Taiko

Zonder enige twijfel is dit een van de beste restaurants van Amsterdam. De locatie, de ambiance, de inrichting en de verbazingwekkende kookkunsten van topchef Schilo van Coevorden zorgen ervoor dat als je bij Taiko eet je de avond van je leven hebt. De service is subliem en alle gerechten zien eruit als kunstwerkjes van het hoogste niveau. Uiteraard hangt hier dan ook wel een fors prijskaartje aan maar dit is het allemaal waard. Believe me.
Taiko

Ieder jaar in september viert het Conservatorium hotel het ‘Taiko New Year’ en lanceert topchef Schilo van Coevorden (in het echt ook nog eens een alleraardigst persoon) traditiegetrouw zijn nieuwe menu waarbij er telkens een nieuw ingrediënt centraal staat. En ik mocht hierbij zijn, wat een eer! Dit jaar zal het menu geheel in het teken staan van de Japanse Wasabi plant; Wasabi Japonica.

Wat staat je te wachten? Het Wasabi menu bij Taiko bestaat onder andere uit Wasabi panacotta, sorbet, soep en yoghurt. Maar er is nog veel meer (check de foto’s). In samenwerking met  The Wasabi Company, die aan verschillende top restaurants hun wasabi leveren, vertelden zij ons tijdens het diner alle ins en outs over de wasabi plant en hoe je dit het beste kunt bereiden. Wist je dat wasabi door een natuurlijke chemische reactie haar pittige smaak krijgt? De wortel van de wasabi plant werd geraspt live bij ons aan tafel en tegen alle verwachting in was deze totaal niet scherp. De eerste paar minuten dan… Na een minuut of drie werd de smaak steeds heter en op minuut vijf proefde je de echte bekende pittige wasabi smaak. Laat je deze verse wasabi liggen dan is de smaak na 20 minuten geheel verdwenen. Hoe cool is dat.

Schilo heeft met deze verse wasabi een geweldig menu samengesteld inclusief een prachtig wijnarrangement. De rode wijn was bij mij favoriet maar ook de sake was geweldig. Van A tot Z was het weer tot in de puntjes toe verzorgd en perfect en ik kan dan ook niet anders dan iedereen aanraden dit op en met wasabi geïnspireerde menu te gaan proeven!
Taiko wasabi conservatorium hotel

Special note to the dessert. Wauw!! Umami all over the place!
Het dessert was een mix van zoet, zuur, pittig, knapperig, romig, scherp en zacht. Werkelijk waanzinnig!
Taiko
Nieuwsgierig naar de andere gerechten?
Bekijk hier de foto’s en reserveer dan direct een tafeltje bij Taiko! Taiko is geopend van maandag tot en met zaterdag van 18.30 – 23.30 uur. Reserveren kan via +31 (0)20 570 0000 of fbreservations@conservatoriumhotel.com.
Taiko
Taiko
Taiko conservatorium hotel
Taiko