The French Connection

Naast alle tourist traps en eetcafé’s rondom het Koningsplein en de Munt zitten er ook mooie, goede en wat chiquere restaurants zoals The French Connection in deze area. En dat is een verademing. De oude Odeon waar menig Amsterdammer een dansje heeft gewaagd veranderde elk jaar van naam en bestemming waardoor ik het na een tijdje opgaf. Maar toen was daar The French Connection en die maakt alles goed.
The French Connection

The French Connection heeft qua inrichting en stijl een prachtig klassiek, warm en gezellige huiskamervibe  maar dan met een chique randje. De tafels onberispelijk gedekt, overal verse bloemen, mooie leren stoelen en banken en houten accenten. Als je een avondje fancy uiteten wilt in het centrum of een zakendiner hebt dan ben je hier aan het juiste adres.
The French Connection

De kaart is Frans maar met een hippe twist. Klassiekers in een nieuw jasje en kleine gerechten die je kunt delen of combineren zoveel je wilt. Je kunt een vier, vijf, zes of zelfs zeven gangen menu nemen maar ook de hele kaart bestellen en samen alles delen. De wijnkaart is impressive en ook het wijnarrangement wat we erbij nemen is perfect.
The French Connection

De gerechten zijn klein, mooi opgemaakt, goed van smaak en speciaal. Zo krijg je een soort van olijf die als een ballon knapt in je mond en een explosie van smaak veroorzaakt. Mijn favorieten waren de steak tartare, grof gesneden met croutons en met de hand opgemaakte zeekraal en oesterblad. Een bisque van krab met crème van kokos, ravioli van wilde spinazie met daarin een hele eierdooier, truffel en een saus van Comté, de kalfsribeye en de gebakken eendenlever. Oh, en het kaasplankje met de dessertwijn mag je écht niet overslaan.
20161012_202632The French Connection

The French Connection is een mooi restaurant met perfecte bediening, mooie gerechten en goede wijnen. Ideaal voor een date, chique diner of gewoon als je weer eens in het centrum moet zijn en echt lekker wilt eten.
The French Connection
The French Connection

Geen verstand van de Franse keuken en weet je echt niet wat je moet nemen? Je kunt dan gaan voor een zogenaamde ‘tour de France’ inclusief wijnarrangement en die kan ik van harte aanbevelen. Reserveren? Klik hier.

Adres: Singel 460.

Meer hotspot in het centrum bekijken? Klik dan hier.