europa naar Arabië, Centraal Azië en India) aan smaken serveert. Ik vind het een beetje complex en vergezocht klinken, maar lekker klinkt het wel. Vrij vertaald is dit dus ‘gewoon’ een zoals wij het kennen hotspot waar ze de Oosterse en Mediterrane keuken combineren. Het doet mij een beetje denken aan het (onlangs gesloten) Spice Market en Buddakan in New York. Niet alleen door het eten maar des te meer door het interieur.
The Gaia

Een menu van Vijf Chinese elementen

Chef Erdogan heeft de vijf Chinese elementen gebruikt als lijn in zijn menu: hout, vuur, aarde, metaal, water. Hout bijvoorbeeld, dat staat voor het begin, verandering en zure smaken. Best interessant, niet? En zo heeft ieder element op zijn eigen manier kleuren, smaken en texturen die dus worden verwerkt in de gerechten. Maître Robin Van Stipriaan (Ciel Blue, The Harbour Club, Bridges) is het master brain achter de wijnen en cocktails dus over wine pairing hoeven we ons lijkt mij, geen zorgen te maken.
The Gaia

The Gaia all day everyday

Stijvol lunchen? Een fancy koffietje drinken in de ochtend? Een eerste date en alleen een cocktailtje drinken en misschien een kleine snack? Of juist uitgebreid en super fancy dineren? Bij The Gaia kan het allemaal. Het interieur is echt gewéldig dus alleen daarom zou je al een kijkje moeten gaan nemen. En het menu? Dat gaan we vanavond proeven. Maar reserveer maar vast een tafeltje want dit wil je niet missen!
The Gaia
Reserveren? Dat doe je hier.