Snickers Ijs

Vorige week moest ik voor een etentje een ‘leuk toetje’ maken maar ik had eigenlijk helemaal geen tijd (en zin) om óók nog helemaal een taart te gaan bakken, maar ergens een taart halen vond ik ook weer stom. Ik wil niet dat mensen denken dat ik mij ‘er makkelijk af maak’ maar soms lukt het gewoon allemaal niet. Toevallig had ik van een vreetkick de avond ervoor nog een pak Snickers liggen en toen kwam ik op het geweldige idee om Snickers ijs te maken.

Wat heb je nodig voor Snickers ijs?

Wil je het ijs met een ijsmachine helemaal zelf maken? Haal dan dit:
4 Snickers (5 mag ook)
1 blik zoete gecondenseerde melk (volgende keer ga ik het met kokosmelk proberen)
500 ml volle melk
250 ml slagroom
extra: cocos rasp

Heb je geen ijsmachine en wil je binnen 3 minuten klaar zijn?
Haal dan heerlijk romig vanille ijs, 4 Snickers, slagroom en cocosrasp.
Snickers Ijs

Zo maak je Snickers ijs (met ijsmachine)

Doe de melk in een pan en voeg hier twee Snickers in kleine blokjes aan toe. Giet het mengsel daarna in een zeef en vang de melk op. Laat het mengsel goed afkoelen en de opgevangen nootjes bewaar je voor straks.

Roer dan de slagroom en de melk door het koude Snickers mengsel en doe het in de ijsmachine. Deze laat je 20 tot 30 minuten ‘draaien’ zodat je een soort van softijs krijgt. De overige 2 of 3 Snickers snijd je in kleine brokjes en die doe je met de overgebleven nootjes door het ijs. In principe is het dan klaar om op te dienen maar als je er echt bolletjes van wil maken dan moet je het nog even in de vriezer zetten. Heb je geen ijsmachine dan doe je alle ingrediënten bij elkaar en laat je het afkoelen in de koelkast. Af en toe flink doorroeren en dan in de vriezer.

The easy way to Snickers Ice (zonder ijsmachine)

Oké ben je echt lui, haal dan het lekkerste vanille ijs wat er is, klop slagroom en meng dit tot een romig geheel. Doe er brokken snickers doorheen (eventueel extra caramel en cocosrasp) en als het een zachte smeuïge softijs-massa is geworden zet je het in de vriezer. Even een paar uur laten koelen en dan maak je mooie bolletjes die je kan versieren met nog meer Snickers en cocosrasp!

Snickers ijs serveer tip:

Pimp de bolletjes ijs met cocosrasp, extra snickers, wat nootjes of bijvoorbeeld wat chocola. Succes verzekerd!