The Cottage

Al weken loop ik hoopvol langs de Oude G’s in Oost waar druk wordt geklust aan The Cottage. Dit knusse hoekje aan de Linnaeusstraat 88 is de perfecte locatie voor een hotspot maar waarom is het G’s dan niet gelukt? Geen idee… Hopen dat The Cottage wel een blijvertje is.
The Cottage

The Cottage een relaxte all day hotspot

De openingstijden van G’s waren nogal beperkt en aangezien we in Oost tot op het bot verwend zijn met allerlei coole hotspots waar je de hele dag terecht kunt was dit wellicht waarom het mis is gegaan. Maar niet getreurd The Cottage is de hele dag open. Deze gloednieuwe all day hotspot schenkt ‘s ochtends verse koffie en dit gaat de hele dag door. Ontbijten, lunch, brunch, hapjes, borrel en een drankje. De focus ligt op de ouderwetse, oh zo lekkere, English breakfast. Denk aan (elke dag) vers gebakken scones, eggs any style en andere Engelse toppers.

De dames in de keuken komen bij Buffet van Odette vandaan dus succes gegarandeerd. Ook de rest van Team The Cottage komt uit de horeca (o.a. De Italiaan) dus aan expertise geen gebrek. Oh en bij een goede Engelse hotspot hoort ook bier. En de tap die ze hier hebben? Dat is de gaafste van Amsterdam!
The Cottage

Een goede mix tussen huiselijk en gezellig

De sfeer is huiselijk en gezellig en doet een beetje bruin café achtig aan. Veel hout accenten maar gemixt met hip aquablauw. Ouderwetse stoeltjes met van die zachte zittingen net als bij oma vroeger thuis. Leuke strepen op de muur, een houten bar met turkoois en strakke design lampen aan de muur. De perfecte mix tussen oud en nieuw en vintage en cool.
The Cottage

Vanaf 3 mei zijn ze officieël open, dus let’s go!

Klik hier voor het artikel met de leukste hotspots van Amsterdam Oost in een lijst.