Shoppen in de Souks van Marrakech

Marrakech leent zich bij uitstek voor een weekendje weg met vriendinnen. En bij dat soort weekendjes hoort natuurlijk een middagje flink shoppen in de Souks van Marrakech. Uiteraard wordt er ook veel gegeten en gedronken (waar je moet zijn lees je hier) maar nu draait het even allemaal om shoppen.
Shoppen in de Souks van Marrakech

Shoppen in Marrakech

Er zijn talloze straatjes, pleinen en areas waar je kunt shoppen in Marrakech en voor je het weet verdwaal je tussen alle stalletjes en kraampjes. Wat uiteraard niet erg is, maar juist heel leuk, alleen is het soms wel handig om een soort van plan te hebben.

Startpunt; Jemaa el Fnaa plein

Als uitgangspunt kan je het best het Jemaa el Fnaa plein nemen. Laat je hier afzetten door een taxi of tuktuk en steek met de Koutoubia moskee in je rug het plein over. Als je rechts aanhoudt kom je in het straatje van lunch hotspot ZwinZwin en hier kan je prima winkeltjes kijken en vast een beetje pre shoppen. Als je het hier gezien hebt loop je weer terug naar het plein en kan je nog een aantal van deze zijstraatjes nemen. Overal zitten dezelfde soort winkeltjes en hoe verder weg hoe beter de prijzen. Koop nooit iets op het Jemaa el Fnaa plein want hier is alles 10x zo duur als bijvoorbeeld in de Souks.
Shoppen in de Souks van Marrakech

Shoppen in de Souks van Marrakech

Heb je een beetje een idee opgedaan van wat er allemaal is en wat je wil hebben? Vervolg dan je weg naar de Souks. Hier kan je namelijk echt los. Tevens is het ook handig om op het warmste deel van de dag naar de Souks te gaan want hier is het overdekt en loop je lekker in de schaduw. ‘S ochtends kan je prima buiten banjeren in de zon maar tussen 1 en 3 is het echt te warm.
Shoppen in de Souks van Marrakech

Time for lunch

Vraag aan het begin (of maak een offline map aan op je telefoon) even aan iemand in een winkeltje welke kant op NoMad zit. Dat is een handige tip want als je na 2 uur shoppen er opeens achter komt dat je knetter veel trek hebt dan kan je nergens heen en moet je weer helemaal terug naar start. Maar dat hoeft niet als je al een beetje richting NoMad of Le Jardin bent gelopen want dan kan je daar even crashen voor een hapje, drankje of lunch.
Shoppen in de Souks van Marrakech

Sla Place des Epices niet over hier kan je hele leuke manden kopen en allerlei heerlijke perse kruiden. Ook de winkeltjes rondom hotel La Sultana zijn leuk en hier kan je vaak ook goeie deals sluiten omdat het hier minder toeristisch is.

Naast shoppen kan je nog veel meer leuke dingen doen, check hier mijn to do list!