Terpentijn

Terpentijn is dé nieuwe hotspot aan het Rokin. Een paar deuren voorbij Bar Italia en in een net zo’n mooi monumentaal pand. Terpentijn heeft (nu nog) een schattig klein terrasje, maar straks als de Noord Zuidlijn ein-de-lijk af is, kan heel Amsterdam hier in de zon zitten.

Terpentijn heeft 2 verdiepingen. De bar zit op straatniveau. Deze is cool en hip ingericht. Muren van beton, veel hout en knusse tafeltjes met kaarsen en gezellig licht. Het voelt cool, hip en romantisch tegelijk aan. Dat is top, want nu kun je hier met je date een cocktailtje drinken maar ook gewoon met vriendinnen of collega’s lekker aan de bar hangen. De streetfood bites die worden geserveerd in de bar kan je ook in het restaurant bestellen en deze zijn tha bomb. Leuk: de bar heeft huisgemaakte ice-tea’s (met of zonder wodka) en natuurlijk een scala aan gin tonics en lokale biertjes.
Een goede mix tussen gezond en frituur en een French/Asian twist. Leuk!
IMG_6232

Wij begonnen met dimsum, springrolls en summer rolls. Yummie! De springrolls waren perfect. Een knapperig, dun, krokant jasje (niet zo’n gore vettige loempia) en een heerlijk zoet sausje erbij. De dimsum was duidelijk huisgemaakt (punten!!) en deze serveerden ze met een super scherpe saus, goddelijk!
IMG_6225
IMG_6226

Als hoofdgerecht namen we de Pho en de buikspek. Beide heerlijk! De Pho had een volle, rijke smaak en de buikspek was heerlijk krokant, smaakvol en sappig.
IMG_6236
IMG_6239

Het restaurant is geopend voor lunch en diner en de kaart staat vol lekkers. Geïnspireerd op de Frans-Aziatische keuken met voor de lunch aan Beef Pho, Spicey Beef Baguette, Very Veggie Curry en Pink Peppered Eggies. De diner kaart bestaat uit gerechten zoals  Asian style steak tartare, Chick boy choy en Salty caramel passion custard. Die Asian steak tartare moet ik nog een keer proberen, die zag er namelijk heel lekker uit.

Momenteel zijn ze bezig met het realiseren van flexwerkplekken op de bovenste etage. Dus straks kan je hier de hele middag werken en zo aanschuiven voor de borrel of het diner!

IMG_6243
Het Rokin wordt steeds hotter, want waar mijn favo Paper Planes ooit zat komt binnenkort een nieuwe coole hotspot dus stay tuned!

IMG_6229

IMG_6210