Spirit

Kennen jullie Spirit dé healthy hotspot van Rotterdam? Tromgeroffel alstublieft… Die komt naar Amsterdam!! En wel in het prachtige Oost. Schuin tegenover Juice & Salad (ja die achter de molen van Brouwerij ‘t Ij) dus dit wordt een hele gezonde lunch area in Oost. Spirit is the place to be voor vegans, vega’s en fatty’s die eens gezond en lekker willen ontbijten, lunchen of dineren.

Het concept van Spirit (met als enige het bio-keurmerk van Stichting Keurmerk Agrarische Landbouw) is dat je zeker weet dat alles wat je hier eet 100% onbespoten en puur uit de natuur komt. Dat is alvast een. Wat nog meer leuk is, is dat je zelf je eten opschept vanaf het buffet en dus alleen hiervoor betaalt. Dit zorgt voor minder afval en dat is weer goed voor het milieu en zo hoef je nooit meer te eten dan nodig en dat is dan weer heel goed voor je lijn. Een win win situatie dus.
spirit

Wat erop het menu staat?
Denk aan heerlijke pasta’s, salades, gerechten met zoete aardappels, linzen, peulen, tempeh en tofu. Maar ook warme wakame en koude kouseband. Variërend van Amerikaanse smoothies en Japanse tempura en zeker ook veel Hollandse aardappels met (if you like) mayo.
spirit

In Rotterdam is Spirit echt een hit en ik ben benieuwd hoe het er in Amsterdam aan toegaat. Ze zijn nu nog vol aan het verbouwen maar i’ll keep you posted. Spirit wordt het vegetarische restaurant van Amsterdam en opent half november.

Meer vega hotspots checken? Klik hier.
Photocredits: Spirit Facebook.
Spirit

-November 2016, MyTravelBoektje.